Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Paradicsomos Káposzta Főzelék Sült Virslivel

2024. március 22. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Paradicsomos Káposzta Főzelék Sült Virslivel

Bevezetés:
A paradicsomos káposzta főzelék sült virslivel egy kedvelt magyar házias étel, amely a hagyományos ízeket ötvözi az egyszerűség és tápláló jelleggel. A paradicsom frissessége és a káposzta lédús textúrája kiváló alapot biztosít ehhez az ételhez, amelyet a sült virslik pikáns íze tesz teljessé. Ez a főzelék tökéletes választás egy könnyű, de laktató ebédhez vagy vacsorához, különösen a hűvösebb hónapokban.

paradicsomos_kaposzta_sult_virslivel.jpg

Hozzávalók:

  • 1 kg friss káposzta, vékonyra szeletelve
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 nagy hagyma, apróra vágva
  • 2-3 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 400 g darabolt paradicsom (konzerv vagy friss, felkockázva)
  • 1 teáskanál pirospaprika (édes vagy csípős, ízlés szerint)
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál cukor (opcionális, a paradicsom savasságának kiegyensúlyozására)
  • 1 dl víz vagy zöldségleves alaplé
  • 8 db virsli
  • Friss petrezselyemzöld, az elkészült étel tetejére

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb fazékban hevíts olajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd párold őket üvegesre.
  2. Szórd hozzá a pirospaprikát, majd gyorsan keverd össze, hogy ne égjen meg. Rögtön utána add hozzá a felvágott káposztát, és keverd meg jól.
  3. Öntsd hozzá a darabolt paradicsomot, a vizet vagy alaplevet, sózd, borsozd meg, és ha használsz, add hozzá a cukrot is. Keverd jól össze, fedd le, és lassú tűzön párold körülbelül 20-25 percig, vagy amíg a káposzta meg nem puhul.
  4. Közben a virsliket süsd meg egy serpenyőben vagy sütőben, amíg aranybarna és ropogós nem lesz a külső felületük.
  5. Amikor a káposzta megpuhult, és a főzelék sűrűsége megfelelő (szükség esetén főzés közben adhatsz hozzá még vizet vagy alaplevet), távolítsd el a tűzről.

Tálalás:

  • Oszd el a paradicsomos káposzta főzeléket tányérokra, és helyezz rá sült virsliket. Szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel a díszítéshez.
  • Kínálhatod friss kenyérrel vagy egyedül, mint könnyű, mégis laktató fogás.

Ez a recept egy remek módja annak, hogy a hagyományos magyar konyhát egy kis modern csavarral tálaljuk. Enjoy your meal!

Jó étvágyat!

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Ha van kedved csatlakozz hozzánk Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3518361601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Puller István 2024.03.23. 18:11:12

A csavar súlyos emésztőszervrendszeri sérüléseket és belső vérzést okozhat, ezért hozzánk közel álló vendégek érkezése esetén el is hagyható.
süti beállítások módosítása