Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Burgonyás-gombás különlegesség kapros salátával

2025. január 27. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Burgonyás-gombás különlegesség kapros salátával

 

Ha valami igazán laktatót, mégis friss és ízletes ételt keresel az ebédötletek közé, ez a recept tökéletes választás lesz! A burgonya, gomba és kapros saláta harmóniája egyszerre hagyományos és modern ízvilágot idéz. Próbáld ki ezt a könnyen elkészíthető, különleges fogást!

burgonyas-gombas_kulonlegesseg_kapros_salataval.jpg

Hozzávalók:

 

Főételhez:

  • 500 g burgonya
  • 1 hagyma
  • Növényi olaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 150 ml víz
  • 40 g liszt
  • Petrezselyem
  • 50 g kukoricakeményítő
  • 200 g gomba
  • 150 ml víz
  • 15 g liszt
  • 80 g tejföl
  • 40 ml víz
  • Kapor
  • Só, fekete bors

Salátához:

  • Kínai kel
  • 1 paprika
  • 2 uborka
  • Kapor
  • Szezámmag
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • Só, fekete bors

Elkészítési mód:

1. A burgonya előkészítése:

  1. Kockázd fel a burgonyát, és főzd meg enyhén sós vízben, amíg megpuhul.
  2. Amikor megfőtt, törj össze villával egy sima, darabos masszává.

2. Hagymás alap készítése:

  1. A hagymát vágd apróra, és oszd két részre.
  2. Egy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd üvegesre a hagyma egyik felét.
  3. Add hozzá az apróra vágott 5 gerezd fokhagymát, majd ízesítsd sóval és borssal.
  4. Öntsd fel 150 ml vízzel, és hagyd, hogy az alap egy kicsit összeálljon.

3. Burgonyás massza összeállítása:

  1. Amikor a hagymás alap elkészült, keverd hozzá a 40 g lisztet, és alaposan dolgozd össze. Egy sűrű masszát kapsz.
  2. Ezt a masszát forgasd össze az összetört burgonyával, és keverd egyneművé.
  3. Add hozzá az apróra vágott petrezselymet és a 50 g kukoricakeményítőt, majd alaposan dolgozd össze a keveréket.

4. Krumplikiszúrás és sütés:

  1. Lisztezz meg egy nyújtódeszkát, és a burgonyás masszát nyújtsd ki.
  2. Használj kiszúrót a formákhoz, és minden darab közepét lyukaszd ki (például egy kis pohár segítségével).
  3. Az elkészült formákat forró olajban süsd aranybarnára, mindkét oldalukat átforgatva.

5. Gombás szósz készítése:

  1. A hagyma másik felét egy másik serpenyőben olajon kezdd el pirítani.
  2. A gombát vágd apróra, és add hozzá a piruló hagymához.
  3. Önts hozzá 150 ml vizet, és párold, amíg a víz egy része elpárolog.
  4. Keverd hozzá a 15 g lisztet, majd a tejfölt és 40 ml vizet. Alaposan dolgozd össze.
  5. Ízesítsd sóval, borssal, és szórj bele apróra vágott kaprot. Hagyd, hogy az ízek összerottyanjanak.

6. Saláta elkészítése:

  1. Vágd vékony csíkokra a kínai kelt, a paprikát és az uborkát.
  2. Keverd össze a tejfölt és majonézt sóval és borssal, majd forgasd össze a zöldségekkel.
  3. Szórd meg szezámmaggal és kaporral.

7. Tálalás:

  • Helyezd a sült burgonyakarikákat egy tányérra.
  • Kanalazd rájuk a gombás szószt, és mellé kínáld a friss kapros salátát.

Ez a recept most még tökéletesebben ötvözi az otthoni ízeket a frissességgel. A burgonya ropogós, a gombás szósz gazdag, a kapros saláta pedig fenségesen üde. Jó étvágyat kívánok hozzá! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3518783874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása