Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Csirkemell vajas-fokhagymás mártással: Egy tökéletes ebédötlet

2025. január 17. - Anitep

 

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Csirkemell vajas-fokhagymás mártással: Egy tökéletes ebédötlet

 

 Ha egy gyors, ízletes és különleges fogást keresel, amely nemcsak laktató, de könnyen elkészíthető is, ez a csirkemell recept tökéletes választás. A vajas-fokhagymás mártás, a friss petrezselyem és a parmezán kombinációja biztosítja, hogy az étel igazán különleges legyen. Ez a recept ideális választás lehet egy hétköznapi ebédhez vagy egy családi vacsorához, ha nincs ötleted, mit főzz.

Hozzávalók (2-3 személyre)

 

Tojásos bundához:

  • 3 db tojás
  • 8 g só
  • 5 g fekete bors
  • 8 g fokhagyma (aprítva)
  • 10 g petrezselyem (aprítva)
  • 50 g parmezán
  • 1 db csirkemell (szeletelve)
  • 100 g liszt

Mártáshoz:

  • 20 g vaj
  • 180 ml csirkehúsleves
  • 8 g fokhagyma (aprítva)
  • 15 ml citromlé
  • 10 g petrezselyem (aprítva)
  • 20 g vaj (a végén hozzáadva)

Körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 1 l víz (a főzéshez)
  • 250 ml tej
  • 20 g vaj
  • 10 g só
  • 5 g fekete bors

Elkészítési mód

1. A tojásos bunda elkészítése

Egy tálban keverd össze a tojásokat, a sót, a borsot, az aprított fokhagymát, petrezselymet és a reszelt parmezánt. A csirkemellszeleteket először forgasd lisztbe, majd mártsd bele a tojásos keverékbe.

2. A csirkemell sütése

Egy serpenyőben közepes lángon olvaszd fel a vajat (20 g), és süsd meg benne a panírozott csirkemellszeleteket mindkét oldalon aranybarnára (kb. 5 percig). Ezután tedd félre a szeleteket.

3. A mártás elkészítése

Ugyanabban a serpenyőben olvaszd meg a vajat (20 g), majd add hozzá az aprított fokhagymát, és pirítsd illatosra. Öntsd hozzá a csirkehúslevest és a citromlevet, majd szórd bele a petrezselymet. Forrald fel, és főzd közepes lángon kb. 10 percig, amíg kissé besűrűsödik. Végül keverd bele a maradék vajat (20 g), hogy selymes állagú mártást kapj.

4. A csirkemell visszatétele a mártásba

Helyezd vissza a korábban megsütött csirkemellszeleteket a serpenyőbe, és locsold meg őket alaposan a mártással. Fedő alatt párold tovább a húst közepes lángon még 10 percig, hogy jól átjárják az ízek és szaftos maradjon.

5. A köret elkészítése

Hámozd meg és kockázd fel a burgonyát, majd főzd puhára sós, forrásban lévő vízben (kb. 20 perc). Szűrd le, és törd össze. Add hozzá a tejet, a vajat, a sót és a borsot, majd keverd simára.

6. Tálalás

Helyezd a csirkemellszeleteket tányérra, locsold meg a vajas-fokhagymás mártással, és tálald a krémes burgonyapürével. Szórd meg friss petrezselyemmel a tetejét.


Miért érdemes kipróbálni ezt a receptet?

 

Ez az egyszerű, mégis ínycsiklandó étel nagyszerű választás azoknak, akik gyorsan szeretnének valami különlegeset főzni. A vajas-fokhagymás csirkemell tökéletes harmóniában van a lágy burgonyapürével, így bármelyik hétköznapot ünnepivé varázsolhatod vele. Ez a recept nemcsak praktikus ebédötlet, hanem biztos siker, ha egy finom és házias fogással szeretnéd meglepni a családot.

Próbáld ki ezt az ínycsiklandó fogást, és élvezd a házias ízeket! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7318776818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása