Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Házi Kakaós Csiga: Gyermekkor Ízei Otthon

2024. március 22. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Házi Kakaós Csiga: Gyermekkor Ízei Otthon

A házi kakaós csiga az egyik legkedveltebb édesség, amely számtalan gyermekkori emléket idéz fel. A puha, élesztős tésztából és gazdag kakaós töltelékből készült csigák nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is nagy népszerűségnek örvendenek. Ideális választás reggelire, uzsonnára vagy akár egy baráti összejövetel desszertjeként is. Készítsd el te is ezt az otthoni finomságot, és varázsold vissza a gyermekkori boldog pillanatokat!

hazi_kakaoscsiga.jpg

Hozzávalók:

  • Tészta:

    • 500 g finomliszt
    • 250 ml tej
    • 50 g cukor
    • 1 csomag szárított élesztő (vagy 25 g friss élesztő)
    • 50 g olvasztott vaj
    • 1 nagy tojás
    • 1 csipet só
  • Töltelék:

    • 100 g cukor
    • 2-3 evőkanál kakaópor (ízlés szerint)
    • 50 g olvasztott vaj
  • Tetejére:

    • 1 tojás a kenéshez
    • (Opcionális) porcukor a szóráshoz

Elkészítési Mód:

  1. Tészta:

    • A tejet langyosítsuk meg, oldjuk fel benne a cukrot, majd keverjük hozzá az élesztőt. Hagyjuk 5-10 percig állni, amíg aktív nem lesz.
    • Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, az olvasztott vajat, és az előkészített élesztős tejet. Dolgozzuk össze az alapanyagokat, majd gyúrjuk sima, rugalmas tésztává. Ezután takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk kelni 1 órán át meleg helyen, vagy amíg meg nem duplázódik a térfogata.
  2. Töltelék:

    • Egy kis tálban keverjük össze a cukrot és a kakaóport. Olvasztott vajat külön tartsuk.
  3. Formázás:

    • A megkelt tésztát borítsuk ki egy enyhén lisztezett felületre, gyúrjuk át röviden, majd nyújtsuk ki egy nagy téglalap alakúra, körülbelül 5 mm vastagságúra.
    • Kenjük meg a tésztát egyenletesen az olvasztott vajjal, majd szórjuk rá a kakaós-cukros keveréket.
    • Tekergessük fel a tésztát a hosszabbik oldalától kezdve, mint egy tekercset, majd vágjuk 2 cm vastag szeletekre.
    • Helyezzük a csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsire, hagyjunk közöttük elegendő helyet a keléshez. Hagyjuk őket pihenni még 20-30 percig.
  4. Sütés:

    • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses sütő esetén 160°C).
    • A csigákat kenjük le óvatosan felvert tojással, majd süssük 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz a tetejük.
    • Hagyjuk kihűlni őket egy rácsra helyezve.

Tálalási Tippek:

  • Tálalás előtt szórjuk meg a csigákat porcukorral egy kis extra édességért és dekoratív megjelenésért.
  • Kiválóan illik hozzájuk egy bögre forró kávé vagy tea, amely tökéletesen kiegészíti ezt az otthoni kényeztetést.

Ezzel a recepttel könnyen varázsolhatsz otthon is igazi cukrászda hangulatot, és kínálhatsz friss, meleg kakaós csigákat, amelyek garantáltan mindenki szívét megmelengetik.

Jó étvágyat!

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Ha van kedved csatlakozz hozzánk Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7318361623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása