Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Toszkán Csirkeragu: Gazdag Ízutazás Olaszország Szívébe

2024. március 20. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Toszkán Csirkeragu: Gazdag Ízutazás Olaszország Szívébe

A Toszkán Csirkeragu egy olyan étel, ami tökéletesen tükrözi az olasz konyha lényegét: egyszerű, de minőségi alapanyagokból készül, és minden falatjával az olasz vidék ízeit csempészi az otthonokba. A ragu alapját a lassan, gyengéden párolt csirkedarabok alkotják, melyeket friss zöldségek, fűszernövények és egy kevés toszkán vörösbor tesz ellenállhatatlanná. Ez az étel nemcsak ízében, de történetében is Olaszország gazdag kulináris hagyományait hordozza, megidézve Toszkána dombjait, szőlőültetvényeit és meghitt, családi ebédeit.

A Története

Toszkána konyhája egyszerűségében és gazdagságában egyaránt páratlan. A helyi alapanyagok, mint a csirke, a zöldségek és a vörösbor, mind-mind kiemelkedő szerepet kapnak. A ragu, amely eredetileg hús, zöldség és folyadék lassú főzésével készül, tökéletes példája ennek az egyszerűségnek és ízek harmóniájának. A Toszkán Csirkeragu esetében ez a hagyomány ötvöződik a modern konyha praktikáival, így teremtve egy olyan ételt, amely képes megállni a helyét a mai rohanó világban is.

toszkan_csirkeragu.jpg

Hozzávalók (4 személyre)

  • 4 db csirkemellfilé, felkockázva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 db közepes méretű sárgarépa, felkockázva
  • 2 szál zeller, felkarikázva
  • 400 g darabolt paradicsom konzerv
  • 150 ml toszkán vörösbor
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • Friss bazsalikomlevél a díszítéshez

Elkészítési Mód

  1. Csirkemell Párolása: Egy nagy, mély serpenyőben vagy fazékban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a csirkemell kockákat. Sózd, borsozd, és pirítsd őket aranybarnára. Ha kész, vedd ki és tedd félre.

  2. Zöldségek Párolása: Ugyanabban a serpenyőben add hozzá a vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert. Párold őket, amíg megpuhulnak, körülbelül 5-7 percig.

  3. Ragu Elkészítése: Visszahelyezd a csirkét a serpenyőbe a zöldségekkel, öntsd hozzá a darabolt paradicsomot és a vörösbort. Fűszerezd oregánóval és bazsalikommal. Hozd lassú forrásra, majd takard le, és lassan főzd 30 percig, amíg a csirke teljesen megpuhul, és az ízek összeérnek.

  4. Finomhangolás: Ízlés szerint sózd és borsozd. Ha szükséges, hagyhatod még pár percig főni fedő nélkül, hogy a ragu sűrűbbé váljon.

Tálalás

Tálald a ragut frissen főtt tésztával, például tagliatelle-lel vagy pappardelle-lel, és szórd meg friss bazsalikomlevelekkel. Egy könnyű, frissítő toszkán vörösborral kínálva a Toszkán Csirkeragu nemcsak egy étkezés, hanem egy valódi ízutazás Toszkána szívébe.

Tálalási Tippek

  • Próbáld ki a ragut polentával vagy egy egyszerű, friss kenyérrel, hogy felszívja a gazdag, ízletes mártást.
  • Egy kevés reszelt parmezán sajt a tetején még gazdagabbá teheti az ízélményt.

 

Jó étvágyat!

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Ha van kedved csatlakozz hozzánk Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5418358867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása