Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Sertéskaraj Töltve: Szalonnával, Gombával és Hagymával

2025. január 12. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Sertéskaraj Töltve: Szalonnával, Gombával és Hagymával

 

Ebédötletek rovatunkban egy klasszikus, mégis különleges fogást mutatunk be. A töltött sertéskaraj rozmaringos fűszerezéssel és ízletes töltelékkel garantáltan a család kedvence lesz. Ez a recept tökéletes választás, ha valami házias, mégis elegáns ételt szeretnél az asztalra varázsolni.


serteskaraj_toltve_szalonnaval_gombaval_es_hagymaval.jpg

Hozzávalók (4 személyre)

 

  • 1 kg sertéskaraj
  • Rozmaring (ízlés szerint)
  • Só (ízlés szerint)
  • Fekete bors (ízlés szerint)
  • 200 g szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 250 g gomba

Elkészítési mód

 

1. A hús előkészítése:
A sertéskarajt úgy vágjuk fel, hogy egy nagy, lapos húsdarabot kapjunk, amit később fel tudunk tekerni. Miután kiterítettük, óvatosan klopfoljuk ki a húst, hogy egyenletes vastagságú legyen, és könnyebben feltekerhetővé váljon. Ezután sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg rozmaringgal a hús belső oldalát. Tekerd fel a húst, csomagold alufóliába, és tedd félre.

2. A szalonna pirítása:
A szalonnát vágjuk apróra, és egy serpenyőben pirítsuk ropogósra. Amikor elkészült, szedjük ki a serpenyőből, és tegyük félre egy tányérra.

3. A töltelék elkészítése:
Ugyanabban a serpenyőben, a szalonna zsírjában pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Ha a hagyma üvegesre párolódott, adjuk hozzá a felszeletelt gombát. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd pároljuk, amíg a gomba megpuhul.

4. A hús megtöltése:
Vegyük ki a sertéskarajt az alufóliából, és terítsük ki a belső oldalával felfelé.
Szórjuk rá egyenletesen a szalonnát, majd halmozzuk rá a hagymás-gombás keveréket. Óvatosan tekerjük fel a húst, majd szorosan kötözzük össze 5 cm-enként konyhai madzaggal.

5. Sütés:
Helyezzük a megtöltött sertéskarajt egy sütőtálba, és süssük előmelegített sütőben 160°C-on 80 percig. A sütési idő végére a hús omlós és ízletes lesz.

6. Tálalás:
Miután elkészült, vegyük ki a húst a sütőből, vágjuk le róla a madzagokat, és szeleteljük fel. Kínálhatjuk burgonyapürével, friss salátával vagy akár párolt zöldségekkel.


Miért válaszd ezt a receptet?

 

Ez a töltött sertéskaraj recept igazi kulináris élményt nyújt: a szaftos, fűszeres hús és az ízletes szalonnás-gombás töltelék tökéletes harmóniát alkot. Ideális választás különleges alkalmakra vagy hétvégi ebédekre, és garantáltan sikert arat a család és barátok körében.

Jó étvágyat kívánunk! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8018773720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása