"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
5 Perces Folyékony Pizza
Ha gyors és ízletes ebédet, vacsorát szeretnél készíteni, ez a folyékony pizza recept tökéletes választás! Mindössze 5 perc előkészületet igényel, és a végeredmény puha, enyhén ropogós, fantasztikus ízekkel teli étel lesz.
Hozzávalók (26–28 cm-es formához):
Tészta:
- 250 g szobahőmérsékletű víz
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 250 g 0 liszt
- 8 g instant élesztő (sós tésztákhoz)
Feltét:
- Paradicsomszósz (sóval, olívaolajjal és bazsalikommal ízesítve)
- 150–200 g mozzarella vagy provolone sajt
- Bazsalikom, oregánó, chili ízlés szerint
Elkészítés :
-
Tészta készítése:
Keverd össze a vizet, cukrot, sót és az olívaolajat. Add hozzá a lisztet és az instant élesztőt, majd alaposan keverd össze. -
Előkészítés:
Olajozd ki a sütőformát, szórj bele egy kevés lisztet, és egyengesd el. Öntsd bele a tésztát. -
Első sütési szakasz:
Kanalazd a tésztára a paradicsomszószt, szórd meg oregánóval és olívaolajjal. Süsd 220 °C-on (statikus) vagy 210 °C-on (légkeveréses) kb. 15–20 percig. -
Sajt és fűszerek hozzáadása:
Vedd ki a pizzát, szórd meg mozzarellával vagy provolonéval, majd adj hozzá bazsalikomot és oregánót. Tedd vissza a sütőbe további 10–15 percre, amíg a sajt megolvad és aranybarna lesz. -
Tálalás:
Miután kivetted a kész pizzát, szórd meg friss bazsalikommal. Opcionálisan chili vagy bors is kerülhet rá, hogy még különlegesebb legyen!
Miért érdemes elkészíteni?
Ez a recept nemcsak egyszerű és gyors, de egyúttal remek megoldás is egy könnyű, mégis ínycsiklandó ebédhez vagy vacsorához. A folyékony tészta technikája garantálja a puha, omlós állagot, a feltétekkel pedig bármilyen ízvilágot megvalósíthatsz!