Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Füstölt kolbászos, darált húsos tészta spenóttal és gombával

2025. január 12. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Füstölt kolbászos, darált húsos tészta spenóttal és gombával

 

Ha egy igazán laktató, gazdag és ízekben gazdag egytálételre vágysz, ami egyszerre tartalmazza a friss zöldségek, a szaftos hús, a füstölt kolbász és az aromás fűszerek harmóniáját, akkor ez a recept tökéletes választás. Az egyszerű alapanyagokból készített, mégis különleges tésztaétel a hétköznapok hőse lehet, ami két nagy serpenyőben készül, így a mosogatnivaló is minimális marad.


fustolt_kolbaszos_daralt_husos_teszta_spenottal_es_gombaval.jpg

Hozzávalók (4 adaghoz):

 

  • Olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 g tészta (pl. penne vagy fusilli)
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 400 ml víz
  • 40 g szárított paradicsom
  • Friss kapor és petrezselyem
  • 70 g friss spenót
  • 150 g füstölt kolbász
  • 200 g darált hús (sertés, marha vagy pulyka)
  • 1 közepes hagyma
  • 150 g gomba
  • Provance-i gyógynövények (kakukkfű, rozmaring, bazsalikom)
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika (kápia)
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 3 friss paradicsom
  • 40 g reszelt sajt (pl. parmezán vagy gouda)

Elkészítés:

 

  1. Tészta alap elkészítése:

    • Egy nagy serpenyőben hevíts egy kevés olívaolajat, és pirítsd meg a két gerezd zúzott fokhagymát.
    • Add hozzá a nyers tésztát, szórd meg egy kevés sóval, és keverd össze.
    • Öntsd rá a paradicsompürét, és alaposan keverd össze, hogy a tészta mindenhol bevonódjon.
    • Adj hozzá 400 ml vizet, a szárított paradicsomot, a friss kaprot, petrezselymet és a spenótot. Főzd közepes lángon, időnként kevergetve, amíg a tészta megpuhul.
  2. Húsos keverék elkészítése:

    • Egy másik serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd meg a karikára vágott füstölt kolbászt.
    • Amint ropogós lesz, add hozzá a darált húst, és süsd tovább, míg a hús barnára pirul. Sózd, és keverd össze.
    • Add hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsd együtt néhány percig.
    • Tedd bele a felszeletelt gombát, a zúzott fokhagymát, a provance-i gyógynövényeket, a karikára vágott póréhagymát és a kockára vágott piros kápia paprikát.
    • Szórd meg füstölt paprikával, keverd össze, és add hozzá a kockára vágott friss paradicsomot. Főzd 5-10 percig, amíg az ízek összeérnek, és a zöldségek megpuhulnak.
  3. A tészta és a húsos keverék összeállítása:

    • Öntsd a húsos-zöldséges keveréket a tésztás alaphoz, és jól keverd össze.
    • Rottyantsd össze az egészet alacsony lángon néhány percig, hogy az ízek összeérjenek.
  4. Sajt és tálalás:

    • Szórd a keverék tetejére a reszelt sajtot, keverd jól össze, hogy a sajt megolvadjon, és az étel krémesebb legyen.
    • Tálald forrón, és szórd meg a tetejét frissen aprított kaporral és/vagy petrezselyemmel.

Miért válaszd ezt az ételt?


Ez az étel nemcsak finom és kiadós, hanem könnyen elkészíthető két nagy serpenyőben, így időt és energiát takaríthatsz meg. A füstölt kolbász és a fűszerek karakteres ízt adnak, míg a friss zöldségek és a spenót gondoskodnak a tápanyagokról és az élénk színekről. Ideális egy hétköznapi családi vacsorára vagy akár vendégváró fogásként is. Az ízek harmóniája mindenkit levesz a lábáról! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

 

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3718773260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása