Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Mandulás-paradicsomos húsgombócok – Spanyol ízek egy tányéron

2025. február 18. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Mandulás-paradicsomos húsgombócok – Spanyol ízek egy tányéron

 

Ma egy ínycsiklandó húsgombócos receptet hoztam nektek, amelyet egy gazdag, paradicsomos-mandulás mártás tesz még különlegesebbé. Egyszerűen elkészíthető, mégis fantasztikus ízélményt nyújt. Tökéletes választás egy családi ebédhez vagy vacsorához! 

mandulas-paradicsomos_husgombocok_spanyol_izek_egy_tanyeron.JPG

Hozzávalók:

 

  • 500 g darált csirkehús (comb)

  • 1 tojás

  • 60 g zsemlemorzsa vagy őrölt kenyér

  • Só ízlés szerint

  • ½ teáskanál fokhagymapor

  • ¼ teáskanál őrölt bors

  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem

  • 2 evőkanál tej (elhagyható)

Mártáshoz:

  • 12 szem mandula

  • 100 g sült paradicsomszósz

  • 2 szelet kenyér

  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj (30 ml)

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 hagyma

  • 1 teáskanál chorizo paprika

  • ½ teáskanál kurkuma

  • ½ teáskanál curry (elhagyható)

  • Só és bors ízlés szerint

  • 300 ml húsleves a húsgombóc főzéséhez


Elkészítés:

 

  1. Egy tálba tesszük a darált csirkehúst, a tojást, a zsemlemorzsát, a sót, a borsot, a fokhagymaport, az apróra vágott petrezselymet és a tejet. Alaposan összedolgozzuk, majd 5 percig pihentetjük.

  2. Nedves kézzel kb. 35 g-os gombócokat formázunk, majd egy tányérra helyezzük. Összesen kb. 22 darab lesz belőle.

  3. Egy liter vizet forralunk, enyhén megsózzuk, majd a húsgombócokat 10 percig főzzük. Ezután kivesszük, és a főzőlevet megtartjuk.

Mártás elkészítése:

  1. Egy serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat, majd megpirítjuk benne a kenyérszeleteket és a mandulát. Amikor aranybarnák, kivesszük.

  2. Hozzáadunk még egy evőkanál olívaolajat, majd megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.

  3. Beletesszük a sült paradicsomszószt, a chorizo paprikát, a kurkumát, a curry-t, majd sóval és borssal ízesítjük.

  4. Felöntjük kb. 300 ml húslevessel, majd pár percig főzzük.

  5. A mártást turmixgépbe öntjük, hozzáadjuk a pirított kenyeret és mandulát, majd simára turmixoljuk.

  6. A mártást visszaöntjük a serpenyőbe, összekeverjük a húsgombócokkal, majd addig melegítjük, amíg át nem forrósodik.

Tálalás:

 

Az elkészített mennyiség kb. 2-3 adagot tesz ki. Kísérőként rizzsel, burgonyával vagy friss kenyérrel tálalhatjuk.

 

És már el is készült a mennyei húsgombócok mandulás-paradicsomos mártásban! Látod, milyen egyszerű volt? A végeredmény pedig egy fantasztikusan ízletes, szaftos étel, amit biztosan imádni fog mindenki az asztalnál. 

Jó étvágyat!

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9418799034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása