Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Tejszínes Csirkemell Burgonyával és Mozzarellával

2024. november 25. - Anitep

 "Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Tejszínes Csirkemell Burgonyával és Mozzarellával

 

Az Étel Bemutatása

 

A tejszínes csirkemell burgonyával és mozzarellával egy ínycsiklandó, gazdag fogás, amely a szaftos hús, a krémes szósz és az olvadt sajt tökéletes találkozása. Ez az étel egyszerre kényeztető és laktató, tökéletes választás a hűvösebb napokon vagy amikor egy különleges, mégis könnyen elkészíthető egytálételre vágyunk.


tejszines_csirkemell_burgonyaval_es_mozzarellaval.jpg

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • A csirkemellhez és burgonyához:
    • 2 csirkemell
    • 3 közepes burgonya
    • 1 hagyma
    • Só, fekete bors (ízlés szerint)
    • 1/2 teáskanál édes paprika
    • 1 evőkanál vaj vagy olívaolaj
  • A tejszínes szószhoz:
    • 2 tojás
    • 470 ml (2 csésze) tejszín
    • 1 teáskanál Provence-i fűszernövények
    • 1/4 teáskanál szerecsendió
    • 1/2 teáskanál só
  • A tetejére:
    • 100 g reszelt mozzarella sajt
    • 2 paradicsom (elhagyható)
    • Friss petrezselyem (opcionális)

Elkészítési Mód:

 

1. Az alapanyagok előkészítése:

  • A burgonyát hámozd meg és vágd vékony karikákra. A csirkemellet tisztítsd meg, és szeleteld közepes vastagságú darabokra. A hagymát aprítsd finomra.

2. Pirítás:

  • Egy serpenyőben hevíts vajat vagy olívaolajat.
  • Add hozzá a hagymát, és pirítsd üvegesre. Ezután tedd bele a burgonyát, sózd és borsozd ízlés szerint, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal. Keverd össze alaposan, és hagyd, hogy a burgonya kissé megpiruljon.

3. Csirkemell előkészítése:

  • A csirkemellet sózd, borsozd, majd szórd meg édes paprikával. Tedd a csirkedarabokat a serpenyőbe a burgonyára, és hagyd, hogy kissé átpiruljanak mindkét oldalukon.

4. Tejszínes szósz elkészítése:

  • Egy tálban keverd össze a tojásokat a tejszínnel. Add hozzá a Provence-i fűszernövényeket, a szerecsendiót és a sót. Alaposan keverd el, hogy sima állagot kapj.

5. Rétegezés és sütés:

  • A burgonyás-csirkés keveréket tedd át egy hőálló tálba. Öntsd rá a tejszínes szószt úgy, hogy mindenhol ellepje az alapanyagokat. Fedd le alufóliával, és süsd 190°C-ra előmelegített sütőben 1 órán keresztül.

6. A sajt és paradicsom hozzáadása:

  • Az 1 óra elteltével vedd le a fóliát. Szórd meg az étel tetejét reszelt mozzarellával, és ha szeretnéd, helyezd rá a felszeletelt paradicsomot. Süsd további 15-20 percig, amíg a sajt aranybarnára sül.

7. Tálalás:

  • Az elkészült fogást friss petrezselyemmel szórd meg, hogy még dekoratívabb és ízletesebb legyen.

Miért Válaszd Ezt az Ételt?

 

Ez az étel egy igazi "minden egyben" fogás, amely minden korosztály kedvence lehet. A tejszínes szósz gazdaggá, a mozzarella pedig ellenállhatatlanul krémessé teszi az ételt. Elkészítése egyszerű, mégis garantált siker minden asztalnál. Tökéletes választás egy kiadós családi vacsorához vagy egy hétvégi ebédhez.

Jó étvágyat!

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Ha van kedved csatlakozz hozzánk Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1018738732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása