Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Csirkecomb tejszínes szószban rizzsel és zöldségekkel – egy valódi éttermi élmény otthon!

2025. január 13. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Csirkecomb tejszínes szószban rizzsel és zöldségekkel – egy valódi éttermi élmény otthon!

 

Ez a recept egy tökéletes kombinációja a laktató csirkecombnak, a krémes szósznak, és a színes, vitaminokban gazdag zöldségeknek. Az étel elkészítése egyszerű, de az ízvilág olyan különleges, hogy garantáltan mindenkit lenyűgöz az asztalnál. Ideális választás egy családi vacsorához vagy egy különleges alkalom megünneplésére.


csirkecomb_tejszines_szoszban_rizzsel_es_zoldsegekkel_egy_valodi_ettermi_elmeny_otthon.jpg

Hozzávalók:

A csirke elkészítéséhez:

  • Tojás: 2 db

  • Univerzális liszt: 8 g (1 evőkanál)

  • Joghurt: 250 g (1 csésze)

  • Fokhagyma: 1 gerezd

  • Csirkecomb: 6 db

  • Vaj: 30 g (2 evőkanál, elosztva 15 g és 15 g)

  • Rozmaring: ízlés szerint

A köret elkészítéséhez:

  • Hagyma: 2 közepes méretű

  • Sárgarépa: 1 közepes méretű

  • Rizs: 200 g (1 csésze)

  • Babérlevél: 1 db

  • Zöldbab: 100 g (1 csésze)

  • Paprika: 1 db

  • Paradicsom: 4 közepes méretű

  • Víz: 480 ml (2 csésze)


Elkészítés:

1. Készítsük elő a csirkét:

  • Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a lisztet és a joghurtot. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

  • Egy külön kis tálban keverjük össze az apróra vágott fokhagymát olívaolajjal, sóval és borssal.

  • A csirkecombokat jól kenjük be ezzel a fokhagymás keverékkel egy másik tálban.

2. Pirítsuk meg a csirkét:

  • Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és 15 g vajat.

  • Tegyük bele a csirkecombokat, és pirítsuk őket aranybarnára. Vegyük ki a húst, de a serpenyőt ne tisztítsuk ki.

  • Az előző serpenyőben kezdjük el pirítani az apróra vágott hagymát, majd tegyük vissza a csirkecombokat a serpenyőbe, és fedjük le egy fedővel. Hagyjuk tovább párolódni.

3. Készítsük el a zöldséges rizst:

  • Egy új serpenyőben hevítsünk olajat és olvasszuk meg a maradék 15 g vajat.

  • Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a reszelt sárgarépát, és pároljuk meg őket.

  • Szórjuk bele a rizst, és pirítsuk néhány percig.

  • Öntsük fel vízzel, tegyük bele a babérlevelet, és ízesítsük sóval, borssal. Főzzük fedő alatt közepes lángon, amíg a rizs megpuhul.

4. Rottyantsuk össze a csirkét a szósszal:

  • A csirkés serpenyőbe öntsük bele az elején készített tojásos-joghurtos szószt. Hagyjuk rottyanni néhány percig, hogy az ízek összeérjenek és a szósz besűrűsödjön.

5. Tálalás:

  • A rizses zöldségeket halmozzuk tányérokra, helyezzük rájuk a szósszal összeforgatott csirkecombokat.


Ez a tejszínes, zöldséges csirkecombos fogás nemcsak gyönyörűen mutat, de valóban éttermi színvonalú ízélményt nyújt. A krémes szósz, a laktató rizs és a színes zöldségek tökéletes harmóniát alkotnak. Készítsd el ezt az ételt, ha szeretnéd lenyűgözni a családot vagy vendégeidet – garantáltan mindenki a receptért fog könyörögni! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6418774536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása