"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Mézes fokhagymás csirke
Ez a recept a tökéletes étel, amelyben a méz édessége, a szójaszósz íze és az ecet savassága egyesül, hogy egy finom és ínycsiklandó fogást eredményezzen. A mézes fokhagymás csirke szaftos, ízes, és gyorsan elkészíthető, így ideális választás a hétköznapi vacsorákhoz.
Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- Só ízlés szerint
- Fekete bors ízlés szerint
- 1 evőkanál univerzális liszt
- 40 g vaj
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 újhagyma, apróra vágva
- 20 g vaj
- 1 evőkanál világos szójaszósz
- 1 evőkanál ecet
- 5 evőkanál méz
Elkészítési mód:
-
A csirkemellek előkészítése
A csirkemelleket keresztben rácsosra vágd be. Sózd és borsozd meg őket, majd forgasd meg a húsokat az univerzális lisztben, hogy egy vékony lisztréteget kapjanak. -
A csirke sütése
Melegítsd fel 40 g vajat egy serpenyőben, és süsd meg a csirkemellek mindkét oldalát 4-5 percig, amíg szépen aranybarnára sülnek. Ha szükséges, fordítsd meg a csirkét, hogy egyenletesen átsüljön. -
A fokhagyma és újhagyma pirítása
A csirke sütése után adj hozzá még egy kevés vajat a serpenyőbe, és pirítsd meg rajta az apróra vágott fokhagymát és újhagymát, amíg az illata elő nem jön (kb. 1-2 perc). -
A szósz elkészítése
A serpenyőben, ahol a csirke sül, add hozzá 1 evőkanál világos szójaszószt, 1 evőkanál ecetet és 5 evőkanál mézet. Keverd jól össze, és hagyd, hogy a szósz felforrjon, miközben a csirkével együtt fő. Tartsd a hőt közepes lángon, és hagyd, hogy a szósz besűrűsödjön, kb. 3-4 perc alatt. -
Tálalás
Miután a szósz besűrűsödött, tálald az édes-savanyú csirkét azonnal! Főtt rizs vagy sült zöldségek kíséretében remek választás.
Miért válaszd ezt az ételt?
Ez a recept a gyors és finom ételek kedvelőinek ideális választás. Az édes és sós ízek tökéletes harmóniája garantálja, hogy a család minden tagja imádni fogja. Ráadásul gyorsan elkészíthető, és könnyen hozzáférhető hozzávalókkal készítheted el.
Jó étvágyat!