Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Lédús Töltött Csirkefasírt – 20 Perc Előkészület, Garantált Siker!

2025. január 17. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Lédús Töltött Csirkefasírt – 20 Perc Előkészület, Garantált Siker!

 

Ha gyors, mégis különleges ebédötletek után kutatsz, próbáld ki ezt a lédús töltött csirkefasírt receptet! Ez az egyszerűen elkészíthető fogás tökéletes azok számára, akik valami újat szeretnének kipróbálni, de nem szeretnének órákat a konyhában tölteni. A töltött csirkefasírt, a krémes burgonyapüré és a friss szósz kombinációja egyszerre finom és laktató.


ledus_toltott_csirkefasirt_20_perc_elokeszulet_garantalt_siker.jpg

Hozzávalók:

Töltött Csirkefasírt:
  • 2 tojás
  • 4 szelet kenyér
  • 350 ml tej
  • 750 g darált csirke
  • Só, bors, paprika (ízlés szerint)
  • 60 g (1/2 csésze) zsemlemorzsa (+ a beforgatáshoz)
Töltelék:
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 1 sárgarépa, reszelve vagy apróra vágva
  • 2 közepes ecetes uborka, reszelve
  • Kevés olaj
Burgonyapüré:
  • 1 kg burgonya
  • 300 ml tej
  • 45 g vaj
Szósz:
  • 3 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál majonéz
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 1 közepes ecetes uborka, reszelve
  • Kapor (ízlés szerint)

Elkészítés:

1. Előkészítés:

Egy tálban verd fel a két tojást. Egy másik tálban áztasd be a kenyérszeleteket a 350 ml tejbe, majd nyomkodd össze villával, hogy pépes állagú legyen. Add a tojást és a kinyomkodott kenyeret a darált csirkéhez. Sózd, borsozd, és adj hozzá paprikát ízlés szerint. Alaposan keverd össze.

2. Töltelék:

Egy serpenyőben hevíts egy kevés olajat, és pirítsd meg az apróra vágott hagymát. Add hozzá a reszelt sárgarépát, és párold puhára. Reszelj le két ecetes uborkát, és keverd a hagymás-sárgarépás keverékhez. Pirítsd még néhány percig, majd hagyd kihűlni.

3. Fasírt formázása:

Vegyél a kezedbe egy evőkanálnyi húsos masszát, lapítsd ki, és helyezz rá egy kis adagot a hagymás-répás-uborkás töltelékből. Zárd össze, formázz belőle húspogácsát, és forgasd meg zsemlemorzsában.

Helyezd a pogácsákat egy kiolajozott sütőtálba, majd fújd be a tetejüket olajspray-vel, hogy sülés közben szépen megpiruljanak.

4. Sütés:

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (350°F), és süsd a fasírtokat 30 percig.

5. Burgonyapüré:

Főzd puhára a burgonyát sós vízben, majd törd össze. Keverd össze a vajjal és a meleg tejjel, amíg krémes állagot nem kapsz.

6. Szósz:

Egy tálban keverd össze a ketchupot, majonézt, reszelt fokhagymát és reszelt ecetes uborkát. Ízlés szerint adj hozzá friss kaprot.

7. Tálalás:

Halmozd a burgonyapürét a tányérra, helyezd rá a töltött csirkefasírtokat, és egy külön tálban a  szószt. Friss kaporral díszítve még szebbé és ízletesebbé teheted!


Záró Gondolatok

 

Ez a lédús töltött csirkefasírt egy igazi családi kedvenc lehet! A szaftos töltelék és a ropogós zsemlemorzsa réteg tökéletes harmóniát alkot, míg a friss szósz különleges ízt ad az ételnek. Ideális választás egy gyors ebédhez vagy vacsorához. Ha elkészíted, oszd meg velünk a tapasztalataidat a kommentekben! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5718777178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása