Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Sertésszűzpecsenye hagyományos szószban

2025. február 13. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Sertésszűzpecsenye hagyományos szószban

 

Ha egy igazán ízletes és elegáns fogást keresel ebédre, amely nemcsak egyszerűen elkészíthető, de mégis lenyűgözi a családot vagy a vendégeket, akkor ez a hagyományos szószban készült sertésszűzpecsenye tökéletes választás. A lágy és szaftos sertésszűz egy gazdag, fűszeres szósszal párosul, amely még ellenállhatatlanabbá teszi ezt az ebédötletet.

sertesszuzpecsenye_hagyomanyos_szoszban.jpg

Hozzávalók (4 főre)

 

  • 1 sertésszűzpecsenye (kb. 700 g)

  • 3 hagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 sárgarepát

  • 100 ml fehérbor vagy húsleves

  • 250 ml húsleves (marha vagy csirke)

  • 1 babérlevél

  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj

  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés

 

  1. Előkészítés: A sertésszűzt medalionokra vágjuk (kb. 2-3 cm vastagságú szeletekre). A három hagymát és a fokhagymát szeletekre vágjuk, a sárgarepát apró kockákra daraboljuk.

  2. Hús elősütése: Egy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajat forrósítunk, majd a sertésmedalionokat mindkét oldalukon 3-4 percig pirítjuk, amíg szép aranybarna kéreg keletkezik rajtuk. Ezt követően kivesszük és félretesszük.

  3. Szósz elkészítése: Ugyanabban a serpenyőben újabb evőkanál olajat adunk hozzá, majd rádobáljuk a szeletelt fokhagymát, hagymát és sárgarepát. Közepes lángon pirítjuk, amíg a hagyma áttetszővé válik, majd hozzáadjuk a babérlevelet.

  4. Bor vagy húsleves: Felöntjük 100 ml fehérborral vagy húslevessel, majd közepes lángon addig forraljuk, amíg az alkohol elpárolog.

  5. Szósz sűrísétése: Hozzáadjuk a maradék 250 ml húslevest, majd letakarva, alacsony lángon főzzük kb. 10 percig. 10 perc után, botmixerrel püresítjük a zöldségeket.

  6. Hús visszahelyezése: Visszatesszük a sertésszűzt a szószba, újra lefedjük és további 10 percig lassú tűzön pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul és az ízek összeérnek.

  7. Tálalás: Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk, és kiegészíthetjük burgonyapürével, párolt zöldségekkel vagy friss kenyérrel.

Miért Ajánljuk?

 

Ez a recept nemcsak rendkívül finom, hanem könnyen elkészíthető is. A sertésszűz szaftos marad, a hagymás-zöldséges szósz pedig igazán harmonikussá teszi az ételt. Ha egy gyors, mégis ünnepi hatású ebédötletet keresel, akkor ez a fogás garantált siker lesz!

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9818795658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása