"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Krémes Lazacos Tagliatelle Recept
Ha egy igazán krémes és ízletes tésztaételre vágysz, ez a krémes lazacos tagliatelle tökéletes választás lehet ebédre vagy vacsorára. A selymes szósz, a fűszeres lazacfalatok és a frissen főtt tagliatelle kombinációja garantáltan elvarázsol. Ráadásul gyorsan elkészíthető, így ideális megoldás lehet a rohanós hétköznapokra is. Nézzük, hogyan készítheted el ezt az isteni fogást!
Hozzávalók (2 adag)
Lazachoz:
-
2 lazacfilé, apró kockákra vágva
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál peri-peri fűszerkeverék
-
¼ teáskanál só
-
2 evőkanál olívaolaj
Szószhoz és tésztához:
-
1 evőkanál vaj
-
½ fej vöröshagyma, finomra vágva
-
3 gerezd fokhagyma, aprítva
-
1 teáskanál paradicsompüré
-
1 teáskanál vegyes szárított fűszerek
-
1 teáskanál szárított petrezselyem
-
½ teáskanál só
-
270 ml tejszín (dupla vagy habtejszín)
-
250 g tagliatelle tészta
-
3 evőkanál reszelt parmezán sajt
-
Friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítési mód
1. A lazac előkészítése
Egy tálban keverd össze a lazackockákat a fűszerpaprikával, peri-peri fűszerrel, ¼ teáskanál sóval és 2 evőkanál olívaolajjal. Alaposan forgasd össze, hogy a fűszerek egyenletesen bevonják a haldarabokat.
Egy közepesen forró serpenyőben süsd a lazacot kb. 3 percig mindkét oldalán, amíg aranybarnára pirul és átsül. Ha elkészült, szedd ki egy tányérra, és tedd félre.
2. Az alap elkészítése
Ugyanabban a serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd pirítsd meg benne a vöröshagymát 2 percig, amíg aranybarna lesz. Add hozzá az aprított fokhagymát, és pirítsd további 1 percig.
3. A szósz elkészítése
Keverd hozzá a paradicsompürét, a vegyes fűszereket, a szárított petrezselymet és a fél teáskanál sót. Hagyd főni 2 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Öntsd hozzá a tejszínt, és keverj hozzá egy fél csésze (kb. 120 ml) tésztafőző vizet. Főzd a szószt 3 percig, amíg besűrűsödik. Szórd bele a reszelt parmezánt, és keverd addig, amíg teljesen elolvad.
Vegyél ki 4 evőkanálnyit a szószból, és tedd félre a tálaláshoz.
4. A tészta megfőzése és összekeverése
Főzd meg a tagliatelle tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint, majd szűrd le. Keverd a tésztát a szószhoz, és alaposan forgasd össze.
5. Tálalás
Oszd szét a tésztát két tányérra, helyezd rá a sült lazacdarabokat, és locsold meg a félretett szósszal. Szórd meg friss petrezselyemmel, és már tálalhatod is!
Tippek & Trükkök
-
Tészta víz: Mindig tarts meg egy kevés főzővizet, mert segíthet a szósz állagának beállításában.
-
Krémes állag: Ha túl sűrű lesz a szósz, egy kevés főzővízzel vagy tejszínnel hígíthatod.
-
Lazac helyett: Ha szeretnéd variálni a receptet, próbáld ki garnélával vagy csirkével.
-
Zöldségekkel is feldobhatod: Adj hozzá spenótot, borsót vagy aszalt paradicsomot egy kis extra ízért és textúráért.
Ez a krémes lazacos tagliatelle egy gyors és ínycsiklandó ebédötlet, amely garantáltan feldobja a hétköznapokat. A selymes szósz, a fűszeres lazac és a tökéletesen főtt tészta kombinációja minden falatnál élvezetet nyújt. Készítsd el, és oszd meg ezt a receptet azokkal, akiknek jól jönnének új ebédötletek!
Jó étvágyat! 😊
"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért!
Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊