Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Sertésszelet Mozzarellával és Burgonyapudinggal – Tökéletes Ebédötlet

2025. január 17. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Sertésszelet Mozzarellával és Burgonyapudinggal – Tökéletes Ebédötlet

 

Ha valami különleges, mégis egyszerűen elkészíthető receptet keresel, akkor ez az étel remek választás lesz! Az omlós sertéshús, az ínycsiklandóan sajtos burgonyapuding és a kapros-tejfölös szósz tökéletes harmóniát alkot. Ideális választás lehet egy hétvégi családi ebédhez vagy akár egy ünnepi alkalomra is.


sertesszelet_mozzarellaval_es_burgonyapudinggal_tokeletes_ebedotlet_2.jpg

Hozzávalók (4 személyre)

A karajhoz:

  • Sertésszelet: 800 g (1,75 font)
  • Mozzarella: 200 g (7 oz)
  • Gomba: 6 darab
  • Fokhagyma: 2 gerezd
  • Paprika: ½ darab

A burgonyapudinghoz:

  • Tojás: 4 darab
  • Szerecsendió: 2,5 g (½ teáskanál)
  • Tej: 200 ml (¾ csésze)
  • Burgonya: 5 darab
  • Fekete bors: 2,5 g (½ teáskanál)
  • Szárított fokhagyma: 2,5 g (½ teáskanál)

A szószhoz:

  • Kapor: 1 evőkanálnyi aprítva
  • Uborka: 1 darab
  • Fokhagyma: 1 gerezd
  • Tejföl: 30 ml (2 evőkanál)
  • : 2,5 g (½ teáskanál)

Elkészítési Mód

1. A burgonyapuding elkészítése:

  1. Reszeld le a burgonyát, és tedd egy nagy tálba.
  2. Egy másik tálban keverd össze a tojásokat, a tejet, a sót, a borsot és a szerecsendiót.
  3. Öntsd hozzá a tojásos-tejes keveréket a reszelt burgonyához, majd keverd alaposan össze.
  4. Egy kivajazott sütőformába öntsd bele a keveréket, és süsd 180°C-on (350°F) 40 percig, amíg aranybarnára sül.

2. A sertésszelet előkészítése:

  1. Készíts elő egy tálat, és keverd össze benne az olajat, a fél teáskanál sót, borsot és szárított fokhagymát.
  2. Vágj egyenletes szeleteket a húsból, majd klopfold ki őket óvatosan.
  3. Forgasd meg a kiklopfolt húsokat a fűszeres olajban, hogy mindenhol bevonja őket.
  4. Reszeld le a mozzarellát, vágd fel a gombát szeletekre, a paprikát pedig kockákra.

3. A hús és a feltét elkészítése:

  1. Hevíts fel egy serpenyőt, önts bele egy kevés olajat, és pirítsd meg benne a felszeletelt gombát.
  2. Adj hozzá ¼ teáskanál sót, borsot, és a reszelt fokhagymát. Párold addig, amíg a gomba megpuhul.
  3. A sertéshúsokat süsd meg mindkét oldalukon aranybarnára, majd tedd őket egy hőálló sütőformába.
  4. Keverd össze a gombát, a kockára vágott paprikát és az újhagymát egy tálban, majd oszd el ezt a keveréket a húsok tetején.
  5. Szórd a reszelt mozzarellát a zöldséges keverék tetejére, és süsd az egészet 180°C-on (350°F) 30 percig.

4. A kapros-tejfölös szósz elkészítése:

  1. Reszeld le az uborkát, és nyomkodd ki a levét.
  2. Add hozzá az aprított kaprot és a zúzott fokhagymát.
  3. Keverd össze a tejföllel, majd sózd meg ½ teáskanál sóval. Tedd hűtőbe tálalásig.

Tálalási Javaslat

 

A szaftos, sajttal borított sertésszeleteket tálald a burgonyapudinggal, és kínáld mellé a hűsítő kapros-tejfölös szószt. Egy pohár hideg ásványvíz vagy könnyű bor remek kiegészítője lehet ennek a laktató fogásnak.


Miért Válaszd Ezt a Receptet?

 

Ez a recept egyszerű, mégis elegáns választás, amely garantáltan elnyeri a család és a vendégek tetszését. A burgonyapuding és sertésszelet tökéletes harmóniában van a frissítő szósszal, így a hétköznapokon és ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét. Ha éppen ebédötletek után kutatsz, ne hagyd ki ezt a receptet! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4618777158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása