Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Szaftos Babos Tészta Marhahússal: Gyors és Tartalmas Ebédötlet

2024. december 14. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Szaftos Babos Tészta Marhahússal: Gyors és Tartalmas Ebédötlet

 

Ez a Szaftos Babos Tészta Marhahússal recept egy gyors, de mégis ínycsiklandó ételt kínál, amely tökéletesen passzol a hétköznapi ebédekhez. A darált hús és a szalonna egy gazdag paradicsomos szószban egyesül, amit a tészta és a zöldbab egészítenek ki, hogy egy igazán tápláló és laktató ételt kapjunk. Ha gyorsan szeretnél valami finomat készíteni, próbáld ki ezt a receptet!


szaftos_babos_teszta_marhahussal.jpg

Hozzávalók

 

  • Darált marhahús – 300 g
  • Hagyma – 1 db
  • Szalonna – 100 g
  • Tészta – 250 g
  • Paradicsomszósz – 200 ml
  • Dijoni mustár – 1 evőkanál
  • Zöldbab – 200 g
  • Petrezselyem – egy kevés a díszítéshez
  • Só, bors – ízlés szerint

Elkészítés

 

  1. Marhahús és hagyma előkészítése
    Melegítsd fel a serpenyőt, és süsd meg a darált marhahúst 5 percig, amíg elveszíti a rózsaszín színét. Ezután add hozzá a felaprított hagymát, és pirítsd 1 percig, amíg a hagyma megpuhul.

  2. Szalonna pirítása
    A serpenyőbe tedd a kockára vágott szalonnát, sózd, borsozd, és pirítsd 2-3 percig, amíg a szalonna megpirul.

  3. Tészta főzése
    Közben forrald fel a vizet, sózd meg, és főzd a tésztát "al dente" állagúra, körülbelül 8 perc alatt.

  4. Paradicsomszósz és zöldbab hozzáadása
    A szalonnás, darált húsos keverékhez öntsd hozzá a paradicsomszószt és a dijoni mustárt, majd keverd össze. Forrald 2 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezután add hozzá a zöldbabot, és két merőkanál tészta főzővizet. Tedd a serpenyőt fedő alá, és főzd 10 percig.

  5. Tálalás
    Miután a zöldbab megpuhult, add hozzá a megfőtt tésztát, szórd meg friss petrezselyemmel, és jól keverd össze. Tálald az ételt forrón, és élvezd a gazdag ízeket!

Ez a Szaftos Babos Tészta Marhahússal egy igazi telítős étel, amely gyorsan elkészíthető és rengeteg ízben gazdag. A zöldbab és a szalonna igazán karakteresé teszi a paradicsomos szószt, miközben a tészta selymesen átveszi az ízeket. Próbáld ki, és lepd meg vele a családot vagy a vendégeket – nem fogják elfelejteni! Jó étvágyat kívánok! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6118748348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása