Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Lédús Töltött Csirkefasírt – 20 Perc Előkészület, Garantált Siker!

2025. január 17. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Lédús Töltött Csirkefasírt – 20 Perc Előkészület, Garantált Siker!

 

Ha gyors, mégis különleges ebédötletek után kutatsz, próbáld ki ezt a lédús töltött csirkefasírt receptet! Ez az egyszerűen elkészíthető fogás tökéletes azok számára, akik valami újat szeretnének kipróbálni, de nem szeretnének órákat a konyhában tölteni. A töltött csirkefasírt, a krémes burgonyapüré és a friss szósz kombinációja egyszerre finom és laktató.


ledus_toltott_csirkefasirt_20_perc_elokeszulet_garantalt_siker.jpg

Hozzávalók:

Töltött Csirkefasírt:
  • 2 tojás
  • 4 szelet kenyér
  • 350 ml tej
  • 750 g darált csirke
  • Só, bors, paprika (ízlés szerint)
  • 60 g (1/2 csésze) zsemlemorzsa (+ a beforgatáshoz)
Töltelék:
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 1 sárgarépa, reszelve vagy apróra vágva
  • 2 közepes ecetes uborka, reszelve
  • Kevés olaj
Burgonyapüré:
  • 1 kg burgonya
  • 300 ml tej
  • 45 g vaj
Szósz:
  • 3 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál majonéz
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 1 közepes ecetes uborka, reszelve
  • Kapor (ízlés szerint)

Elkészítés:

1. Előkészítés:

Egy tálban verd fel a két tojást. Egy másik tálban áztasd be a kenyérszeleteket a 350 ml tejbe, majd nyomkodd össze villával, hogy pépes állagú legyen. Add a tojást és a kinyomkodott kenyeret a darált csirkéhez. Sózd, borsozd, és adj hozzá paprikát ízlés szerint. Alaposan keverd össze.

2. Töltelék:

Egy serpenyőben hevíts egy kevés olajat, és pirítsd meg az apróra vágott hagymát. Add hozzá a reszelt sárgarépát, és párold puhára. Reszelj le két ecetes uborkát, és keverd a hagymás-sárgarépás keverékhez. Pirítsd még néhány percig, majd hagyd kihűlni.

3. Fasírt formázása:

Vegyél a kezedbe egy evőkanálnyi húsos masszát, lapítsd ki, és helyezz rá egy kis adagot a hagymás-répás-uborkás töltelékből. Zárd össze, formázz belőle húspogácsát, és forgasd meg zsemlemorzsában.

Helyezd a pogácsákat egy kiolajozott sütőtálba, majd fújd be a tetejüket olajspray-vel, hogy sülés közben szépen megpiruljanak.

4. Sütés:

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (350°F), és süsd a fasírtokat 30 percig.

5. Burgonyapüré:

Főzd puhára a burgonyát sós vízben, majd törd össze. Keverd össze a vajjal és a meleg tejjel, amíg krémes állagot nem kapsz.

6. Szósz:

Egy tálban keverd össze a ketchupot, majonézt, reszelt fokhagymát és reszelt ecetes uborkát. Ízlés szerint adj hozzá friss kaprot.

7. Tálalás:

Halmozd a burgonyapürét a tányérra, helyezd rá a töltött csirkefasírtokat, és egy külön tálban a  szószt. Friss kaporral díszítve még szebbé és ízletesebbé teheted!


Záró Gondolatok

 

Ez a lédús töltött csirkefasírt egy igazi családi kedvenc lehet! A szaftos töltelék és a ropogós zsemlemorzsa réteg tökéletes harmóniát alkot, míg a friss szósz különleges ízt ad az ételnek. Ideális választás egy gyors ebédhez vagy vacsorához. Ha elkészíted, oszd meg velünk a tapasztalataidat a kommentekben! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

Sertésszelet Mozzarellával és Burgonyapudinggal – Tökéletes Ebédötlet

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Sertésszelet Mozzarellával és Burgonyapudinggal – Tökéletes Ebédötlet

 

Ha valami különleges, mégis egyszerűen elkészíthető receptet keresel, akkor ez az étel remek választás lesz! Az omlós sertéshús, az ínycsiklandóan sajtos burgonyapuding és a kapros-tejfölös szósz tökéletes harmóniát alkot. Ideális választás lehet egy hétvégi családi ebédhez vagy akár egy ünnepi alkalomra is.


sertesszelet_mozzarellaval_es_burgonyapudinggal_tokeletes_ebedotlet_2.jpg

Hozzávalók (4 személyre)

A karajhoz:

  • Sertésszelet: 800 g (1,75 font)
  • Mozzarella: 200 g (7 oz)
  • Gomba: 6 darab
  • Fokhagyma: 2 gerezd
  • Paprika: ½ darab

A burgonyapudinghoz:

  • Tojás: 4 darab
  • Szerecsendió: 2,5 g (½ teáskanál)
  • Tej: 200 ml (¾ csésze)
  • Burgonya: 5 darab
  • Fekete bors: 2,5 g (½ teáskanál)
  • Szárított fokhagyma: 2,5 g (½ teáskanál)

A szószhoz:

  • Kapor: 1 evőkanálnyi aprítva
  • Uborka: 1 darab
  • Fokhagyma: 1 gerezd
  • Tejföl: 30 ml (2 evőkanál)
  • : 2,5 g (½ teáskanál)

Elkészítési Mód

1. A burgonyapuding elkészítése:

  1. Reszeld le a burgonyát, és tedd egy nagy tálba.
  2. Egy másik tálban keverd össze a tojásokat, a tejet, a sót, a borsot és a szerecsendiót.
  3. Öntsd hozzá a tojásos-tejes keveréket a reszelt burgonyához, majd keverd alaposan össze.
  4. Egy kivajazott sütőformába öntsd bele a keveréket, és süsd 180°C-on (350°F) 40 percig, amíg aranybarnára sül.

2. A sertésszelet előkészítése:

  1. Készíts elő egy tálat, és keverd össze benne az olajat, a fél teáskanál sót, borsot és szárított fokhagymát.
  2. Vágj egyenletes szeleteket a húsból, majd klopfold ki őket óvatosan.
  3. Forgasd meg a kiklopfolt húsokat a fűszeres olajban, hogy mindenhol bevonja őket.
  4. Reszeld le a mozzarellát, vágd fel a gombát szeletekre, a paprikát pedig kockákra.

3. A hús és a feltét elkészítése:

  1. Hevíts fel egy serpenyőt, önts bele egy kevés olajat, és pirítsd meg benne a felszeletelt gombát.
  2. Adj hozzá ¼ teáskanál sót, borsot, és a reszelt fokhagymát. Párold addig, amíg a gomba megpuhul.
  3. A sertéshúsokat süsd meg mindkét oldalukon aranybarnára, majd tedd őket egy hőálló sütőformába.
  4. Keverd össze a gombát, a kockára vágott paprikát és az újhagymát egy tálban, majd oszd el ezt a keveréket a húsok tetején.
  5. Szórd a reszelt mozzarellát a zöldséges keverék tetejére, és süsd az egészet 180°C-on (350°F) 30 percig.

4. A kapros-tejfölös szósz elkészítése:

  1. Reszeld le az uborkát, és nyomkodd ki a levét.
  2. Add hozzá az aprított kaprot és a zúzott fokhagymát.
  3. Keverd össze a tejföllel, majd sózd meg ½ teáskanál sóval. Tedd hűtőbe tálalásig.

Tálalási Javaslat

 

A szaftos, sajttal borított sertésszeleteket tálald a burgonyapudinggal, és kínáld mellé a hűsítő kapros-tejfölös szószt. Egy pohár hideg ásványvíz vagy könnyű bor remek kiegészítője lehet ennek a laktató fogásnak.


Miért Válaszd Ezt a Receptet?

 

Ez a recept egyszerű, mégis elegáns választás, amely garantáltan elnyeri a család és a vendégek tetszését. A burgonyapuding és sertésszelet tökéletes harmóniában van a frissítő szósszal, így a hétköznapokon és ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét. Ha éppen ebédötletek után kutatsz, ne hagyd ki ezt a receptet! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

Csirkemell vajas-fokhagymás mártással: Egy tökéletes ebédötlet

 

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Csirkemell vajas-fokhagymás mártással: Egy tökéletes ebédötlet

 

 Ha egy gyors, ízletes és különleges fogást keresel, amely nemcsak laktató, de könnyen elkészíthető is, ez a csirkemell recept tökéletes választás. A vajas-fokhagymás mártás, a friss petrezselyem és a parmezán kombinációja biztosítja, hogy az étel igazán különleges legyen. Ez a recept ideális választás lehet egy hétköznapi ebédhez vagy egy családi vacsorához, ha nincs ötleted, mit főzz.

Hozzávalók (2-3 személyre)

 

Tojásos bundához:

  • 3 db tojás
  • 8 g só
  • 5 g fekete bors
  • 8 g fokhagyma (aprítva)
  • 10 g petrezselyem (aprítva)
  • 50 g parmezán
  • 1 db csirkemell (szeletelve)
  • 100 g liszt

Mártáshoz:

  • 20 g vaj
  • 180 ml csirkehúsleves
  • 8 g fokhagyma (aprítva)
  • 15 ml citromlé
  • 10 g petrezselyem (aprítva)
  • 20 g vaj (a végén hozzáadva)

Körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 1 l víz (a főzéshez)
  • 250 ml tej
  • 20 g vaj
  • 10 g só
  • 5 g fekete bors

Elkészítési mód

1. A tojásos bunda elkészítése

Egy tálban keverd össze a tojásokat, a sót, a borsot, az aprított fokhagymát, petrezselymet és a reszelt parmezánt. A csirkemellszeleteket először forgasd lisztbe, majd mártsd bele a tojásos keverékbe.

2. A csirkemell sütése

Egy serpenyőben közepes lángon olvaszd fel a vajat (20 g), és süsd meg benne a panírozott csirkemellszeleteket mindkét oldalon aranybarnára (kb. 5 percig). Ezután tedd félre a szeleteket.

3. A mártás elkészítése

Ugyanabban a serpenyőben olvaszd meg a vajat (20 g), majd add hozzá az aprított fokhagymát, és pirítsd illatosra. Öntsd hozzá a csirkehúslevest és a citromlevet, majd szórd bele a petrezselymet. Forrald fel, és főzd közepes lángon kb. 10 percig, amíg kissé besűrűsödik. Végül keverd bele a maradék vajat (20 g), hogy selymes állagú mártást kapj.

4. A csirkemell visszatétele a mártásba

Helyezd vissza a korábban megsütött csirkemellszeleteket a serpenyőbe, és locsold meg őket alaposan a mártással. Fedő alatt párold tovább a húst közepes lángon még 10 percig, hogy jól átjárják az ízek és szaftos maradjon.

5. A köret elkészítése

Hámozd meg és kockázd fel a burgonyát, majd főzd puhára sós, forrásban lévő vízben (kb. 20 perc). Szűrd le, és törd össze. Add hozzá a tejet, a vajat, a sót és a borsot, majd keverd simára.

6. Tálalás

Helyezd a csirkemellszeleteket tányérra, locsold meg a vajas-fokhagymás mártással, és tálald a krémes burgonyapürével. Szórd meg friss petrezselyemmel a tetejét.


Miért érdemes kipróbálni ezt a receptet?

 

Ez az egyszerű, mégis ínycsiklandó étel nagyszerű választás azoknak, akik gyorsan szeretnének valami különlegeset főzni. A vajas-fokhagymás csirkemell tökéletes harmóniában van a lágy burgonyapürével, így bármelyik hétköznapot ünnepivé varázsolhatod vele. Ez a recept nemcsak praktikus ebédötlet, hanem biztos siker, ha egy finom és házias fogással szeretnéd meglepni a családot.

Próbáld ki ezt az ínycsiklandó fogást, és élvezd a házias ízeket! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

 

Mézes-mustáros sült csirke zöldséges burgonyával

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Mézes-mustáros sült csirke zöldséges burgonyával

 

Ha szeretnéd feldobni az ebédet vagy vacsorát egy igazán ínycsiklandó, de könnyen elkészíthető fogással, próbáld ki ezt a mézes-mustáros sült csirkét! A ropogós bőr alatt omlós hús lapul, amit egy izgalmas fűszeres szósz és az omlósra sült zöldséges burgonya tesz teljessé. Ideális választás családi alkalmakra vagy hétvégi különlegességként!

Hozzávalók:

 

A csirkéhez:

  • 1 egész csirke
  • Fekete bors
  • Néhány gerezd fokhagyma
  • Olaj a sütéshez
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál BBQ szósz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál paprika
  • 1 teáskanál koriander

A körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 1 teáskanál só (a burgonya főzéséhez)
  • 1 hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csípős paprika (elhagyható, ha nem szereted az erőset)
  • 1 csésze kukorica (friss vagy konzerv)
  • Só, fekete bors
  • 3 tojás
  • 1/2 csésze tej
  • 100 g sajt (reszelve)
  • Friss petrezselyem

Elkészítési mód:

 

  1. A csirke előkészítése: A csirkét vágd szét a mellkasánál, hogy szétnyitva egy lapos formát kapj. Sózd és borsozd meg mindkét oldalát. Hevíts olajat egy nagy serpenyőben, majd olvaszd meg benne a vajat. Pirítsd meg a fokhagymát mindkét oldalán, majd távolítsd el a serpenyőből. Helyezd a csirkét a serpenyőbe bőrös oldalával lefelé, fedd le, és süsd 4-5 percig közepes lángon, majd fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd meg ugyanennyi ideig.

  2. A mézes-mustáros szósz: Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, BBQ szószt, mustárt, mézet, paprikát és koriandert. A félig elősütött csirkét kend be alaposan a készített szósszal.

  3. Sütés: Helyezd a csirkét egy tepsibe, fedd le fóliával, és süsd előmelegített sütőben 200°C-on 55 percig. Ezután vedd le a fóliát, kend meg a csirkét a saját szaftjával, és süsd tovább 10-15 percig, hogy szép aranybarnára süljön.

  4. A köret elkészítése:

    • 4.1. A burgonyát héjastól tedd fel főni egy edénybe, majd a megfőtt krumplit hámozd meg és kockázd fel.
    • 4.2.  Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, add hozzá a finomra vágott hagymát és az apró kockára vágott sárgarépát, és pirítsd 3 percig. Add hozzá a zúzott fokhagymát, a felaprított csípős paprikát és a kukoricát. Sózd, borsozd ízlés szerint, és párold őket puhára.
    • 4.3. A kockázott krumplit add a serpenyőhöz. Forgasd össze a zöldségeket, és pirítsd őket 3-4 percig.
    • 4.4. Keverd össze a tojásokat a tejjel, majd öntsd a serpenyőbe, ahol a zöldségek vannak. Add hozzá a reszelt sajtot is, és keverd össze, hogy a sajt megolvadjon. Ha kész, szórj friss petrezselymet a tetejére.
  5. Tálalás: Helyezd a mézes-mustáros sült csirkét egy nagy tálra, mellé kínáld a szaftos, zöldséges burgonyát. Szórd meg friss petrezselyemmel, és már tálalhatod is ezt az ínycsiklandó, laktató ételt!

Miért érdemes kipróbálni? Ez az étel tökéletes harmóniát teremt az édes, sós és fűszeres ízek között. Az omlós csirke, a ropogós bőr és a zöldséges burgonya együttesen egy felejthetetlen kulináris élményt nyújt. Ideális hétvégi családi étkezésekhez vagy vendégváró fogásként!

Jó étvágyat! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

Fűszeres Sertésnyak Gombás-Zöldséges Tekercsben

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Fűszeres Sertésnyak Gombás-Zöldséges Tekercsben

 

Ez a gombás-zöldséges töltött sertésnyak igazi különlegesség! Az ínycsiklandóan szaftos hús tökéletesen harmonizál a zöldséges töltelékkel és a füstölt szalonnával. Különleges alkalmakra, családi vacsorákra ideális fogás, amely garantáltan elkápráztat mindenkit.


fuszeres_sertesnyak_gombas-zoldseges_tekercsben.jpg

Hozzávalók

 

A hús elkészítéséhez:

  • 1,2 kg sertésnyak
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 3 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fekete bors
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1/2 teáskanál curry

A töltelékhez:

  • 1 hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 300 g gomba
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 70 g nyers füstölt szalonna

A mázhoz:

  • 50 ml szójaszósz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz

Egyéb:

  • Növényi olaj a tepsi kikenéséhez
  • Sütőpapír

Elkészítési Mód

1. Hús előkészítése

  1. A sertésnyakat alaposan öblítsd le, majd egy éles késsel vágd fel úgy, hogy egy nagy, lapos húst kapj. Ezután vágd be keresztben és hosszában is, hogy a fűszerek könnyebben átjárják.
  2. Klopfold ki a húst enyhén, hogy egyenletes vastagságú legyen.
  3. Dörzsöld be a fokhagymát a húsba, majd kend meg a mustárral.
  4. Fűszerezd sóval, borssal, oregánóval és curryvel, majd alaposan dolgozd bele a húst.
  5. Tekerd be fóliával, és pihentesd 30 percig a hűtőben.

2. Töltelék elkészítése

  1. A hagymát vágd apróra, a sárgarépát pedig reszeld le.
  2. Melegíts fel 2 evőkanál napraforgóolajat egy serpenyőben, és közepes lángon párold puhára a hagymát és a sárgarépát.
  3. A gombát szeleteld fel. Add hozzá a hagymás-sárgarépás keverékhez a serpenyőben.
  4. Sózd, borsozd, és párold puhára az egészet.

3. A hús betöltése

  1. Vedd elő a laposra klopfolt, bepácolt húst, és helyezd rá egyenletesen a gombás-zöldséges tölteléket.
  2. Szórd meg a tölteléket kapribogyóval, majd helyezd rá a szalonnaszeleteket.
  3. Tekerd fel a húst szorosan, és kösd meg cérnával, hogy sütés közben ne essen szét.

4. Sütés

  1. Bélelj ki egy tepsit alufóliával, és kend meg növényi olajjal.
  2. Helyezd bele a töltött sertésnyak tekercset, és hagyd 1 órát pácolódni.
  3. Közben készítsd el a mázat: keverd össze a szójaszószt, mustárt és mézet.
  4. Egy óra elteltével kend meg a tekercset az elkészített mázzal.
  5. Takard le alufóliával, majd süsd 1 órán át 190°C-on.
  6. Az első sütési idő után vedd le az alufóliát, és kend meg a húst a saját levével.
  7. Fólia nélkül süsd további 15-20 percig 180°C-on, hogy aranybarna és ropogós legyen.

Tálalás

 

A kész tekercset szeleteld fel, és forrón tálald. Köretként kínálj hozzá burgonyapürét vagy friss zöldsalátát.


Miért érdemes kipróbálni?

 

Ez a recept egyedi és különleges módon ötvözi a sertéshús gazdagságát a zöldségek frissességével. Az elkészült tekercs nemcsak ízletes, hanem látványos fogás is, amely garantáltan sikert arat az asztalnál.


Jó étvágyat kívánok! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

Fűszeres Sertéssült Burgonyával és Friss Salátával

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Fűszeres Sertéssült Burgonyával és Friss Salátával

 

Az igazán ízletes ebédötletek között mindig ott van egy jól elkészített sertéssült! Ez a fűszeres sertéssült burgonyával és friss salátával egy klasszikus fogás, amelyet különleges fűszerezése és harmonikus ízkombinációi tesznek felejthetetlenné. Ha egy kiadós és mégis elegáns ételt keresel, amely könnyen elkészíthető, akkor ez a recept tökéletes választás lehet a családi ebédhez vagy egy különleges alkalomra.


 

Hozzávalók:

 

Sertéshúshoz:

  • 1 kg sertéshús
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál növényi olaj
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1/2 teáskanál olasz fűszernövények
  • 1/2 teáskanál paprika
  • 1/2 teáskanál fekete bors
  • 1 hagyma

Burgonyához:

  • 2 burgonya
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • Só, ízlés szerint
  • Fekete bors, ízlés szerint
  • Paprika, ízlés szerint

Cukkinis körethez:

  • 1 közepes cukkini
  • Só, ízlés szerint
  • Liszt a forgatáshoz
  • Növényi olaj a sütéshez

Salátához:

  • Spenótlevelek
  • 3 paradicsom
  • 1 hagyma
  • 100 g feta sajt
  • Petrezselyem
  • Néhány földimogyoró

Salátaöntethez:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál méz

Elkészítési Mód:

 

Sertéshús és burgonya elkészítése:

 

  1. A hús előkészítése: A sertéshúst vágja be úgy, mintha szeleteket vágna belőle, de ne vágja le teljesen a szeleteket – csak a hús háromnegyedéig végezze el a vágásokat. Ez lehetővé teszi, hogy a fűszerek és a burgonya szépen elhelyezkedjenek a hús belsejében.

  2. Pácolás: Egy keverőtálban keverjük össze a sót, a növényi olajat, a fokhagymaport, az olasz fűszernövényeket, a paprikát és a fekete borsot. Az így elkészült pácot óvatosan kenjük rá a húsra, hogy minden oldalát bevonja.

  3. Előkészítés a sütéshez: Kenjünk ki egy tepsit növényi olajjal, majd szórjuk a tepsi aljára a szeletekre vágott hagymát. A bepácolt húst helyezzük a hagymaágyra.

  4. Burgonya: A burgonyát mossuk meg, hámozzuk meg, majd vágjuk hasábokra. Egy tálban keverjük össze a növényi olajjal, sóval, borssal és paprikával. Ezután a fűszerezett burgonyahasábokat helyezzük a hús bevágásaiba, gondosan elosztva őket a szeletek között.

  5. Sütés: Fedjük le a tepsit alufóliával. A fólián készítsünk néhány lyukat, majd süssük a húst 180°C-on 1 órán át.

Cukkini elkészítése:

 

  1. Előkészítés: A cukkinit hámozzuk meg, majd vágjuk kockákra. Sózzuk meg, és forgassuk meg lisztben.
  2. Sütés: Forrósítsunk fel egy serpenyőben növényi olajat, és süssük aranybarnára a cukkinit. Tegyük félre.

Saláta elkészítése:

 

  1. Zöldségek: A spenótleveleket és a paradicsomot mossuk meg. A paradicsomot vágjuk szeletekre, a hagymát pedig vékony karikákra. A feta sajtot kockázzuk fel, a petrezselymet pedig aprítsuk.
  2. Öntet: Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a szójaszószt, a balzsamecetet, a ketchupot, a dijoni mustárt és a mézet.
  3. Saláta összeállítása: A spenótleveleket terítsük egy salátástál aljára, majd tegyük rá a paradicsomot, hagymát, feta sajtot és a pirított cukkinit. Locsoljuk meg az öntettel, végül szórjuk meg az aprított petrezselyemmel és az összetört földimogyoróval.

Tálalás:

 

  1. A sült sertéshúst és a burgonyát tálaljuk egy nagyobb tálon, mellé kínáljuk a friss salátát.

Miért érdemes kipróbálni?

 

Ez a recept minden eleme különleges, mégis harmonikusan kiegészítik egymást. A fűszeres, omlós sertéshús tökéletesen passzol a ropogós burgonyához, míg a saláta frissessége könnyeddé és üdévé teszi az ételt. A pirított cukkini és az ínycsiklandó öntet egy extra réteget ad az ízélményhez. Ha szereted a sokszínű fogásokat, ez a recept garantáltan a kedvenceid közé fog tartozni!

A fűszeres sertéssült burgonyával és friss salátával tökéletes választás, ha kiadós és ízletes ebédötleteket keresel. Az egyszerűen elkészíthető, de látványos fogás mindenkit lenyűgöz, akár hétköznapokon, akár ünnepi alkalmakkor tálalod. Próbáld ki, és élvezd, ahogy a klasszikus ízek új szintre emelik az étkezést!

Jó étvágyat kívánok! 😊

 

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

Fűszeres Csirkefilé Salátával

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Fűszeres Csirkefilé Salátával

 

A könnyű, mégis ízletes ételek rajongóinak hoztuk ezt a különleges fogást: fűszeres csirkefilé salátával és öntettel. A lédús csirkehús, a friss zöldségek és gyümölcsök, valamint a házi készítésű, édeskés-ecetes öntet harmóniája igazán különleges élményt nyújt. Ideális választás egy könnyed ebédhez vagy vacsorához, amely egyszerre egészséges és tápláló.

fuszeres_csirkefile_salataval.jpg

Hozzávalók:

 

  • 2 csirkefilé
  • 50 ml szójaszósz
  • 1 teáskanál mustár (Dijoni ajánlott)
  • Fekete bors, , fűszerpaprika, növényi olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Gyömbér
  • 1/2 paprika

Hozzávalók (Saláta):

 

  • 200 g eper
  • Salátalevelek és spenót
  • 2 paradicsom
  • 3 uborka
  • 1/2 hagyma

Hozzávalók (Öntet):

 

  • 50 ml szójaszósz
  • 1 teáskanál Dijoni mustár
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1/2 narancs leve
  • 1 teáskanál méz
  • Növényi olaj
  • Szezámmag

Csirkefilé Elkészítése:

 

  1. Pácolás: A csirkefiléket vágd kisebb darabokra, majd keverd össze szójaszósszal, mustárral, sóval, borssal, fűszerpaprikával és növényi olajjal. Hagyd pácolódni 30 percig.
  2. Előkészítés: Vágd apróra a fokhagymát és gyömbért, valamint a paprikát.
  3. Sütés: Melegíts növényi olajat egy serpenyőben, és szórd bele a fokhagymát és gyömbért. Kicsit pirítsd meg, majd add hozzá a csirkefilét, és süsd aranybarnára. A sütés során adj hozzá egy kis rozmaringot.
  4. Paprika pirítása: Miután a csirkét kivetted a serpenyőből, párold puhára a paprikát ugyanabban a serpenyőben.

Saláta Elkészítése:

 

  1. Zöldségek és gyümölcsök rétegezése: Helyezd a salátaleveleket, spenótot és paradicsomot egy nagy tálra, majd enyhén borsozd meg. Tedd rá az uborkát, majd helyezd el rajta a csirkefilét. Erre kerüljön a párolt paprika, a hagyma és végül az eper.
  2. Öntet elkészítése: Egy tálban keverd össze a szójaszószt, mustárt, balzsamecetet, narancslevet, mézet és növényi olajat.
  3. Összeállítás: Locsold meg a salátát az öntettel, majd szórd meg a tetejét szezámmaggal.

 

Miért érdemes kipróbálni?

 

Ez a recept nemcsak az ízek különleges találkozása miatt lesz a kedvenced, hanem mert az elkészítése is egyszerű és gyors. Az epres saláta frissessége remekül kiegészíti a csirkefilé fűszeres karakterét, így egy harmonikus, mégis egyedi fogást kapunk. Ha új ebédötletekre vágysz, ez a saláta tökéletes választás lesz!

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

 

Szaftos Sertésszeletek Fűszeres Hagymás Mártással

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Szaftos Sertésszeletek Fűszeres Hagymás Mártással

 

Ha egy igazán laktató, mégis egyszerűen elkészíthető fogásra vágysz, ez a szaftos sertésszelet lesz az új kedvenced! A pácolt hús puhasága és a fűszeres hagymás mártás ízkavalkádja garantáltan elvarázsol. Ideális választás egy kiadós családi ebédhez vagy különleges vacsorához. Az alapanyagok könnyen beszerezhetők, az elkészítése pedig gyors és egyszerű – tökéletes azoknak, akik ebédötleteket keresnek a mindennapokra.

szaftos_sertesszeletek_fuszeres_hagymas_martassal.jpg

Hozzávalók:

  • 700–800 g sertéshús
  • Szénsavas ásványvíz
  • , fekete bors, száraz fokhagyma, bors, oregano
  • 50 ml tej
  • Növényi olaj
  • 1 nagy hagyma

Sertéshús Elkészítése:

 

  1. Előkészítés: A sertéshúsról papírtörlővel távolítsd el a nedvességet. Vágd a húst a kívánt formára (például szeletekre), majd takard le fóliával, és klopfold ki.
  2. Pácolás: Helyezd a húst egy tálba, és önts rá szénsavas ásványvizet. Szórd meg sóval, borssal, száraz fokhagymával és oregánóval, majd önts rá tejet. Keverd alaposan össze, és hagyd pácolódni 30 percig.
  3. Sütés: Melegíts növényi olajat egy serpenyőben, és süsd a húst mindkét oldalán aranybarnára.
  4. Hagyma hozzáadása: Vágd a hagymát vékony szeletekre, majd add a serpenyőhöz. Süsd 5 percig fedő alatt, majd további 5 percig pirítsd.
  5. Párolás: Adj egy kevés pácot a serpenyőbe, fedd le, és lassú tűzön párold körülbelül 15 percig.

 

Ez a recept a hagyományos ízek kedvelőinek szól, ugyanakkor egy csipetnyi újdonságot is csempész az asztalra. A pácolás során a hús puha és szaftos lesz, a fűszerek és a hagyma pedig intenzív aromákkal gazdagítják az ételt. Ha szeretnél valami igazán tartalmasat, ami mégis könnyedén elkészíthető, ezt a receptet neked találták ki!

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

Csirkecomb tejszínes szószban rizzsel és zöldségekkel – egy valódi éttermi élmény otthon!

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Csirkecomb tejszínes szószban rizzsel és zöldségekkel – egy valódi éttermi élmény otthon!

 

Ez a recept egy tökéletes kombinációja a laktató csirkecombnak, a krémes szósznak, és a színes, vitaminokban gazdag zöldségeknek. Az étel elkészítése egyszerű, de az ízvilág olyan különleges, hogy garantáltan mindenkit lenyűgöz az asztalnál. Ideális választás egy családi vacsorához vagy egy különleges alkalom megünneplésére.


csirkecomb_tejszines_szoszban_rizzsel_es_zoldsegekkel_egy_valodi_ettermi_elmeny_otthon.jpg

Hozzávalók:

A csirke elkészítéséhez:

  • Tojás: 2 db

  • Univerzális liszt: 8 g (1 evőkanál)

  • Joghurt: 250 g (1 csésze)

  • Fokhagyma: 1 gerezd

  • Csirkecomb: 6 db

  • Vaj: 30 g (2 evőkanál, elosztva 15 g és 15 g)

  • Rozmaring: ízlés szerint

A köret elkészítéséhez:

  • Hagyma: 2 közepes méretű

  • Sárgarépa: 1 közepes méretű

  • Rizs: 200 g (1 csésze)

  • Babérlevél: 1 db

  • Zöldbab: 100 g (1 csésze)

  • Paprika: 1 db

  • Paradicsom: 4 közepes méretű

  • Víz: 480 ml (2 csésze)


Elkészítés:

1. Készítsük elő a csirkét:

  • Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a lisztet és a joghurtot. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

  • Egy külön kis tálban keverjük össze az apróra vágott fokhagymát olívaolajjal, sóval és borssal.

  • A csirkecombokat jól kenjük be ezzel a fokhagymás keverékkel egy másik tálban.

2. Pirítsuk meg a csirkét:

  • Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és 15 g vajat.

  • Tegyük bele a csirkecombokat, és pirítsuk őket aranybarnára. Vegyük ki a húst, de a serpenyőt ne tisztítsuk ki.

  • Az előző serpenyőben kezdjük el pirítani az apróra vágott hagymát, majd tegyük vissza a csirkecombokat a serpenyőbe, és fedjük le egy fedővel. Hagyjuk tovább párolódni.

3. Készítsük el a zöldséges rizst:

  • Egy új serpenyőben hevítsünk olajat és olvasszuk meg a maradék 15 g vajat.

  • Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a reszelt sárgarépát, és pároljuk meg őket.

  • Szórjuk bele a rizst, és pirítsuk néhány percig.

  • Öntsük fel vízzel, tegyük bele a babérlevelet, és ízesítsük sóval, borssal. Főzzük fedő alatt közepes lángon, amíg a rizs megpuhul.

4. Rottyantsuk össze a csirkét a szósszal:

  • A csirkés serpenyőbe öntsük bele az elején készített tojásos-joghurtos szószt. Hagyjuk rottyanni néhány percig, hogy az ízek összeérjenek és a szósz besűrűsödjön.

5. Tálalás:

  • A rizses zöldségeket halmozzuk tányérokra, helyezzük rájuk a szósszal összeforgatott csirkecombokat.


Ez a tejszínes, zöldséges csirkecombos fogás nemcsak gyönyörűen mutat, de valóban éttermi színvonalú ízélményt nyújt. A krémes szósz, a laktató rizs és a színes zöldségek tökéletes harmóniát alkotnak. Készítsd el ezt az ételt, ha szeretnéd lenyűgözni a családot vagy vendégeidet – garantáltan mindenki a receptért fog könyörögni! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

 

Egyserpenyős Csirkés Tészta

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Egyserpenyős Csirkés Tészta

 

Az egyserpenyős csirkés tészta egy gyorsan elkészíthető, ínycsiklandó étel, amely tökéletes választás a sűrű hétköznapokon vagy akár egy hétvégi vacsorához is. Az étel gazdag ízvilágát a cajun és piri-piri fűszerek adják, amelyeket egyszerűen helyettesíthetsz otthon megtalálható hozzávalókkal, ha éppen nincsenek kéznél. A krémes mártás, az omlós csirke és a sajtos tészta harmóniája biztosan mindenkit lenyűgöz az asztalnál!


egyserpenyos_csirkes_teszta.jpg

Hozzávalók:

 

  • 2 csirkemell, felkockázva
  • 2 tk cajun fűszerkeverék (helyettesíthető: 1 tk füstölt paprika, ½ tk cayenne bors, ½ tk fokhagymapor, ½ tk hagymapor, egy csipet kakukkfű és oregánó)
  • 1 tk piri-piri fűszerkeverék (helyettesíthető: ½ tk chili por, ¼ tk cayenne bors, ¼ tk fokhagymapor, egy csipet füstölt paprika és őrölt bors)
  • 6 tk olívaolaj (elosztva)
  • 2 ek vaj
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 2 tk paradicsompüré
  • 2 tk szárított zöldfűszer-keverék
  • 1 tk só
  • 800 ml víz (kb. 2 csésze)
  • 200 g tészta
  • 300 ml tejszín (főzőtejszín vagy ízlés szerint más)
  • Egy marék mozzarella sajt
  • Friss petrezselyem, aprítva

Elkészítés:

 

  1. A csirke fűszerezése:
    Egy tálban keverd össze a felkockázott csirkemellet a cajun és piri-piri fűszerkeverékkel (vagy azok helyettesítő keverékével), valamint 4 tk olívaolajjal. Gondoskodj róla, hogy a csirke egyenletesen bevonódjon.

  2. A csirke sütése:
    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a maradék 2 tk olívaolajat közepesen magas hőfokon. Add hozzá a fűszerezett csirkét, és pirítsd aranybarnára. A megsült csirkét vedd ki a serpenyőből, és tedd félre.

  3. Az alap elkészítése:
    Ugyanebben a serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket aranybarnára, amíg illatozni kezdenek.

  4. Az ízesítők hozzáadása:
    Keverd bele a paradicsompürét, a szárított zöldfűszereket és a sót. Folyamatosan kevergetve főzd 2 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

  5. Főzd meg a tésztát:
    Öntsd fel a serpenyőt a vízzel, és forrald fel. Add hozzá a tésztát, és főzd al dentére (fogkeményre), időnként megkeverve, hogy ne ragadjon le.

  6. A krémes befejezés:
    Amikor a tészta megfőtt, csökkentsd a hőfokot, és keverd bele a tejszínt. Tedd vissza a megpirított csirkedarabokat a serpenyőbe.

  7. Sajtos zárás:
    Add hozzá a mozzarellát, és keverd el, amíg teljesen felolvad és egységes állagot nem kap a mártás.

  8. Tálalás:
    Szórd meg az ételt friss petrezselyemmel, és forrón tálald.


Tippek és trükkök:

  • Fűszerezési variációk: Ha szereted a csípősebbet, adj hozzá több piri-piri vagy cajun fűszerkeveréket.
  • Csirke sütése: Ügyelj arra, hogy a csirkedarabok egyenletes méretűek legyenek, hogy egyformán süljenek.
  • Krém választás: A főzőtejszín könnyebb, míg a habtejszín gazdagabb ízt ad az ételnek.
  • Mozzarella olvasztása: Ha a sajt nem olvad meg azonnal, fedd le a serpenyőt 1-2 percre.
  • Friss fűszerek: A petrezselyem frissességet kölcsönöz az ételnek, de helyettesítheted bazsalikommal vagy korianderrel is.

Miért érdemes elkészíteni?
Ez az étel nemcsak finom, hanem rendkívül praktikus is, hiszen egy serpenyőben készül, így minimális a mosogatnivaló. A fűszerek különleges ízt adnak az ételnek, ugyanakkor otthon is könnyedén elkészíthetők alternatívákkal. Ideális választás mind családi vacsorára, mind egy gyors ebédre. Próbáld ki, és élvezd az ízek harmóniáját! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

 

süti beállítások módosítása