"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Baconös-sajtos leveles tésztatekercs – Villámgyors és ínycsiklandó ebéd mindenkinek!
Ha gyorsan elkészíthető, mégis különleges ebédre vagy vacsorára vágysz, ez a baconös, sajtos leveles tésztatekercs tökéletes választás! A ropogós tészta, a gazdag töltelék és az ízletes, joghurtos szósz garantáltan mindenkit levesz a lábáról. Ideális egy hétköznapi rohanós napon vagy akár egy baráti összejövetelen, hiszen egyszerre laktató, látványos, és még a kezdő konyhatündérek is könnyedén elkészíthetik.
Hozzávalók:
- Leveles tészta
- 6 szelet bacon (hogy befedje a tésztát)
- 1 evőkanál ketchup
- 1 teáskanál oregánó
- 1 tojássárgája (kenéshez)
- 200 g sajt (reszelve)
- 2 szál újhagyma
- 2 főtt tojás (lereszelve)
- 2 gerezd fokhagyma (lereszelve)
- 2 db ecetes uborka (lereszelve)
- 1 kis csokor petrezselyem (aprítva)
- 150 ml fehér joghurt
- 100 g feta sajt (a tetejére)
Elkészítés:
-
Előkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A leveles tésztát terítsük ki egy tiszta, lisztezett felületre.
-
Tészta rétegezése:
- Fedjük be a tésztát bacon szeletekkel, úgy, hogy az egész felületet befedje.
- Kenjük meg a bacon tetejét ketchup-pal, majd szórjuk meg oregánóval.
- Kenjük meg a tészta széleit tojássárgájával, hogy a feltekerés után jól záródjon.
-
Töltelék összeállítása:
- Szórjuk meg a bacon-ketchup réteget reszelt sajttal.
- Vágjuk fel az újhagymát karikákra, és szórjuk egyenletesen a tésztára.
- Reszeljük rá a főtt tojásokat, majd egyenletesen oszlassuk el.
-
Felcsavarás:
- Óvatosan tekerjük fel a tésztát, mint egy palacsintát, ügyelve arra, hogy a töltelék ne szóródjon ki.
- Helyezzük a feltekert tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Első sütési fázis:
- Süssük a tésztát 200°C-on 20 percig.
-
Szósz elkészítése:
- Közben egy tálban keverjük össze a reszelt fokhagymát, a reszelt ecetes uborkát és az aprított petrezselymet.
- Adjuk hozzá a fehér joghurtot, és alaposan keverjük össze, hogy egységes, ízletes szószt kapjunk.
-
Második sütési fázis:
- Vegyük ki a tésztát a sütőből, kenjük meg a tetejét tojássárgájával, majd szórjuk meg feta sajttal.
- Tegyük vissza a sütőbe, és süssük további 10 percig, amíg a teteje aranybarnára pirul.
-
Tálalás:
- Vegyük ki a sütőből a kész tésztát, hagyjuk 5 percig pihenni, majd szeleteljük fel.
- Kínáljuk a friss, fokhagymás-joghurtos szósszal.
Jó étvágyat kívánunk! 😊
Ez a recept azért remek választás, mert ötvözi a ropogós, sós, és krémes ízek harmóniáját, miközben pillanatok alatt elkészül. A bacon és a sajt ellenállhatatlan párosa tökéletesen kiegészül az újhagyma és a főtt tojás frissességével, a joghurtos szósz pedig igazán különlegessé teszi az ételt. Próbáld ki, és biztos lehetsz benne, hogy ez a fogás hamar a család vagy a baráti társaság kedvencévé válik! Jó étvágyat hozzá! 😊
"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért!
Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊