Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Spenót Tükörtojással, Főtt Lila Krumplival: Egy Egészséges és Gazdag Ízvilágú Fogás

2024. április 10. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Spenót Tükörtojással, Főtt Lila Krumplival: Egy Egészséges és Gazdag Ízvilágú Fogás

A spenót, tükörtojással és főtt lila krumplival egy tápláló, egészséges, és szemet gyönyörködtető étel, amely ideális választás lehet egy hétvégi brunch-hoz vagy egy könnyed esti vacsorához. A krémes spenót, a lágy tojássárgája, és a lila krumpli gazdag színe és textúrája ízletes és látványos kombinációt alkot.

A Története

Ez az étel egyedi megközelítést ad a hagyományos spenótfőzelékhez, amely magyar konyha egyik kedvelt fogása. A lila krumpli modern és színes twistet visz az ételbe, míg a tükörtojás hagyományos elemként köti össze az ízeket. A lila krumpli, amely dél-amerikai eredetű, nem csak színes, de egészségügyi előnyei miatt is értékesített, mint például magas antioxidáns tartalma.

spenot_tukortojas_lilakrumplival.jpg

Hozzávalók (négy személyre)

  • 500 g friss spenót
  • 4 nagy tojás
  • 800 g lila krumpli, megtisztítva
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 2-3 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • Só, bors ízlés szerint
  • Szerecsendió (opcionális)
  • 2-3 evőkanál olívaolaj vagy vaj

Elkészítési Mód

  1. Főtt Lila Krumpli: A lila krumplit helyezzük egy nagy fazékba, lefedjük vízzel, sózzuk, és főzzük meg körülbelül 20-25 percig, amíg puha nem lesz. Ha kész, öntsük le a vizet és hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk fel kívánt formára.

  2. Spenót: A spenótot alaposan mossuk meg. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban olvasszunk vajat vagy hevítsünk olívaolajat, dinszteljünk rajta egy apróra vágott gerezd fokhagymát. Adjuk hozzá a spenótot, és pároljuk összeesésig. Szórjuk meg a liszttel, keverjük át, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet, míg sűrű, krémes állagú főzeléket nem kapunk. Ízesítsük sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval.

  3. Tükörtojás: Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés olajat vagy vajat, üssünk bele négy tojást, sózzuk, borsozzuk, és süssük a kívánt keménységig, hogy a sárgája még folyós maradjon.

Tálalás

Egy tányéron helyezzük el a főtt, felvágott lila krumplit, mellé kanalazzuk a spenótfőzeléket, és mindegyik tetejére helyezzünk egy tükörtojást. Frissen őrölt bors és egy kevés szerecsendióval megszórva tálaljuk.

Tálalási Tippek

  • A főzelék mellé kínálhatunk friss, ropogós pirítóst vagy bagettet, amely tökéletesen illik a krémes spenóthoz és a lágy tojáshoz.
  • A spenót főzelék tálalásakor egy kevés tejföllel vagy joghurttal is gazdagíthatjuk az ízélményt.
  • A lila krumpli édes íze kiválóan kiegészíti a spenót enyhe keserűségét és a tojás selymességét.

A spenót tükörtojással és főtt lila krumplival egy kiegyensúlyozott, ízgazdag étel, amely tökéletes választás azok számára, akik egy egészséges, mégis ízletes fogásra vágynak.

Jó étvágyat!

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Ha van kedved csatlakozz hozzánk Facebookon

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8018376847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása