Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Csirke Cannelloni

2025. február 18. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Csirke Cannelloni

 

Ha egy igazán ízletes és laktató olasz ételt szeretnél készíteni, akkor ez a csirke cannelloni recept tökéletes választás lesz. A házi készítésű besamel és a szaftos csirketöltelék gondoskodik arról, hogy minden falat ízletes és krémes legyen. Bár a folyamat több lépésből áll, minden egyes mozzanat megéri a végeredményért: egy gazdag, sajttal borított, sütőben sült finomságért, amely garantáltan a család és barátok kedvence lesz. Kövesd a receptet lépésről lépésre, és készítsd el ezt a klasszikus fogást otthon is!

csirke_cannelloni.jpg

Hozzávalók (25 adaghoz)

Töltelékhez:

  • 1 kg csirkecomb (vagy más csirkehús)
  • 1 közepes hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj (30 ml)
  • 125 ml fehérbor vagy csirkehúsleves (1/2 csésze)
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • Só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál sertéspástétom (elhagyható)

Besamel szószhoz:

  • 500 ml tej (2 csésze)
  • 2 evőkanál búzaliszt
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál só
  • Bors ízlés szerint
  • Szerecsendió ízlés szerint

Egyéb hozzávalók:

  • 25 db cannelloni tészta
  • 100 g reszelt sajt

Elkészítés

1. A csirke előkészítése

  1. Egy serpenyőben közepes lángon felhevítjük az olívaolajat.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd pár percig pirítjuk, amíg kissé aranybarnára sülnek.
  3. A csirkedarabokat a serpenyőbe tesszük, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
  4. Ízesítjük sóval, borssal, oregánóval és kakukkfűvel.
  5. Felöntjük a fehérborral (vagy húslevessel), majd közepes lángon főzzük, amíg az alkohol elpárolog és a csirke teljesen megpuhul.
  6. Ha kész, kivesszük a csirkét a serpenyőből, hagyjuk kicsit hűlni, majd kézzel vagy aprítógéppel apróra vágjuk.
  7. Ha krémesebb állagot szeretnénk, hozzákeverhetünk 2 evőkanál sertéspástétomot vagy besamelt.

2. Besamel szósz elkészítése

  1. Egy közepes lángon melegített lábasba tesszük a vajat, és megolvasztjuk.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett 1-2 percig pirítjuk.
  3. Apránként hozzáöntjük a forró tejet, folyamatosan keverve, hogy ne legyen csomós.
  4. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.
  5. Addig főzzük és keverjük, amíg a szósz besűrűsödik, majd levesszük a tűzről.

3. Cannelloni tésztalapok főzése

  1. Egy nagy fazékban vizet forralunk, majd megsózzuk.
  2. A tésztalapokat egyenként beletesszük a vízbe, és a csomagoláson feltüntetett idő szerint főzzük (kb. 12-15 perc).
  3. Amint megfőttek, hideg vízzel leöblítjük őket, majd egy tiszta konyharuhára helyezzük száradni.

4. A cannelloni összeállítása

  1. Minden egyes tésztalapra teszünk egy csík tölteléket.
  2. Szorosan feltekerjük őket, hogy a töltelék ne folyjon ki.
  3. Egy sütőtál alját vékony réteg besamellel megkenjük, majd ráhelyezzük a megtöltött cannellonikat.
  4. A tetejükre is besamel szószt öntünk, majd megszórjuk reszelt sajttal.

5. Sütés

  1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra (400°F).
  2. A tálat a sütőbe tesszük, és kb. 15 percig sütjük, amíg a sajt megolvad és aranybarnára pirul.

6. Tálalás

  • A kész cannellonikat frissen, forrón tálaljuk.
  • Kínálhatjuk friss salátával vagy fokhagymás pirítóssal.

Tipp

  • Ha szeretnénk, a cannellonit előző nap elkészíthetjük, és sütés előtt hűtőben tárolhatjuk.
  • A sertéspástétom elhagyható, de extra ízt ad a tölteléknek.
  • A besamelbe egy kevés parmezánt is keverhetünk a gazdagabb ízért.

A csirke cannelloni elkészítése talán kicsit időigényes, de az első falat után minden perc, amit a konyhában töltöttél, kifizetődik. A krémes besamel, a fűszeres csirketöltelék és a ráolvadt sajt tökéletes harmóniát alkot, amit nehéz lesz abbahagyni! Tálald friss salátával vagy egy pohár fehérborral, és élvezd ezt a házias, olaszos különlegességet. Remélem, hogy ez a recept elnyeri a tetszésed, és ha elkészítetted, oszd meg velem a tapasztalataid!

Jó étvágyat! 😊🍽️

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9718799180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása