"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Tejszínes-gombás tészta szalonnával és kaporral
Ez a tejszínes-gombás tészta szalonnával és kaporral igazi ínycsiklandó ebédötlet, amely gyorsan elkészíthető, mégis elegáns és laktató fogás. A krémes mártás és a ropogós szalonna íze tökéletes harmóniát alkot, míg a kapor frissessége megkoronázza az ételt. Ha szereted az egyszerű, de mégis különleges tésztás ételeket, ezt a receptet neked találták ki!
Hozzávalók
-
2 tojás (csak a sárgája)
-
Só
-
2 evőkanál krémsajt
-
Olívaolaj
-
1 hagyma
-
200 g tészta
-
20 g vaj
-
150 g gomba
-
Szárított fokhagyma
-
40 g liszt
-
200 ml tejszín
-
300 ml tej
-
Gyömbér
-
Provence-i gyógynövények
-
200 g szalonna
-
2 gerezd fokhagyma
-
100 g mozzarella
-
Kapor
Elkészítés
1. Előkészítés és tojásos keverék
A tojások sárgáját válaszd el a fehérjétől, és a sárgákat keverd csomómentesre a krémsajttal egy kisebb tálban. Tedd félre, hogy a mártás készítésénél hozzá tudd adni.
2. Tészta főzése
Forralj vizet egy nagy lábosban, adj hozzá sót, és főzd meg a tésztát al dente állagúra. Szűrd le, de a főzővízből tegyél félre egy keveset, ha később szükség lenne rá a mártáshoz.
3. Mártás elkészítése
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat és olvaszd meg a vajat. Add hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsd üvegesre. Tedd hozzá a felszeletelt gombát, sózd, borsozd, és szórd meg egy kevés szárított fokhagymával. Kevergetve pirítsd, amíg a gomba megpuhul.
Szórd rá a lisztet, és keverd alaposan össze, hogy a liszt picit megpiruljon. Ezután fokozatosan add hozzá a tejszínt és a tejet, közben folyamatosan kevergetve, hogy csomómentes mártást kapj. Most jöhet a krémsajttal kikevert tojássárgája: add hozzá a mártáshoz, és keverd el alaposan, hogy a mártás sima és selymes legyen. Ízesítsd gyömbérrel és Provence-i gyógynövényekkel.
4. Szalonna és fokhagyma pirítása
Kockázd fel a szalonnát, és pirítsd ropogósra egy száraz serpenyőben. Amikor már majdnem kész, add hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd még 1-2 percig, amíg a fokhagyma illatos lesz. Tedd félre.
5. Tészta és mártás összekeverése
Az elkészült tésztát öntsd a mártásba, és keverd jól össze. Reszeld bele a mozzarellát, és kevergesd addig, amíg a sajt teljesen elolvad, és a tésztát egyenletesen bevonja a krémes mártás. Szórd meg kaporral, amely frissességet ad az ételnek.
6. Szalonna hozzáadása
Az elkészült szalonnát szórd a tésztára, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden falatban érezhető legyen a ropogós szalonna és a krémes mártás.
Tálalás
Azonnal tálald az elkészült tejszínes-gombás tésztát, és szórd meg friss kaporral díszítésként. Egy pohár fehérbor vagy egy könnyű zöldsaláta remekül kiegészíti ezt a fogást.
Ez a tejszínes-gombás tészta nemcsak ízletes és laktató, hanem látványos is. Ideális választás, ha egy különleges ebédötletet keresel, ami még a legválogatósabbakat is leveszi a lábukról. Ne habozz kipróbálni, és élvezd az ízek harmóniáját! 😊
"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért!
Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊