Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Karamellizált Hagymás-Parmezános Tészta: A Serpenyőben Tökéletesítve

2025. január 09. - Anitep

 

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Karamellizált Hagymás-Parmezános Tészta: A Serpenyőben Tökéletesítve

 

A következő recept egy igazán különleges és ízletes ebédötlet, amely garantáltan meghódítja az ízlelőbimbókat. Az édeskés karamellizált hagyma és a krémes parmezán sajt tökéletes harmóniája teszi ezt az egyszerű tésztaételt felejthetetlenné. Könnyen elkészíthető, mégis olyan ízvilágot nyújt, mintha egy elegáns étterem fogása lenne.


karamellizalt_hagymas-parmezanos_teszta_a_serpenyoben_tokeletesitve.jpg

Hozzávalók (2-3 adaghoz):

 

  • 2 közepes méretű hagyma
  • 3 evőkanál vaj
  • 180 g tészta (például spagetti vagy penne)
  • 1 merőkanál tésztavíz
  • 2 teáskanál balzsamecetmáz
  • 1 teáskanál frissen tört fekete bors (ízlés szerint több is lehet)
  • 90 g parmezán sajt (frissen reszelve)

Elkészítési Mód:

 

  1. A hagyma karamellizálása:
    Hámozd meg a hagymákat, majd szeleteld vékony karikákra. Melegíts fel 2 evőkanál vajat egy serpenyőben közepes lángon, és add hozzá a hagymát.
    Pirítsd a hagymát körülbelül 7 percig, amíg meg nem puhul. Ezután csökkentsd a hőt alacsony fokozatra, adj hozzá egy csipet sót, és folytasd a főzést 25 percig, időnként megkeverve. A hagyma szépen karamellizálódik, édeskés és aranybarna lesz.
    Keverd hozzá a balzsamecetmázat, és főzd további 3 percig, hogy az ízek összeérjenek. Vedd ki a karamellizált hagymát a serpenyőből, és tedd félre.

  2. A tészta főzése:
    Forralj fel egy nagy lábos sós vizet, és főzd meg benne a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint al dente állagúra. Szűrd le a tésztát, de tarts meg egy merőkanálnyit a főzővízből.

  3. A borsos-vajas alap elkészítése:
    Ugyanabban a serpenyőben, amiben a hagymát készítetted, olvaszd meg az utolsó evőkanál vajat. Szórd bele a frissen tört fekete borsot, és pirítsd rövid ideig, hogy felszabaduljanak az aromák.

  4. A szósz elkészítése:
    Adj hozzá pontosan 1 merőkanál főzővizet a serpenyőhöz, és főzd 1 percig, amíg kissé besűrűsödik. Tedd bele a főtt tésztát, és keverd jól össze, hogy a szósz mindenhol bevonja a tésztát.

  5. A sajt hozzáadása:
    Reszelj egyenletes rétegben parmezán sajtot a tészta tetejére. Zárd el a hőt, és hagyd, hogy a sajt elolvadjon. Ezután keverd össze alaposan, hogy a sajt krémessé tegye a tésztát.

  6. A karamellizált hagyma visszatérése:
    Add hozzá a karamellizált hagymát a tésztához, és óvatosan keverd össze.


Tálalási Tipp:

 

Tálald az elkészült tésztát azonnal, frissen reszelt parmezánnal és egy csipet extra fekete borssal a tetején. Egy pohár fehérbor tökéletes kísérője lehet ennek az ínycsiklandó fogásnak.


Miért Válaszd Ezt az Ebédötletet?

 

Ez a karamellizált hagymás-parmezános tészta nemcsak finom és laktató, hanem gyorsan elkészíthető, és garantáltan a család kedvence lesz. Az egyszerű alapanyagokból olyan fogás születik, amely a hétköznapi ebédek sztárja lehet. Ha igazán különleges ebédötletet keresel, amitől a család és a vendégek is ámulatba esnek, akkor ezt a receptet ne hagyd ki!

😊 Próbáld ki, és élvezd a mennyei ízeket!

 

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

 

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2018771236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása