Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Frissítő Avokádós Csirke Saláta Mozzarella Burgonyapuffanccsal

2025. január 12. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Frissítő Avokádós Csirke Saláta Mozzarella Burgonyapuffanccsal

 

Ez az étel tökéletes kombinációja a ropogós burgonyapuffancsoknak, az avokádós, zöldséges salátának és a fűszeres csirkehúsnak. Könnyed, mégis laktató fogás, amely garantáltan elnyeri a család és a vendégek tetszését is.


frissito_avokados_csirke_salata_mozzarella_burgonyapuffanccsal.jpg

Hozzávalók (4 személyre)

Burgonyapuffancshoz:

  • 800 g burgonya
  • 2 teáskanál só
  • 100 g mozzarella
  • 4 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • Növényi olaj a sütéshez

Salátához:

  • Saláta levelek (pl. római saláta)
  • 1 avokádó (apróra vágva)

Csirkéhez:

  • 1 csirkemell filé
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fekete bors
  • 1/2 teáskanál édes paprika
  • 1/2 teáskanál kakukkfű
  • 2-3 evőkanál olívaolaj

Öntet/pác:

  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé

Mártogatós:

  • 1 főtt tojás (apróra vágva)
  • 1/2 vöröshagyma (apróra vágva)
  • 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • Egy marék olajbogyó
  • 120 g majonéz
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál édes chili szósz

Elkészítés

Burgonyapuffancs készítése:

  1. Burgonya előkészítése: Hámozd meg a burgonyát, majd főzd puhára enyhén sós vízben.
  2. Massza elkészítése: Szűrd le a burgonyát, és törd simára. Add hozzá a reszelt mozzarellát, a kukoricakeményítőt és a finomra vágott petrezselymet, majd alaposan keverd össze. Formázz belőle kis korongokat.
  3. Sütés: Egy serpenyőben hevíts olajat közepes hőfokon, és süsd a burgonyapuffancsokat aranybarnára mindkét oldalukon. Papírtörlőre szedd ki, hogy felszívja a felesleges olajat.

Saláta összeállítása:

  1. Alap elkészítése: Tedd a salátaleveleket egy nagy tálba, és oszlasd el rajta az apróra vágott avokádót.

Mártogatós elkészítése:

  1. Egy másik tálban keverd össze az apróra vágott főtt tojást, a vöröshagymát, a reszelt fokhagymát és az olajbogyót.
  2. Adj hozzá majonézt, ketchupot és édes chili szószt, majd keverd alaposan össze. Tálaláskor egy kis tálba helyezd, és külön kínáld.

Csirke elkészítése:

  1. Sütés: Vágd a csirkemellet kisebb kockákra, majd egy serpenyőben hevíts olívaolajat.
  2. Fűszerezés: Süsd a csirkekockákat aranybarnára közepes lángon, közben sózd, borsozd, és szórd meg édes paprikával és kakukkfűvel.

Öntet/pác elkészítése:

  1. Egy kis tálban keverd össze a mustárt, a mézet, az olívaolajat és a citromlevet.
  2. Az elkészült csirkekockákat helyezd a saláta tetejére, majd locsold meg a pácos öntettel. Jól keverd össze az egészet, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás:

 

Egy tányérra rendezd el a ropogós burgonyapuffancsokat, mellé a csirkés-avokádós salátát. A mártogatóst külön kis tálban kínáld, hogy mindenki kedvére ízesíthesse az ételt.


Miért válaszd ezt az ételt?

 

Ez az étel tökéletes harmóniát teremt a különböző textúrák és ízek között: a burgonyapuffancsok kívül ropogósak, belül puhák, a saláta frissessége pedig nagyszerűen kiegészíti a fűszeres, zamatos csirkét. Ráadásul könnyen variálható, egészséges és laktató. Ideális választás akár egy baráti vacsorára, akár egy hétköznapi étkezésre.

Jó étvágyat! 🥗✨

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

 

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr318773258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása