Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Baconös-sajtos leveles tésztatekercs – Villámgyors és ínycsiklandó ebéd mindenkinek!

2025. január 28. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Baconös-sajtos leveles tésztatekercs – Villámgyors és ínycsiklandó ebéd mindenkinek!

 

Ha gyorsan elkészíthető, mégis különleges ebédre vagy vacsorára vágysz, ez a baconös, sajtos leveles tésztatekercs tökéletes választás! A ropogós tészta, a gazdag töltelék és az ízletes, joghurtos szósz garantáltan mindenkit levesz a lábáról. Ideális egy hétköznapi rohanós napon vagy akár egy baráti összejövetelen, hiszen egyszerre laktató, látványos, és még a kezdő konyhatündérek is könnyedén elkészíthetik.

baconos-sajtos_leveles_tesztatekercs_villamgyors_es_inycsiklando_ebed_mindenkinek.jpg

Hozzávalók:

 

  • Leveles tészta
  • 6 szelet bacon (hogy befedje a tésztát)
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 tojássárgája (kenéshez)
  • 200 g sajt (reszelve)
  • 2 szál újhagyma
  • 2 főtt tojás (lereszelve)
  • 2 gerezd fokhagyma (lereszelve)
  • 2 db ecetes uborka (lereszelve)
  • 1 kis csokor petrezselyem (aprítva)
  • 150 ml fehér joghurt
  • 100 g feta sajt (a tetejére)

Elkészítés:

 

  1. Előkészítés:

    • Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A leveles tésztát terítsük ki egy tiszta, lisztezett felületre.
  2. Tészta rétegezése:

    • Fedjük be a tésztát bacon szeletekkel, úgy, hogy az egész felületet befedje.
    • Kenjük meg a bacon tetejét ketchup-pal, majd szórjuk meg oregánóval.
    • Kenjük meg a tészta széleit tojássárgájával, hogy a feltekerés után jól záródjon.
  3. Töltelék összeállítása:

    • Szórjuk meg a bacon-ketchup réteget reszelt sajttal.
    • Vágjuk fel az újhagymát karikákra, és szórjuk egyenletesen a tésztára.
    • Reszeljük rá a főtt tojásokat, majd egyenletesen oszlassuk el.
  4. Felcsavarás:

    • Óvatosan tekerjük fel a tésztát, mint egy palacsintát, ügyelve arra, hogy a töltelék ne szóródjon ki.
    • Helyezzük a feltekert tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  5. Első sütési fázis:

    • Süssük a tésztát 200°C-on 20 percig.
  6. Szósz elkészítése:

    • Közben egy tálban keverjük össze a reszelt fokhagymát, a reszelt ecetes uborkát és az aprított petrezselymet.
    • Adjuk hozzá a fehér joghurtot, és alaposan keverjük össze, hogy egységes, ízletes szószt kapjunk.
  7. Második sütési fázis:

    • Vegyük ki a tésztát a sütőből, kenjük meg a tetejét tojássárgájával, majd szórjuk meg feta sajttal.
    • Tegyük vissza a sütőbe, és süssük további 10 percig, amíg a teteje aranybarnára pirul.
  8. Tálalás:

    • Vegyük ki a sütőből a kész tésztát, hagyjuk 5 percig pihenni, majd szeleteljük fel.
    • Kínáljuk a friss, fokhagymás-joghurtos szósszal.

Jó étvágyat kívánunk! 😊

Ez a recept azért remek választás, mert ötvözi a ropogós, sós, és krémes ízek harmóniáját, miközben pillanatok alatt elkészül. A bacon és a sajt ellenállhatatlan párosa tökéletesen kiegészül az újhagyma és a főtt tojás frissességével, a joghurtos szósz pedig igazán különlegessé teszi az ételt. Próbáld ki, és biztos lehetsz benne, hogy ez a fogás hamar a család vagy a baráti társaság kedvencévé válik! Jó étvágyat hozzá! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9018784358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása