Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Sajtburger ropogós tortilla-tekercsben

2024. december 06. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Sajtburger ropogós tortilla-tekercsben

 

Ez a recept egy ínycsiklandó, sajtos, ropogós tortilla-tekercset mutat be, amely biztosan lenyűgözi a családot és barátokat. A szaftos burgerhús, a karamellizált hagyma és az ellenállhatatlan sajtos bacon egyesül egy ropogós tortilla rétegben. Próbáld ki, és garantáltan imádni fogod!


sajtburger_ropogos_tortilla-tekercsben.JPG

Hozzávalók:

 

A burgerhez:

  • 450 g darált marhahús
  • 1 nagy tortilla (búzalisztből)
  • Kisebb tortillák a rétegezéshez
  • 5-6 szelet bacon
  • 1 nagy hagyma, vékonyra szeletelve
  • 120 g cheddar sajt
  • 1 tk. füstölt paprika
  • 1 tk. zellersó
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1 tk. hagymapor
  • Só és bors ízlés szerint

A szószhoz:

  • 2 ek. majonéz
  • 1 tk. mustár
  • 1 tk. Sriracha szósz (vagy más csípős szósz)
  • Apróra vágott csemegeuborka (kb. 3 evőkanál)

Elkészítés:

 

1. Bacon sütése:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Helyezd a bacon szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd őket 10-12 percig, amíg ropogósak lesznek.
  2. Tedd félre a kisült bacon zsírját, ezt a hamburger sütésénél felhasználjuk.

2. Szósz elkészítése:

  1. Egy tálban keverd össze a majonézt, mustárt, Sriracha szószt és az aprított csemegeuborkát.
  2. Kóstold meg, és ha szükséges, állítsd be az ízesítést. Tedd félre a hűtőbe.

3. Karamellizált hagyma:

  1. Egy serpenyőben melegíts 2 evőkanál olívaolajat alacsony-közepes lángon.
  2. Add hozzá a vékonyra szeletelt hagymát, és folyamatosan kevergetve süsd őket 10-15 percig, amíg aranybarna, édes karamellizált állagot érnek el.

4. Burgerhús elkészítése:

  1. A darált húst tedd egy tálba, és keverd össze a füstölt paprikával, zellersóval, fokhagymaporral, hagymaporral, sóval és borssal.
  2. Formázz két nagy húspogácsát.
  3. Egy forró serpenyőben (használhatsz bacon zsírt is) süsd a pogácsákat 4-5 percig mindkét oldalon, amíg szépen megpirulnak. Az utolsó percben helyezz egy-egy szelet cheddar sajtot a hús tetejére, és hagyd, hogy ráolvadjon.

5. Tortilla-tekercs összeállítása:

  1. Melegíts meg egy nagy tortillát egy serpenyőben vagy grillen.
  2. Kend meg a tortilla közepét a szósz egy részével.
  3. Helyezz rá egy sajttal borított húspogácsát.
  4. Rétegezd rá a karamellizált hagymát, a ropogós bacont, és szórj rá még egy réteg sajtot.
  5. Fedjük be egy kisebb tortillával, és hajtsuk rá a nagy tortilla széleit, hogy zárt tekercset kapjunk.

6. Grill sütés:

  1. Egy tiszta serpenyőben vagy kontaktgrillen pirítsd meg a tortillát 2-3 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

Tálalás:

 

  1. A tekercset ferdén szeleteld fel, hogy a rétegek jól látszódjanak.
  2. Friss salátával, sült krumplival vagy mártogatós szószokkal tálald.

Jó étvágyat kívánok! Ne felejts el mosolyogni, miközben készíted! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5018746374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása