"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Flamenquin – Andalúzia Ízei Egy Falatban
A Flamenquin egy igazi spanyol étel, amely Córdobából származik, és mára az egész világon ismertté vált. Ez a finom, ropogós húsétel egyszerűen elkészíthető, és tökéletes választás lehet egy gyors, de ínycsiklandó ebédhez. A serrano sonkával töltött sertéskaraj, panírozva és olajban kisütve, garantáltan elnyeri a család és a barátok tetszését.
Ha nem tudod, mit főzz, és valami különlegesebbre vágysz, próbáld ki ezt a receptet, amely igazán egyedivé varázsolja a hétköznapokat. Egy falat Córdobából – egy igazi ínycsiklandó élmény!
Hozzávalók (8 adaghoz):
- 8 db sertéskaraj filé, vékony szeletekre vágva
- 250 g serrano sonka
- Só és bors ízlés szerint
- Kevés petrezselyem és fokhagyma (elhagyható)
- Zsemlemorzsa
- 4 tojás
- Kevés só
- Olaj a sütéshez
Elkészítési Mód:
-
A sertéskaraj előkészítése: A sertéskaraj filéket vágjuk vékony szeletekre. Az a cél, hogy megfelelően vékony, de egyben maradó szeletek legyenek, amelyek könnyen felgöngyölíthetők. Egy fóliával letakarva, sodrófával enyhén ellapítjuk őket, hogy puhábbak legyenek.
-
A hús fűszerezése: A filéket enyhén sózzuk és borsozzuk, majd tetszés szerint hozzáadhatunk egy kis apróra vágott fokhagymát és petrezselymet a fokozott ízélmény érdekében.
-
A flamenquin elkészítése: Minden egyes szelet sertéskarajra két szelet serrano sonkát teszünk. Ezután feltekerjük a filéket, hogy szép, hengeralakú flamenquinokat kapjunk.
-
A panírozás: A panírozáshoz egy tálban felverjük a tojásokat egy kis sóval, és egy másik tálba zsemlemorzsát teszünk. A flamenquinokat először a tojásba mártjuk, majd a zsemlemorzsába, hogy ropogós bundát kapjanak.
-
Sütés: Kétféleképpen is elkészíthetjük: sütőben vagy olajban sütve. Ha sütőben készítjük, akkor előmelegített 230°C-os sütőben, sütőpapíros tepsiben 15 percig süssük (ne felejtsük el a húsok tetejét egy kis olajjal bekenni), amíg aranybarna és ropogós lesz. Ha olajban sütjük, közepes-nagy lángon bő olajban süssük a flamenquinokat, forgassuk meg őket, amíg mindkét oldaluk ropogósra sül.
-
Tálalás: A kész flamenquinokat szedjük ki szalvétával borított tányérra, hogy a felesleges olajat felszívja. Tálalhatjuk friss salátával vagy bármilyen körettel, amit kedvelünk.
A Flamenquin igazi spanyol klasszikus, amely a ropogós panírozás és a finom serrano sonka tökéletes kombinációja. Ez az étel nemcsak könnyen elkészíthető, hanem garantáltan mindenkit elvarázsol. Ha valami különlegeset szeretnél készíteni, próbáld ki ezt a receptet, és ne felejtsd el megosztani a családoddal és barátaiddal!
Ha tetszett a recept, kövesd a blogomat, hogy további egyszerű és finom ebédötletekkel lephesselek meg!
"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért!
Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊