Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Kolbászos Krumplileves: Egy Tartalmas és Ízletes Télies Leves

2024. április 02. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Kolbászos Krumplileves: Egy Tartalmas és Ízletes Télies Leves

A kolbászos krumplileves egy igazán tápláló és ízletes fogás, amely kiválóan melegít a hideg téli napokon. Ez a leves nem csak finom és laktató, de a benne rejlő hagyományos ízekkel igazi otthonosságot is képes varázsolni az étkezőasztalra. Készüljön akár hétvégi ebédre, vagy egy fárasztó munkanap utáni vacsorára, garantáltan mindenkit boldoggá tesz.

A Története

A kolbászos krumplileves az egyszerűségével és gazdag ízvilágával hódította meg az emberek szívét szerte a világban. Bár a leves alapötlete egyszerű - krumpli és kolbász - a különböző kultúrák sajátos ízesítésekkel és hozzávalókkal teszik egyedülállóvá ezt a fogást. A magyar változat például pirospaprikával és majoránnával bővíti az alapreceptet, amivel még karakteresebbé teszi a levest.

kolvaszos_krumplileves.jpg

Hozzávalók (4 személyre)

  • 4 db kolbász (pl. virsli vagy debreceni), felkarikázva
  • 3 közepes méretű burgonya, kockára vágva
  • 2 közepes méretű répa, karikára vágva
  • 1 közepes fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 6 csésze zöldség- vagy csirkehús alaplé
  • 1 csésze tészta 
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál olívaolaj vagy vaj
  • Friss petrezselyem vagy zöldhagyma aprítva (opcionális, tálaláshoz)

Elkészítési Mód

  1. Egy nagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat vagy vajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd pirítsd őket üvegesre.
  2. Adj hozzá a felkarikázott kolbászt, és pirítsd addig, amíg enyhén meg nem barnul.
  3. Add hozzá a kockára vágott burgonyát és répát, majd öntsd fel az alaplével. Fűszerezd sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
  4. Hagyd felforrni, majd fedd le a fazekat, és főzd a zöldségeket és a kolbászt kb. 15-20 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.
  5. Közben főzd külön a tésztát sós vízben a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint, majd szűrd le.
  6. Amikor a zöldségek és a kolbász megfőttek, adj hozzá a leveshez a főtt tésztát, és keverd össze.
  7. Ha szükséges, még ízesítsd sóval és borssal, majd tálald melegen, friss petrezselyemmel vagy zöldhagymával megszórva.

Tálalási Tippek

  • A tálalásnál teheted még rá a friss petrezselymet vagy zöldhagymát a leves tetejére, hogy még ízletesebb legyen.
  • Ez a kolbászos krumplileves répával és tésztával tökéletes választás egy hideg téli nap melegítő ételének, ami garantáltan mindenkit megörvendeztet az asztalnál.

Jó étvágyat!

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Ha van kedved csatlakozz hozzánk Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3318365001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása