Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Baconos marhahústekercs fokhagymás burgonyával

2024. november 29. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Baconos marhahústekercs fokhagymás burgonyával

 

A baconos marhahústekercs egy igazán különleges étel, ami tökéletes választás lehet bármely családi vagy baráti összejövetelhez. Az omlós marhahús, a sós bacon és a gazdag fűszerek kombinációja minden falatban egy újabb ínycsiklandó élményt nyújt. Az elkészítése egyszerű, mégis olyan ízeket varázsolhatunk a tányérra, amelyek biztosan lenyűgözik majd a vendégeinket. Ha szereted a húsos, fűszeres ételeket, akkor ez a recept biztosan a kedvenced lesz!

baconos_marhahustekercs_fokhagymas_burgonyaval.JPG

Hozzávalók (6-8 adag)

 

Marhahústekercshez:

  • 900 g darált marhahús
  • 2 tojás
  • 120 g zsemlemorzsa
  • 100 ml tej
  • 1 teáskanál paprika
  • 1 teáskanál szárított fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 120 g cheddar sajt (reszelve)
  • 1 hagyma (apróra vágva)
  • 5 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 kaliforniai paprika (kockázva)
  • 6-8 gomba (szeletelve)
  • 20 csík bacon
  • Olívaolaj

Burgonyához:

  • 5-6 burgonya (szeletelve)
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál oregánó
  • 60 g parmezán sajt (reszelve)

Mázhoz:

  • 3 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál szőlőecet
  • 2 evőkanál méz

Elkészítés

 

  1. Marhahús keverése: Egy tálban keverd össze a darált húst, tojásokat, zsemlemorzsát, tejet, paprikát, fokhagymát és oregánót. Alaposan dolgozd össze, majd nyújtsd ki sütőpapírra téglalap alakban.

  2. Zöldségek pirítása: Kevés olívaolajon pirítsd meg a hagymát, fokhagymát, paprikát és gombát, amíg megpuhulnak és kissé karamellizálódnak.

  3. Töltelék: A húslapot szórd meg reszelt cheddarral, és egyenletesen halmozd rá a pirított zöldségeket. Óvatosan tekerd fel a húst a sütőpapír segítségével.

  4. Bacon borítás: Fektesd le a bacon szeleteket kissé átfedve, és csavard bele a tekercset. Tedd egy tepsibe, alufóliába csomagolva, és süsd 180°C-on 1 órán át.

  5. Fokhagymás burgonya: A burgonyát keverd össze reszelt fokhagymával, olívaolajjal, sóval, borssal, oregánóval és parmezán sajttal. Oszlasd el egy tepsiben, és süsd aranybarnára (kb. 40 perc).

  6. Máz és utósütés: Keverd össze a máz hozzávalóit, kend a tekercsre, és süsd még 7-10 percig fólia nélkül.

  7. Tálalás: Szeleteld fel a tekercset, és kínáld a ropogós burgonyával. Friss zöldsalátával vagy paradicsommal tálalhatod.


Miért érdemes elkészíteni?

 

Ez a fogás gazdag ízeket, ropogós textúrát és melegséget hoz az asztalra. Különleges, mégis egyszerűen elkészíthető, tökéletes választás családi vacsorákra vagy ünnepi alkalmakra!

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Ha van kedved csatlakozz hozzánk Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5118741314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása