Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Egytepsis Csoda: A Legfinomabb Darált Marhahúsos és Burgonyás Fogás

2024. november 26. - Anitep

 "Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Egytepsis Csoda: A Legfinomabb Darált Marhahúsos és Burgonyás Fogás

 

Ez az egyszerűen elkészíthető darált marhahúsos és burgonyás recept tökéletes választás egy gyors, laktató ebédhez. A zöldségek, fűszerek és a szaftos darált marhahús kombinációja garantáltan elnyeri az egész család tetszését! Próbáld ki ezt a fogást, amely nemcsak finom, de tápláló is.


daralt_marhahus_krumplival_egytaletel.jpg

Hozzávalók (4 személyre):

 

Fő összetevők:

  • 450 g darált marhahús
  • 1 sárga hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 paradicsom
  • 140 g (1 csésze) fagyasztott borsó
  • 4-5 közepes burgonya
  • 1 evőkanál olívaolaj (vagy más növényi olaj)

Fűszerek:

  • Só és fekete bors ízlés szerint
  • 1/2 teáskanál chili por
  • 1/2 teáskanál kakukkfű
  • 1/2 teáskanál szárított petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma

Egyéb:

  • 2 teáskanál univerzális liszt
  • 250 ml (1 csésze) zöldségalaplé
  • Petrezselyem (díszítéshez, opcionális)

Elkészítés:

 

1. A zöldségek előkészítése:

  • Hámozd meg és aprítsd fel a hagymát, a sárgarépát és a fokhagymát.
  • Vágd kis kockákra a paradicsomot.

2. A darált hús alap elkészítése:

  1. Melegíts fel 1 evőkanál olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon.
  2. Add hozzá a hagymát, és pirítsd 2-3 percig, amíg megpuhul.
  3. Tedd bele a sárgarépát, majd a darált marhahúst, és süsd további 2-3 percig, amíg a hús kicsit megbarnul.

3. A fűszerek és zöldségek hozzáadása:

  1. Keverd hozzá a paradicsomot, a fagyasztott borsót, és ízesítsd sóval, borssal, chili porral, kakukkfűvel, és szárított petrezselyemmel.
  2. Öntsd rá a zöldségalaplevet, és add hozzá a zúzott fokhagymát.
  3. Szórd bele a lisztet, és alaposan keverd össze. Alacsony lángon főzd 2 percig, majd zárd el a tüzet, és fedd le.

4. A burgonya réteg kialakítása:

  1. Hámozd meg a burgonyát, és szeleteld vékony karikákra.
  2. Egy tepsibe simítsd el a húsos-zöldséges keveréket, és helyezd rá a burgonyakarikákat.
  3. Szórd meg egy csipet sóval, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.

5. Sütés:

  • Süsd előmelegített sütőben 190°C-on (380°F) 40-45 percig, amíg a burgonya megpuhul és szép aranybarna színt kap.

6. Tálalás:

  • Vedd ki a sütőből, és tálald forrón. Opcionálisan szórhatsz rá friss petrezselymet a tálalás előtt.

Miért válaszd ezt az ételt?

 

Ez a recept tökéletes választás, ha szeretnél gyorsan egy komplett és tápláló ételt készíteni. A darált marhahús puhasága, a zöldségek frissessége és a burgonya ropogós rétege harmonikus ízélményt nyújt. Ideális megoldás azoknak, akik egyszerű, de mégis különleges fogást szeretnének az asztalra varázsolni! 😊

Jó étvágyat!

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Ha van kedved csatlakozz hozzánk Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7618739138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása