Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Húsleves, sült csirkecomb, ránott csirkemell, krumplipüré, cékla és francia saláta

2024. március 04. - Anitep

Mára egy jó tartalmas ebédet sikerült hoznom. 

Húsleves cérnametéltel, csirkéből, friss zöldségekkel. 

husleves.jpg

A cérnametélttel  készült húsleveshez szükséges összetevők:

  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db egész csirke
  • 1 csipet piros paprika
  • Víz
  • Szemes bors
  • 10 dkg cérnametélt
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

  1. A sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét és vöröshagymát meghámozzuk, majd hasábokra vágjuk.
  2. A csirkét megmossuk és darabokra vágjuk.
  3. Egy nagyobb lábasban kissé megpirítjuk a csirkét és a zöldségeket.
  4. Meghintjük pirospaprikával, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  5. Megsózzuk és néhány szem fekete borsot is hozzáadunk.
  6. Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és félig lefedve 1,5-2 óra alatt készre főzzük a levest.
  7. Ha a lé elfő, vízzel pótoljuk, majd megkóstoljuk, hogy elég sós-e.
  8. A cérnametéltet forrásban lévő, sós vízben, a csomagoláson található útmutatás szerint kifőzzük.
  9. Leszűrjük és szétosztjuk a tányérokba.
  10. Minden tányérba teszünk egy kevés zöldséget és egy-egy darab húst.
  11. Végül rászűrjük a forró levest és aprított petrezselyemmel tálaljuk.

Jó étvágyat! 🍲

Másodiknak sült csirkecomb, rántott csirkemell, krumplipüré cékla és franciasaláta

img_20240303_124511.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1118345797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása