"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Szaftos Sertésszeletek Fűszeres Hagymás Mártással
Ha egy igazán laktató, mégis egyszerűen elkészíthető fogásra vágysz, ez a szaftos sertésszelet lesz az új kedvenced! A pácolt hús puhasága és a fűszeres hagymás mártás ízkavalkádja garantáltan elvarázsol. Ideális választás egy kiadós családi ebédhez vagy különleges vacsorához. Az alapanyagok könnyen beszerezhetők, az elkészítése pedig gyors és egyszerű – tökéletes azoknak, akik ebédötleteket keresnek a mindennapokra.
Hozzávalók:
- 700–800 g sertéshús
- Szénsavas ásványvíz
- Só, fekete bors, száraz fokhagyma, bors, oregano
- 50 ml tej
- Növényi olaj
- 1 nagy hagyma
Sertéshús Elkészítése:
- Előkészítés: A sertéshúsról papírtörlővel távolítsd el a nedvességet. Vágd a húst a kívánt formára (például szeletekre), majd takard le fóliával, és klopfold ki.
- Pácolás: Helyezd a húst egy tálba, és önts rá szénsavas ásványvizet. Szórd meg sóval, borssal, száraz fokhagymával és oregánóval, majd önts rá tejet. Keverd alaposan össze, és hagyd pácolódni 30 percig.
- Sütés: Melegíts növényi olajat egy serpenyőben, és süsd a húst mindkét oldalán aranybarnára.
- Hagyma hozzáadása: Vágd a hagymát vékony szeletekre, majd add a serpenyőhöz. Süsd 5 percig fedő alatt, majd további 5 percig pirítsd.
- Párolás: Adj egy kevés pácot a serpenyőbe, fedd le, és lassú tűzön párold körülbelül 15 percig.
Ez a recept a hagyományos ízek kedvelőinek szól, ugyanakkor egy csipetnyi újdonságot is csempész az asztalra. A pácolás során a hús puha és szaftos lesz, a fűszerek és a hagyma pedig intenzív aromákkal gazdagítják az ételt. Ha szeretnél valami igazán tartalmasat, ami mégis könnyedén elkészíthető, ezt a receptet neked találták ki!
"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért!
Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊