"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Lédús Töltött Csirkefasírt – 20 Perc Előkészület, Garantált Siker!
Ha gyors, mégis különleges ebédötletek után kutatsz, próbáld ki ezt a lédús töltött csirkefasírt receptet! Ez az egyszerűen elkészíthető fogás tökéletes azok számára, akik valami újat szeretnének kipróbálni, de nem szeretnének órákat a konyhában tölteni. A töltött csirkefasírt, a krémes burgonyapüré és a friss szósz kombinációja egyszerre finom és laktató.
Hozzávalók:
Töltött Csirkefasírt:
- 2 tojás
- 4 szelet kenyér
- 350 ml tej
- 750 g darált csirke
- Só, bors, paprika (ízlés szerint)
- 60 g (1/2 csésze) zsemlemorzsa (+ a beforgatáshoz)
Töltelék:
- 1 hagyma, apróra vágva
- 1 sárgarépa, reszelve vagy apróra vágva
- 2 közepes ecetes uborka, reszelve
- Kevés olaj
Burgonyapüré:
- 1 kg burgonya
- 300 ml tej
- 45 g vaj
Szósz:
- 3 evőkanál ketchup
- 3 evőkanál majonéz
- 2 gerezd fokhagyma, reszelve
- 1 közepes ecetes uborka, reszelve
- Kapor (ízlés szerint)
Elkészítés:
1. Előkészítés:
Egy tálban verd fel a két tojást. Egy másik tálban áztasd be a kenyérszeleteket a 350 ml tejbe, majd nyomkodd össze villával, hogy pépes állagú legyen. Add a tojást és a kinyomkodott kenyeret a darált csirkéhez. Sózd, borsozd, és adj hozzá paprikát ízlés szerint. Alaposan keverd össze.
2. Töltelék:
Egy serpenyőben hevíts egy kevés olajat, és pirítsd meg az apróra vágott hagymát. Add hozzá a reszelt sárgarépát, és párold puhára. Reszelj le két ecetes uborkát, és keverd a hagymás-sárgarépás keverékhez. Pirítsd még néhány percig, majd hagyd kihűlni.
3. Fasírt formázása:
Vegyél a kezedbe egy evőkanálnyi húsos masszát, lapítsd ki, és helyezz rá egy kis adagot a hagymás-répás-uborkás töltelékből. Zárd össze, formázz belőle húspogácsát, és forgasd meg zsemlemorzsában.
Helyezd a pogácsákat egy kiolajozott sütőtálba, majd fújd be a tetejüket olajspray-vel, hogy sülés közben szépen megpiruljanak.
4. Sütés:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (350°F), és süsd a fasírtokat 30 percig.
5. Burgonyapüré:
Főzd puhára a burgonyát sós vízben, majd törd össze. Keverd össze a vajjal és a meleg tejjel, amíg krémes állagot nem kapsz.
6. Szósz:
Egy tálban keverd össze a ketchupot, majonézt, reszelt fokhagymát és reszelt ecetes uborkát. Ízlés szerint adj hozzá friss kaprot.
7. Tálalás:
Halmozd a burgonyapürét a tányérra, helyezd rá a töltött csirkefasírtokat, és egy külön tálban a szószt. Friss kaporral díszítve még szebbé és ízletesebbé teheted!
Záró Gondolatok
Ez a lédús töltött csirkefasírt egy igazi családi kedvenc lehet! A szaftos töltelék és a ropogós zsemlemorzsa réteg tökéletes harmóniát alkot, míg a friss szósz különleges ízt ad az ételnek. Ideális választás egy gyors ebédhez vagy vacsorához. Ha elkészíted, oszd meg velünk a tapasztalataidat a kommentekben! 😊
"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért!
Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊