Mára egy jó tartalmas ebédet sikerült hoznom.
Húsleves cérnametéltel, csirkéből, friss zöldségekkel.
A cérnametélttel készült húsleveshez szükséges összetevők:
- 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db zeller
- 1 db karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db egész csirke
- 1 csipet piros paprika
- Víz
- Só
- Szemes bors
- 10 dkg cérnametélt
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
- A sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét és vöröshagymát meghámozzuk, majd hasábokra vágjuk.
- A csirkét megmossuk és darabokra vágjuk.
- Egy nagyobb lábasban kissé megpirítjuk a csirkét és a zöldségeket.
- Meghintjük pirospaprikával, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
- Megsózzuk és néhány szem fekete borsot is hozzáadunk.
- Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és félig lefedve 1,5-2 óra alatt készre főzzük a levest.
- Ha a lé elfő, vízzel pótoljuk, majd megkóstoljuk, hogy elég sós-e.
- A cérnametéltet forrásban lévő, sós vízben, a csomagoláson található útmutatás szerint kifőzzük.
- Leszűrjük és szétosztjuk a tányérokba.
- Minden tányérba teszünk egy kevés zöldséget és egy-egy darab húst.
- Végül rászűrjük a forró levest és aprított petrezselyemmel tálaljuk.
Jó étvágyat! 🍲
Másodiknak sült csirkecomb, rántott csirkemell, krumplipüré cékla és franciasaláta