"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Sertésszűzpecsenye hagyományos szószban
Ha egy igazán ízletes és elegáns fogást keresel ebédre, amely nemcsak egyszerűen elkészíthető, de mégis lenyűgözi a családot vagy a vendégeket, akkor ez a hagyományos szószban készült sertésszűzpecsenye tökéletes választás. A lágy és szaftos sertésszűz egy gazdag, fűszeres szósszal párosul, amely még ellenállhatatlanabbá teszi ezt az ebédötletet.
Hozzávalók (4 főre)
- 
1 sertésszűzpecsenye (kb. 700 g) 
- 
3 hagyma 
- 
3 gerezd fokhagyma 
- 
1 sárgarepát 
- 
100 ml fehérbor vagy húsleves 
- 
250 ml húsleves (marha vagy csirke) 
- 
1 babérlevél 
- 
2 evőkanál extra szűz olívaolaj 
- 
Só és bors ízlés szerint 
Elkészítés
- 
Előkészítés: A sertésszűzt medalionokra vágjuk (kb. 2-3 cm vastagságú szeletekre). A három hagymát és a fokhagymát szeletekre vágjuk, a sárgarepát apró kockákra daraboljuk. 
- 
Hús elősütése: Egy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajat forrósítunk, majd a sertésmedalionokat mindkét oldalukon 3-4 percig pirítjuk, amíg szép aranybarna kéreg keletkezik rajtuk. Ezt követően kivesszük és félretesszük. 
- 
Szósz elkészítése: Ugyanabban a serpenyőben újabb evőkanál olajat adunk hozzá, majd rádobáljuk a szeletelt fokhagymát, hagymát és sárgarepát. Közepes lángon pirítjuk, amíg a hagyma áttetszővé válik, majd hozzáadjuk a babérlevelet. 
- 
Bor vagy húsleves: Felöntjük 100 ml fehérborral vagy húslevessel, majd közepes lángon addig forraljuk, amíg az alkohol elpárolog. 
- 
Szósz sűrísétése: Hozzáadjuk a maradék 250 ml húslevest, majd letakarva, alacsony lángon főzzük kb. 10 percig. 10 perc után, botmixerrel püresítjük a zöldségeket. 
- 
Hús visszahelyezése: Visszatesszük a sertésszűzt a szószba, újra lefedjük és további 10 percig lassú tűzön pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul és az ízek összeérnek. 
- 
Tálalás: Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk, és kiegészíthetjük burgonyapürével, párolt zöldségekkel vagy friss kenyérrel. 
Miért Ajánljuk?
Ez a recept nemcsak rendkívül finom, hanem könnyen elkészíthető is. A sertésszűz szaftos marad, a hagymás-zöldséges szósz pedig igazán harmonikussá teszi az ételt. Ha egy gyors, mégis ünnepi hatású ebédötletet keresel, akkor ez a fogás garantált siker lesz!
"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért!
Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊


 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                