Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Sertés Szűzpecsenye Hagyományos Szószban

2025. február 18. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Sertés Szűzpecsenye Hagyományos Szószban

 

Ha egy egyszerű, mégis isteni finom ebédötletet keresel, ez a hagyományos szószban készülő sertés szűzpecsenye biztosan elnyeri a tetszésedet! A puha, szaftos hús egy gazdag, aromás szósszal párosul, amely garantáltan elvarázsolja az ízlelésért felelős érzékszerveidet. Ez a recept nemcsak hétköznapi ebédnek, hanem különleges alkalmakra is tökéletes választás!

sertes_szuzpecsenye_hagyomanyos_szoszban.JPG

Hozzávalók (2-3 adag)

 

  • 1 sertés szűzpecsenye (700 g)

  • 3 hagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 sárgarépa

  • 100 ml fehérbor vagy húsleves (2/5 pohár)

  • 250 ml húsleves (1 pohár)

  • 1 babérlevél

  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj

  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés

 

  1. Előkészütés
    A sertés szűzpecsenyét 12 egyforma medalionra vágjuk. A hagymát, fokhagymát és sárgarépát megpucoljuk, majd szeleteljük.

  2. Hús elősütése
    Egy serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat, majd a szűzpecsenye medalionokat oldalanként 2-3 percig pirítsuk aranybarnára. Közben sózzuk meg ízlés szerint. Ezután vegyük ki és tegyük félre.

  3. Szósz elkészítése
    Ugyanabban a serpenyőben hevítsünk fel még egy evőkanál olajat, adjuk hozzá a fokhagymát és a hagymát, majd pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a sárgarépát, majd fűszerezzük sóval és borssal.

  4. Fűszerezés és párolás
    Amikor a hagyma megpuhult, adjunk hozzá babérlevelet és öntsük fel a fehérborral vagy húslevessel. Főzzük addig, amíg az alkohol elpárolog, majd öntsük hozzá a maradék húslevest. Fedő alatt főzzük 10 percig.

  5. Szósz pépesítése
    A babérlevelet eltávolítva a szószt turmixgépben pépesítjük, majd visszaöntjük a serpenyőbe.

  6. Visszatesszük a húsokat
    A medalionokat a szószba helyezzük, majd fedő alatt még 10 percig pároljuk, időnként megmozgatva az edényt.

Tálalási javaslat

 

Tálald frissen, főtt burgonyával vagy grillezett zöldségekkel. Egy kis friss petrezselyemmel megszórva még mutatósabb és ízletesebb lesz!

Miért ezt az ebédötletet válaszd?

 

Ez a sertés szűzpecsenye nemcsak gyorsan elkészíthető, hanem fantasztikusan ízletes és laktató fogás is. Ha szeretnél egy egyszerű, mégis fenséges ebédötletet kipróbálni, amely a hagyományos ízeket modern konyhatechnológiával ötvözi, akkor ezt a receptet imádni fogod!

Próbáld ki, és oszd meg véleményed! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4918799010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása