Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Rizskoch Házi Eperlekvárral: Édes Otthoni Kényeztetés

2024. március 27. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Rizskoch Házi Eperlekvárral: Édes Otthoni Kényeztetés

A rizskoch egy kedves és egyszerű sütemény, amely tökéletes desszertként szolgálhat bármilyen alkalomra. Házi eperlekvárral kombinálva nemcsak ínycsiklandó, hanem egy igazi, otthoni meleg érzését is képes visszaadni. Ez a sütemény remek választás lehet egy vasárnapi ebéd desszertjeként, vagy akár egy baráti tea délután süteményes kínálatának részeként is.

A Története

A rizskoch egyszerűsége ellenére gazdag történelemmel bír, hiszen számos országban és kultúrában fellelhető valamilyen változata. A magyar konyhában különösen kedvelt, ahol a rizs, mint alapanyag, és a tejszín, mint ízesítő, harmonikus egyensúlyt teremt. A házi eperlekvár hozzáadása egy modern twistet ad a klasszikus receptnek, egyben emeli a sütemény ízélményét.

rizsko.jpg

Hozzávalók (négy személyre)

  • Rizskochhoz:

    • 150 g rizs
    • 500 ml tej
    • 100 g cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 db tojás
    • 1 citrom reszelt héja
    • Csipet só
  • Házi Eperlekvárhoz:

    • 500 g érett eper
    • 100 g cukor

Elkészítési Mód

  1. Rizskoch:

    • A rizst alaposan mossuk meg, majd főzzük meg a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Lassú tűzön, időnként megkeverve főzzük, amíg a rizs megpuhul és a tej nagy részét felszívja. Hagyjuk kihűlni.
    • A tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját keverjük a megpuhult rizshez, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat is.
    • A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk a rizses keverékhez.
    • Egy kivajazott, liszttel meghintett sütőformába öntsük a masszát, és előmelegített sütőben, 180°C-on süssük aranybarnára (kb. 30-40 perc).
  2. Házi Eperlekvár:

    • Az epret mossuk meg, távolítsuk el a szárát, majd nagyobb darabokra vágva tegyük egy lábasba. Adjuk hozzá a cukrot, majd lassú tűzön főzzük, míg be nem sűrűsödik. Időnként kevergetve, figyeljünk, hogy ne égjen le.

Tálalás

A kész, még meleg rizskochot szeleteljük fel, és tálaljuk a házi eperlekvárral. A lekvár édes-savanykás íze tökéletesen kiegészíti a rizskoch lágy, krémes állagát.

Tálalási Tippek

  • A rizskochot melegen és hidegen is tálalhatjuk, ízlés szerint.
  • A desszert mellé friss gyümölcsöt, vagy egy gombóc vaníliafagylaltot is kínálhatunk, hogy még gazdagabb ízélményt nyújthassunk.
  • A sütemény tetejét díszíthetjük friss eperdarabokkal vagy mentalevéllel, ami nemcsak ízben, hanem vizuálisan is emeli az étel értékét.

A rizskoch házi eperlekvárral egy kiváló módja annak, hogy egy egyszerű, mégis ízletes és elegáns desszerttel kényeztessük szeretteinket. Készítsd el ezt az édes finomságot, és élvezd az otthoni sütemények varázslatos ízvilágát!

Jó étvágyat!

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Ha van kedved csatlakozz hozzánk Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5718364989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása