"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Fokhagymás vajas csirkefalatok
A fokhagymás vajas csirkefalatok egy igazán ínycsiklandó, gyorsan elkészíthető étel, amit akár egy hétköznapi vacsorára, akár egy különleges alkalomra is bátran ajánlhatsz. A csirkecombok omlós textúrája, a fokhagyma és a vaj gazdag ízvilága tökéletes harmóniában egyesül, miközben az egyszerű fűszerezés és a gyors elkészítés biztosítja, hogy az étkezés ne csak finom, hanem élvezetes is legyen. Ezzel a recepttel garantáltan sikert aratsz, ráadásul mindössze 20 perc alatt kész van!
Hozzávalók:
- 400 g kicsontozott csirkecomb
- Fekete bors (ízlés szerint)
- Egy csipet só
- 5 evőkanál univerzális liszt
- Étolaj (sütéshez)
- 5 gerezd fokhagyma (aprítva)
- 20 g vaj
- 2 teáskanál univerzális liszt
- 125 ml víz
- 1 evőkanál oregánó
- Egy kis fekete bors
- Citromlé (ízlés szerint)
- ½ teáskanál só
- 1 evőkanál petrezselyempehely
Elkészítés:
-
A csirke előkészítése:
- Vágd kockákra a kicsontozott csirkecombokat.
- Fűszerezd fekete borssal és egy csipet sóval, majd jól keverd össze.
-
A csirke bundázása:
- Forgasd a csirkefalatokat 5 evőkanál univerzális lisztben. Ügyelj arra, hogy minden falat jól bevonódjon.
-
Sütés:
- Hevíts fel étolajat egy serpenyőben, majd közepes lángon süsd a csirkefalatokat 5-6 perc alatt aranybarnára.
- Ha elkészültek, tedd félre őket.
-
A fokhagymás-vajas szósz elkészítése:
- A serpenyőbe tedd bele az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd aranybarnára, kb. 1-2 percig.
- Adj hozzá 20 g vajat, és olvaszd fel, majd szórd bele a 2 teáskanál univerzális lisztet. Keverd jól össze.
- Öntsd hozzá 125 ml vizet, és keverd csomómentesre.
- Fűszerezd a szószt 1 evőkanál oregánóval, egy csipet fekete borssal, és egy kis citromlével.
- Adj hozzá ½ teáskanál sót is, majd forrald össze.
- A csirke visszahelyezése és tálalás:
Tedd vissza a csirkefalatokat a szószba, és jól forgasd össze, hogy minden falat bevonódjon a fokhagymás-vajas szószban.
- Tálalás előtt szórd meg petrezselyempehellyel.
Tálalás:
Kínálhatod köretként például rizs, burgonya vagy friss saláta mellé.
Tipp:
- A szószhoz extra ízt adhat a csirkehús alatt egy kis friss citromhéj reszelékkel.
A fokhagymás vajas csirkefalatok nemcsak ínycsiklandóak, hanem rendkívül sokoldalúak is. Különböző köretekkel, például rizs, saláta vagy sült burgonya mellé is remek választás. Az étel elkészítése gyors és egyszerű, de az ízek minden falatnál egy kis meglepetést tartogatnak. Ne habozz kipróbálni, hiszen a könnyű, de mégis gazdag ízvilág minden étkezést különlegessé varázsol!
Jó étvágyat kívánok! Ne felejts el mosolyogni, miközben készíted! 😊
"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért!