Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Csirkehúsos-zöldséges tésztaleves – Tökéletes ebédötlet minden napra

2025. február 05. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Csirkehúsos-zöldséges tésztaleves – Tökéletes ebédötlet minden napra

 

Ha egy gyors, tápláló és ízletes ebédötletet keresel, akkor ez a csirkehúsos-zöldséges tésztaleves tökéletes választás. Nemcsak egyszerű elkészíteni, hanem tele van vitaminokkal és fehérjével, így garantáltan jól fog esni egy fárasztó nap közepén. Ideális választás a hűvösebb napokra is, amikor egy lélekmelengető ételre vágysz.

csirkehusos-zoldseges_tesztaleves_tokeletes_ebedotlet_minden_napra.JPG

Hozzávalók (4 személyre)

 

  • 2 evőkanál vaj

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 6 csirke alsócomb

  • 1 evőkanál vaj

  • 2 sárgarépa, aprítva

  • 2 szár zeller, aprítva

  • 1 vöröshagyma, aprítva

  • 800 ml csirkealaplé (kb. 2 nagy bögre)

  • 2 teáskanál szárított zöldfűszer-keverék

  • 100 g tészta (választható típus)

  • Friss petrezselyem, aprítva

  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítési mód

1. A csirke előkészítése

Egy nagyobb lábasban közepes lángon hevítsd fel a 2 evőkanál vajat és 2 evőkanál olívaolajat. Tedd bele a csirke alsócombokat, és süsd őket oldalanként kb. 5 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek. Ezután vedd ki a húst a lábasból, és tedd félre.

2. A zöldségek megpárolása

Ugyanabban a lábasban olvaszd fel az 1 evőkanál vajat. Add hozzá az aprított sárgarépát, zellert és vöröshagymát. Párold 3 percig, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.

3. Az alaplé elkészítése

Öntsd fel a csirkealaplével, és keverd hozzá a szárított zöldfűszereket. Tedd vissza a csirkecombokat a lábasba, és alacsony-közepes lángon főzd kb. 20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

4. A csirkehús előkészítése

Vedd ki a megfőtt csirkecombokat a levesből, majd szedd le róluk a húst, és tépkedd apróbb darabokra. A csontokat dobd ki.

5. A tészta főzése

Add a tésztát a leveshez, és főzd addig, amíg el nem éri az al dente állagot (kb. 10-15 perc).

6. Összeállítás és tálalás

Tedd vissza az aprított csirkehúst a levesbe, majd keverd hozzá az apróra vágott friss petrezselymet. Sózd, borsozd ízlés szerint, és jól keverd össze. Tálald forrón!

Tippek és trükkök

 

  • Csirkehús: Ha még intenzívebb ízt szeretnél, pácolhatod a csirkehúst előző este kedvenc fűszereiddel.

  • Zöldségek: Bátran adj hozzá más zöldségeket is, például zöldborsót vagy kaliforniai paprikát.

  • Fűszerek: Ha szereted az aromásabb ízeket, friss kakukkfűvel vagy rozmaringgal is megbolondíthatod a levest.

Miért érdemes ezt a levest elkészíteni?

 

Ez a csirkehúsos-zöldséges tésztaleves nemcsak finom, hanem laktató és tápláló is. Tökéletes választás, ha gyors és egyszerű ebédötletet keresel a mindennapokra. Próbáld ki, és garantáltan a család kedvence lesz! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8518789570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása