Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Fűszeres Sertésnyak Gombás-Zöldséges Tekercsben

2025. január 15. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Fűszeres Sertésnyak Gombás-Zöldséges Tekercsben

 

Ez a gombás-zöldséges töltött sertésnyak igazi különlegesség! Az ínycsiklandóan szaftos hús tökéletesen harmonizál a zöldséges töltelékkel és a füstölt szalonnával. Különleges alkalmakra, családi vacsorákra ideális fogás, amely garantáltan elkápráztat mindenkit.


fuszeres_sertesnyak_gombas-zoldseges_tekercsben.jpg

Hozzávalók

 

A hús elkészítéséhez:

  • 1,2 kg sertésnyak
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 3 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fekete bors
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1/2 teáskanál curry

A töltelékhez:

  • 1 hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 300 g gomba
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 70 g nyers füstölt szalonna

A mázhoz:

  • 50 ml szójaszósz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz

Egyéb:

  • Növényi olaj a tepsi kikenéséhez
  • Sütőpapír

Elkészítési Mód

1. Hús előkészítése

  1. A sertésnyakat alaposan öblítsd le, majd egy éles késsel vágd fel úgy, hogy egy nagy, lapos húst kapj. Ezután vágd be keresztben és hosszában is, hogy a fűszerek könnyebben átjárják.
  2. Klopfold ki a húst enyhén, hogy egyenletes vastagságú legyen.
  3. Dörzsöld be a fokhagymát a húsba, majd kend meg a mustárral.
  4. Fűszerezd sóval, borssal, oregánóval és curryvel, majd alaposan dolgozd bele a húst.
  5. Tekerd be fóliával, és pihentesd 30 percig a hűtőben.

2. Töltelék elkészítése

  1. A hagymát vágd apróra, a sárgarépát pedig reszeld le.
  2. Melegíts fel 2 evőkanál napraforgóolajat egy serpenyőben, és közepes lángon párold puhára a hagymát és a sárgarépát.
  3. A gombát szeleteld fel. Add hozzá a hagymás-sárgarépás keverékhez a serpenyőben.
  4. Sózd, borsozd, és párold puhára az egészet.

3. A hús betöltése

  1. Vedd elő a laposra klopfolt, bepácolt húst, és helyezd rá egyenletesen a gombás-zöldséges tölteléket.
  2. Szórd meg a tölteléket kapribogyóval, majd helyezd rá a szalonnaszeleteket.
  3. Tekerd fel a húst szorosan, és kösd meg cérnával, hogy sütés közben ne essen szét.

4. Sütés

  1. Bélelj ki egy tepsit alufóliával, és kend meg növényi olajjal.
  2. Helyezd bele a töltött sertésnyak tekercset, és hagyd 1 órát pácolódni.
  3. Közben készítsd el a mázat: keverd össze a szójaszószt, mustárt és mézet.
  4. Egy óra elteltével kend meg a tekercset az elkészített mázzal.
  5. Takard le alufóliával, majd süsd 1 órán át 190°C-on.
  6. Az első sütési idő után vedd le az alufóliát, és kend meg a húst a saját levével.
  7. Fólia nélkül süsd további 15-20 percig 180°C-on, hogy aranybarna és ropogós legyen.

Tálalás

 

A kész tekercset szeleteld fel, és forrón tálald. Köretként kínálj hozzá burgonyapürét vagy friss zöldsalátát.


Miért érdemes kipróbálni?

 

Ez a recept egyedi és különleges módon ötvözi a sertéshús gazdagságát a zöldségek frissességével. Az elkészült tekercs nemcsak ízletes, hanem látványos fogás is, amely garantáltan sikert arat az asztalnál.


Jó étvágyat kívánok! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7318776046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása