"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Szaftos Sörös Csirke Burgonyával – Tökéletes Ebédötlet
Ha valami igazán ínycsiklandó, szaftos és egyszerű ételt keresel, próbáld ki ezt a sörös csirkét! A fokhagyma, a méz és a mustár különleges kombinációja egyedi ízeket varázsol, miközben a csirke a sör hatására igazán szaftos marad. A ropogós burgonyával pedig egy tökéletes, ízletes fogást kapunk. Ha gyors és különleges ebédötletet keresel, ez a recept biztosan nem fog csalódást okozni!
Hozzávalók:
A csirkéhez:
- Növényi olaj a sütéshez
- Fokhagyma: 4-5 gerezd (összetörve)
- Csirke: 1 db
- Sör: 0,5 liter
- Só és bors ízlés szerint
Szósz:
- Paradicsompüré: 1 evőkanál
- Mustár: 1 evőkanál
- Méz: 1 evőkanál
- Paprika: 1 teáskanál
- Szójaszósz: 2 evőkanál
A burgonyához:
- Hagyma: 1 db
- Növényi olaj: 3 evőkanál
- Vaj: 30 g
- Burgonya: 3 db
- Só ízlés szerint
Elkészítés:
-
Csirke előkészítése:
- Egy nagy tálba tedd bele az egész csirkét, és öntsd rá a fél liter sört. Takard le fóliával, és hagyd állni 30 percig.
- Miután letelt a pihenő idő, vágd szét a csirkét a mellénél, hogy szét tudd hajtani. ( a hát részt ne vágd át) Sózd, borsozd minden oldalát.
-
Sütés:
- Egy serpenyőben hevítsd fel a növényi olajat, majd tedd bele az összetört fokhagymát. Pirítsd aranybarnára. Miután kész, vedd ki a serpenyőből. Csak az íze és zamata miatt kellett. Persze a legvégén meg lehet enni a húshoz
- Tedd a csirkét a fokhagymás serpenyőbe, és süsd meg mindkét oldalát 10-10 percig.
-
Szósz készítése:
- Készítsd el a szószt: keverd össze a paradicsompürét, mustárt, mézet, paprikát és szójaszószt.
- Miután a csirkét mindkét oldalán megsütötted, kend meg a csirke mindkét oldalát a szósszal.
-
Csirke sütése fóliában:
- Egy nagyobb alufóliát helyezz egy palacsinatasütőbe, és az aljára rakj karikára vágott hagymát.
- Erre helyezd a mindkét oldalán megkent csirkét
- Egy másik alufóliával takard le a csirkét, és hajtsd fel úgy az alufóliát, hogy ne lógjon ki a palacsintasütőből. Így süsd alacsony lángon a gázon (nem a sütőbe), fedő alatt, 1 órán át. Ezzel a módszerrel a csirke rendkívül szaftos és ízletes lesz.
-
Burgonya elkészítése:
- A burgonyát hámozd meg és vágd kockákra.
- Egy másik serpenyőben hevítsd fel a növényi olajat és a vajat, majd süsd a burgonyát közepes lángon amíg aranybarnára pirul.
- Sózd ízlés szerint, és tálald a csirke mellé.
Miért válaszd ezt az ételt? Ez a sörös csirke recept tökéletes választás, ha szeretnél valami igazán különleges, de könnyen elkészíthető ételt varázsolni az asztalra. A fokhagyma, a méz és a mustár ínycsiklandó kombinációja mellett a sör hozzáadja a csirke ízét, hogy igazán szaftos és zamatos legyen. A burgonya pedig ropogós és fűszeres, így tökéletes köretet ad a főételhez. Ha gyors és finom ebédötletre van szükséged, akkor ne habozz ezt az ételt kipróbálni!
"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért!
Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊