Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Tejszínes-gombás tészta szalonnával és kaporral

2025. január 12. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Tejszínes-gombás tészta szalonnával és kaporral

 

Ez a tejszínes-gombás tészta szalonnával és kaporral igazi ínycsiklandó ebédötlet, amely gyorsan elkészíthető, mégis elegáns és laktató fogás. A krémes mártás és a ropogós szalonna íze tökéletes harmóniát alkot, míg a kapor frissessége megkoronázza az ételt. Ha szereted az egyszerű, de mégis különleges tésztás ételeket, ezt a receptet neked találták ki!

tejszines-gombas_teszta_szalonnaval_es_kaporral.jpg

Hozzávalók

 

  • 2 tojás (csak a sárgája)

  • 2 evőkanál krémsajt

  • Olívaolaj

  • 1 hagyma

  • 200 g tészta

  • 20 g vaj

  • 150 g gomba

  • Szárított fokhagyma

  • 40 g liszt

  • 200 ml tejszín

  • 300 ml tej

  • Gyömbér

  • Provence-i gyógynövények

  • 200 g szalonna

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 100 g mozzarella

  • Kapor

Elkészítés

1. Előkészítés és tojásos keverék

A tojások sárgáját válaszd el a fehérjétől, és a sárgákat keverd csomómentesre a krémsajttal egy kisebb tálban. Tedd félre, hogy a mártás készítésénél hozzá tudd adni.

2. Tészta főzése

Forralj vizet egy nagy lábosban, adj hozzá sót, és főzd meg a tésztát al dente állagúra. Szűrd le, de a főzővízből tegyél félre egy keveset, ha később szükség lenne rá a mártáshoz.

3. Mártás elkészítése

Egy serpenyőben hevíts olívaolajat és olvaszd meg a vajat. Add hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsd üvegesre. Tedd hozzá a felszeletelt gombát, sózd, borsozd, és szórd meg egy kevés szárított fokhagymával. Kevergetve pirítsd, amíg a gomba megpuhul.

Szórd rá a lisztet, és keverd alaposan össze, hogy a liszt picit megpiruljon. Ezután fokozatosan add hozzá a tejszínt és a tejet, közben folyamatosan kevergetve, hogy csomómentes mártást kapj. Most jöhet a krémsajttal kikevert tojássárgája: add hozzá a mártáshoz, és keverd el alaposan, hogy a mártás sima és selymes legyen. Ízesítsd gyömbérrel és Provence-i gyógynövényekkel.

4. Szalonna és fokhagyma pirítása

Kockázd fel a szalonnát, és pirítsd ropogósra egy száraz serpenyőben. Amikor már majdnem kész, add hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd még 1-2 percig, amíg a fokhagyma illatos lesz. Tedd félre.

5. Tészta és mártás összekeverése

Az elkészült tésztát öntsd a mártásba, és keverd jól össze. Reszeld bele a mozzarellát, és kevergesd addig, amíg a sajt teljesen elolvad, és a tésztát egyenletesen bevonja a krémes mártás. Szórd meg kaporral, amely frissességet ad az ételnek.

6. Szalonna hozzáadása

Az elkészült szalonnát szórd a tésztára, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden falatban érezhető legyen a ropogós szalonna és a krémes mártás.

Tálalás

 

Azonnal tálald az elkészült tejszínes-gombás tésztát, és szórd meg friss kaporral díszítésként. Egy pohár fehérbor vagy egy könnyű zöldsaláta remekül kiegészíti ezt a fogást.

Ez a tejszínes-gombás tészta nemcsak ízletes és laktató, hanem látványos is. Ideális választás, ha egy különleges ebédötletet keresel, ami még a legválogatósabbakat is leveszi a lábukról. Ne habozz kipróbálni, és élvezd az ízek harmóniáját! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5518773738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása