Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Sertéscsülök párolt káposztával

2024. december 10. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Sertéscsülök párolt káposztával

 

Az omlós sertéscsülök és a fűszeres párolt káposzta együttese egy igazán laktató, klasszikus fogás, amely kiváló választás egy hétvégi ebédre vagy ünnepi alkalomra. Az alábbi receptben a csülök szaftos, omlós, a párolt káposzta pedig pikáns ízvilágával remek párosítás Az elkészítése egyszerű, bár időigényes, de a végeredmény minden percet megér!

 csulok_parolt_kaposztaval.JPG

Hozzávalók a sertéscsülökhöz:

 

  • 2 sertéscsülök
  • Só és fekete bors ízlés szerint
  • 4 szál rozmaring
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 2 teáskanál paprika
  • 1 teáskanál koriander
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 6 gerezd fokhagyma (összetörve)
  • 2 csipet kakukkfű
  • 500 ml világos sör

Hozzávalók a párolt káposztához:

 

  • 2 hagyma (karikákra vágva)
  • Olívaolaj a pirításhoz
  • 1 sárgarépa (vékony csíkokra vágva)
  • 100 g bacon (darabokra vágva)
  • 500 g káposzta (finomra vágva)
  • Só és fekete bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál liszt
  • 200 ml víz
  • 2 babérlevél

Elkészítés

1. A sertéscsülök előkészítése

  1. A sertéscsülkök bőrét keresztirányban bevagdossuk.
  2. Bedörzsöljük sóval és fekete borssal mindkét oldalukat.
  3. A vágásokba rozmaringágakat helyezünk, majd az egészet fóliával lefedve 3 órára hűtőbe tesszük pácolódni.

2. Fűszeres máz elkészítése

  1. Egy tálban keverjük össze a mustárt, mézet, paprikát, koriandert és olívaolajat.

3. Csülök pirítása és sütés előkészítése

  1. Vegyük ki a pácolt csülköt, és serpenyőben minden oldalát aranybarnára sütjük.
  2. Az ugyanebben a serpenyőben visszamaradt zsiradékon enyhén pirítsuk meg a karikára vágott hagymát és a fokhagymagerezdeket.
  3. Tegyük a megpirított hagymát és fokhagymát a csülkök mellé egy tepsibe.
  4. Kenjük be a csülköket a mázzal, ügyelve arra, hogy a vágásokba is jusson.
  5. Szórjunk rá kakukkfüvet, helyezzünk mellé rozmaringágakat, majd öntsük rá a sört.
  6. Fedjük le a tepsit alufóliával, és süssük 180 °C-on 1 óra 20 percig.
  7. Ezután vegyük le a fóliát, és süssük további 30 percig 200 °C-on, hogy ropogós legyen.

4. Párolt káposzta elkészítése

  1. A hagymát olívaolajon 1-2 percig pirítjuk, hozzáadjuk a sárgarépát, enyhén megsózzuk, és további 3-4 percig pirítjuk.
  2. Belekeverjük a bacont, majd néhány perc után hozzáadjuk a finomra vágott káposztát. Lefedve 5 percig pároljuk.
  3. Közben egy kis tálban keverjük össze a paradicsompürét, lisztet és vizet csomómentesre, majd öntsük a káposztára.
  4. Fűszerezzük babérlevéllel, sóval, borssal, és alacsony hőfokon pároljuk további 20 percig.

Tálalás

 

Az omlós csülköt a fűszeres párolt káposztával tálaljuk. Az étel ízei tökéletes összhangban vannak, és garantáltan mindenkit elkápráztatnak.


Ez a recept garantáltan remek választás minden alkalomra, és inspiráló ebédötlet lehet azok számára, akik szeretnének valami különlegeset készíteni! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9718749122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása