"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
A tökéletes uzsonna vagy gyors ebéd: Sajtos-paradicsomos leveles tészta
Gyors, mégis különleges ételt keresel, ami egyszerre ropogós és ínycsiklandó? Ez a sajtos-paradicsomos leveles tészta recept pontosan neked való! A roppanós tészta, az olvadó sajt és az olaszos ízvilág harmóniája minden falatot felejthetetlenné tesz. Ideális baráti összejövetelekre vagy egy könnyed vacsorának.
Hozzávalók
- 300 g leveles tészta
- 40 g paradicsompüré
- 10 g oregánó
- 150 g sajt (reszelt, pl. mozzarella vagy trappista)
- 20 g friss petrezselyem (aprítva)
- 1 db tojás
Elkészítés
-
A leveles tészta előkészítése
Nyújtsuk ki a leveles tésztát egyenletes vastagságúra egy lisztezett felületen. Ügyeljünk arra, hogy a tészta ne tapadjon le, így könnyű lesz vele dolgozni. -
Paradicsomos alap készítése
Kenjük meg a kinyújtott leveles tésztát a paradicsompürével, egyenletesen elosztva, hogy minden falat tökéletesen ízes legyen. -
Fűszerezés
Szórjuk meg a paradicsompürés alapot az oregánóval, amely az olaszos ízvilágot hozza elő. -
Sajt és petrezselyem
Reszeljük rá a sajtot bőségesen a paradicsomos alapra, majd hintsük meg az apróra vágott friss petrezselyemmel. -
Második tésztalap
Helyezzünk egy másik kinyújtott leveles tésztalapot a paradicsomos-sajtos rétegre, ügyelve arra, hogy teljesen befedje azt. -
Felvágás és csavarás
Vágjuk a tésztát egyenlő szélességű csíkokra. Ezután vegyünk két csíkot, rakjuk őket egymásra, és csavarjuk meg őket spirál alakúra. Az így elkészült csavart tésztákat helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. -
Tojásos kenés
Verd fel a tojást, majd egy kenőecset segítségével óvatosan kend meg a tészta tetejét. Ez szép, aranybarna színt ad majd a sütés végére. -
Sütés
Helyezd a tepsit előmelegített sütőbe, és süsd 180 °C-on kb. 20 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.
Záró gondolatok
Ez a sajtos-paradicsomos csavart leveles tészta nemcsak ínycsiklandó, hanem rendkívül látványos is. Tökéletes kiegészítője lehet bármely étkezésnek, de magában is laktató fogásként tálalhatod. Az elkészítése egyszerű, az eredmény pedig garantáltan lenyűgöző lesz. Ne habozz, próbáld ki te is, és kápráztasd el a családod vagy vendégeid! Jó étvágyat! 😊
"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért!
Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊