Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Padlizsános-marhahúsos tészta: Egyszerű és laktató ebédötlet

2025. január 08. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Padlizsános-marhahúsos tészta: Egyszerű és laktató ebédötlet

 

A tésztás ételek mindig nyerők, ha gyors és kiadós ebédötleteket keresünk. Ez a recept a darált marhahús és a padlizsán párosával tökéletes harmóniát teremt, miközben a friss paradicsom és a fokhagyma gazdagítja az ízeket. Könnyen elkészíthető, egészséges és garantáltan az egész család kedvence lesz!


padlizsanos-marhahusos_teszta_egyszeru_es_laktato_ebedotlet.JPG

Hozzávalók

 

  • Tészta: 250 g
  • Hagyma: 1 db
  • Padlizsán: 1 db
  • Darált marhahús: 450 g
  • Fokhagyma: 3 gerezd
  • Apróra vágott paradicsom: 240 ml
  • Fűszerek: Só, fekete bors, cukor
  • Olívaolaj

Elkészítési mód

 

  1. Tészta előkészítése
    Forralj vizet egy nagy edényben, adj hozzá sót, majd főzd a tésztát al dente állagúra (éppen haraphatóra). Miután elkészült, szűrd le, de tartsd meg a főzővizet, mert később hasznos lehet az étel szaftosságának beállításához.

  2. Hagyma és padlizsán pirítása
    Melegíts fel 2-3 evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőben. Vágd apróra a hagymát, és pirítsd üvegesre körülbelül 2 perc alatt.
    Add hozzá az apróra vágott padlizsánt, és folytasd a pirítást közepes lángon további 5 percig, amíg a padlizsán puha és enyhén aranybarna lesz.

  3. Darált hús hozzáadása
    Tedd a serpenyőbe a darált marhahúst, és kevergetve süsd 7-8 percig, amíg a hús szépen megpirul. Ha szükséges, önts le róla egy kis zsírt, hogy az étel ne legyen túl nehéz.

  4. Paradicsomszósz elkészítése
    Add hozzá az apróra vágott paradicsomot és az 1 evőkanál cukrot, hogy kiegyensúlyozd az ízeket. Sózd és borsozd ízlés szerint.
    Nyomd bele a fokhagymát, és alaposan keverd össze. Hagyd, hogy az ízek összeérjenek, és lassú tűzön párold körülbelül 3 percig.

  5. Tészta összeforgatása
    Add a főtt tésztát a padlizsános-húsos raguba, és keverd össze. Ha túl sűrű az állaga, adj hozzá néhány kanál tésztafőző vizet. Ízlés szerint friss petrezselyemmel is megszórhatod.

  6. Tálalás
    Tálald az ételt frissen, egy kis reszelt parmezán sajttal a tetején, ha szeretnéd még gazdagabbá tenni. Egy pohár száraz vörösbor tökéletes kísérője lehet!


Miért érdemes kipróbálni?

 

Ez a recept nemcsak könnyű, de gyorsan elkészíthető, így ideális választás, ha ötletes és tápláló ebédötleteket keresel. A padlizsán különleges ízt ad az ételnek, a darált marhahús pedig laktatóvá és fehérjedússá teszi. A paradicsom és fokhagyma kombinációja minden falatot frissé és ízessé varázsol.

 

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8618771076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása