Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Fűszeres csirke spárgával légsütőben

2025. január 28. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Fűszeres csirke spárgával légsütőben

 

A légsütő egy remek eszköz arra, hogy gyorsan és egészségesen készítsünk finom ételeket. Ez a recept egy ízletes fűszeres csirkét és roppanós spárgát kínál, amely tökéletes egy könnyű ebédhez vagy vacsorához. Próbáld ki, és élvezd az ízek harmóniáját!


fuszeres_csirke_spargaval_legsutoben.jpg

Hozzávalók

A csirkéhez:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál édes paprika
  • ½ teáskanál oregánó
  • ½ teáskanál fokhagymapor
  • ½ teáskanál fehér bors
  • ½ teáskanál kömény
  • ⅛ teáskanál törött pirospaprika (opcionális)
  • ½ teáskanál fekete bors
  • 4 db csirkecombfilé (vagy csirkemell)

A spárgához:

  • 1 csokor spárga (fás végek levágva)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ½ teáskanál só
  • ¼ teáskanál fokhagymapor
  • ¼ teáskanál szárított kakukkfű
  • ¼ teáskanál fekete bors
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt

Elkészítés

A csirkéhez:

  1. Fűszeres pác készítése: Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, sót, édes paprikát, oregánót, fokhagymaport, fehér borsot, köményt, törött pirospaprikát (ha használod), és fekete borsot. A keverékből egy sűrű, fűszeres tésztát kapsz.
  2. Csirke előkészítése: Dörzsöld be a csirkecombfiléket (vagy csirkemellet) a fűszeres páccal, ügyelve arra, hogy mindenhol jól bevonja a húst.
  3. Légsütő előmelegítése: Melegítsd elő a légsütőt 190°C-ra.
  4. Sütés: Helyezd a csirkét a légsütő rácsára, és süsd 9 percig. Fordítsd meg a csirkét, majd süsd további 5 percig, amíg szépen átsül és aranybarnára pirul.
  5. Pihentetés: Vedd ki a csirkét a légsütőből, takard le egy tányérral, és hagyd pihenni 5 percig tálalás előtt.

A spárgához:

  1. Fűszerezés: A spárgalándzsákat helyezd egy tálba. Locsold meg az olívaolajjal, majd szórd meg sóval, fokhagymaporral, kakukkfűvel és fekete borssal. Forgasd össze, hogy minden spárgaszálat jól bevonjanak a fűszerek.
  2. Légsütő előmelegítése: Melegítsd elő a légsütőt 200°C-ra.
  3. Sütés: Helyezd a spárgát egy rétegben a légsütő kosarába, és süsd 6-8 percig, a kívánt állag függvényében. A sütés felénél fordítsd meg a spárgaszálakat, hogy egyenletesen süljenek.
  4. Tálalás előtt: Facsarj a sült spárgára friss citromlevet, és reszelj a tetejére parmezán sajtot a plusz ízért.

Tálalás

 

Helyezd a csirkét és a spárgát egy tálra. A friss citromlé és a reszelt parmezán kiemeli az étel ízeit, így különösen harmonikus fogás lesz. Tálald az ételt azonnal, és élvezd az ízek frissességét!


Záró gondolat

 

Ez a recept tökéletes választás lehet akár hétköznapokra, akár egy különleges alkalomra. A légsütő gyorssá és egyszerűvé teszi az elkészítést, miközben a fűszeres csirke és a roppanós spárga egészséges és ízletes étkezést biztosít. Ha kipróbáltad, írd meg nekünk a tapasztalataidat, és osszátok meg másokkal is a receptet! Jó étvágyat kívánok! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5518784348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása