Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Zöldséges-darált húsos tészta avokádós salátával – Ebédötletek, amelyek feldobják a napodat

2025. január 27. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Zöldséges-darált húsos tészta avokádós salátával – Ebédötletek, amelyek feldobják a napodat

 

Ez az étel tökéletes választás egy tartalmas, de könnyen elkészíthető ebédhez. A darált hús, zöldségek és tészta harmóniája mellett a friss saláta teszi teljessé az ízélményt. Az ízletes tésztás fogás, a ropogós szalonna és a zöldségek kombinációja garantáltan elnyeri az egész család tetszését.


zoldseges-daralt_husos_teszta_avokados_salataval_ebedotletek_amelyek_feldobjak_a_napodat.JPG

Hozzávalók (4 személyre):

 

A tésztás ételhez:

  • Olívaolaj
  • 20 g vaj
  • 300 g darált hús
  • Só ízlés szerint
  • 1 sárgarépa (reszelve vagy apróra vágva)
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 nagy paradicsom (felkockázva)
  • 250 g tészta
  • 200 ml víz
  • 150 g szalonna (felkockázva)
  • Gyógynövények (pl. bazsalikom, kakukkfű)
  • 150 g gomba (szeletelve)
  • 1 hagyma (apróra vágva)
  • 1 gerezd fokhagyma (szárított vagy zúzott)
  • Friss petrezselyem (aprítva)
  • 100 g friss spenót
  • metélőhagyma

A salátához:

  • Jégsaláta (vagy más friss zöldsaláta)
  • 1 avokádó
  • 1 paprika (felkockázva)
  • Teriyaki szósz ízlés szerint
  • Olivaolaj ízlés szerint

Elkészítés:

 

1. A tésztás alap elkészítése:

  • Melegítsd fel az olívaolajat és vajat egy serpenyőben, majd add hozzá a darált húst. Sózd meg ízlés szerint, és pirítsd aranybarnára.
  • Tedd hozzá a reszelt vagy apróra vágott sárgarépát, és pirítsd tovább.
  • Szórd meg fűszerpaprikával, majd add hozzá a felkockázott paradicsomot. Alaposan keverd össze.
  • Öntsd a serpenyőbe a tésztát, és add hozzá a vizet. Hagyd főni, amíg a tészta megpuhul.

2. A szalonna és a zöldségek pirítása:

  • Egy másik serpenyőben pirítsd ropogósra a felkockázott szalonnát.
  • Szórd rá a gyógynövényeket, majd add hozzá a szeletelt gombát. Sózd meg, és keverd hozzá az apróra vágott hagymát.
  • Pirítsd össze az egészet, amíg a gomba megpuhul és az ízek összeérnek. Végül keverd bele az aprított friss petrezselymet, és vedd le a tűzről.

3. Az ízek összehangolása:

  • A tésztához keverj szárított vagy zúzott fokhagymát, majd add hozzá az apróra vágott metélőhagymát. Alaposan forgasd össze.
  • Keverd a tésztás alaphoz a szalonnás-gombás keveréket, majd add hozzá a friss spenótleveleket. Forgasd össze az egészet, hogy a spenót kissé megfonnyadjon.

4. A saláta elkészítése:

  • Egy tálban keverd össze a jégsalátát, a felkockázott avokádót és paprikát.
  • Locsold meg teriyaki szósszal, és olívaolajjal és óvatosan forgasd össze.

5. Tálalás:

  • Tálald a tésztás ételt egy nagy tányéron, mellé helyezd a friss salátát.

Miért Érdemes Kipróbálni?

 

Ez az ízletes ebédötlet gyorsan elkészíthető, és a különböző ízek harmóniája miatt mindenkinek kedvére lesz. A laktató tésztás étel és a friss saláta együtt tökéletes választás egy kiadós, mégis kiegyensúlyozott ebédhez. Ha nincs sok időd főzni, ez az egyszerű recept nagyszerű megoldás lehet! 😊

Jó étvágyat! 

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9918783672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása