"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Frissítő Avokádós Csirke Saláta Mozzarella Burgonyapuffanccsal
Ez az étel tökéletes kombinációja a ropogós burgonyapuffancsoknak, az avokádós, zöldséges salátának és a fűszeres csirkehúsnak. Könnyed, mégis laktató fogás, amely garantáltan elnyeri a család és a vendégek tetszését is.
Hozzávalók (4 személyre)
Burgonyapuffancshoz:
- 800 g burgonya
- 2 teáskanál só
- 100 g mozzarella
- 4 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- Növényi olaj a sütéshez
Salátához:
- Saláta levelek (pl. római saláta)
- 1 avokádó (apróra vágva)
Csirkéhez:
- 1 csirkemell filé
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál fekete bors
- 1/2 teáskanál édes paprika
- 1/2 teáskanál kakukkfű
- 2-3 evőkanál olívaolaj
Öntet/pác:
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál méz
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
Mártogatós:
- 1 főtt tojás (apróra vágva)
- 1/2 vöröshagyma (apróra vágva)
- 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
- Egy marék olajbogyó
- 120 g majonéz
- 2 evőkanál ketchup
- 1 teáskanál édes chili szósz
Elkészítés
Burgonyapuffancs készítése:
- Burgonya előkészítése: Hámozd meg a burgonyát, majd főzd puhára enyhén sós vízben.
- Massza elkészítése: Szűrd le a burgonyát, és törd simára. Add hozzá a reszelt mozzarellát, a kukoricakeményítőt és a finomra vágott petrezselymet, majd alaposan keverd össze. Formázz belőle kis korongokat.
- Sütés: Egy serpenyőben hevíts olajat közepes hőfokon, és süsd a burgonyapuffancsokat aranybarnára mindkét oldalukon. Papírtörlőre szedd ki, hogy felszívja a felesleges olajat.
Saláta összeállítása:
- Alap elkészítése: Tedd a salátaleveleket egy nagy tálba, és oszlasd el rajta az apróra vágott avokádót.
Mártogatós elkészítése:
- Egy másik tálban keverd össze az apróra vágott főtt tojást, a vöröshagymát, a reszelt fokhagymát és az olajbogyót.
- Adj hozzá majonézt, ketchupot és édes chili szószt, majd keverd alaposan össze. Tálaláskor egy kis tálba helyezd, és külön kínáld.
Csirke elkészítése:
- Sütés: Vágd a csirkemellet kisebb kockákra, majd egy serpenyőben hevíts olívaolajat.
- Fűszerezés: Süsd a csirkekockákat aranybarnára közepes lángon, közben sózd, borsozd, és szórd meg édes paprikával és kakukkfűvel.
Öntet/pác elkészítése:
- Egy kis tálban keverd össze a mustárt, a mézet, az olívaolajat és a citromlevet.
- Az elkészült csirkekockákat helyezd a saláta tetejére, majd locsold meg a pácos öntettel. Jól keverd össze az egészet, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás:
Egy tányérra rendezd el a ropogós burgonyapuffancsokat, mellé a csirkés-avokádós salátát. A mártogatóst külön kis tálban kínáld, hogy mindenki kedvére ízesíthesse az ételt.
Miért válaszd ezt az ételt?
Ez az étel tökéletes harmóniát teremt a különböző textúrák és ízek között: a burgonyapuffancsok kívül ropogósak, belül puhák, a saláta frissessége pedig nagyszerűen kiegészíti a fűszeres, zamatos csirkét. Ráadásul könnyen variálható, egészséges és laktató. Ideális választás akár egy baráti vacsorára, akár egy hétköznapi étkezésre.
Jó étvágyat! 🥗✨
"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért!
Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊