Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Sajtos sertésszelet krémes burgonyapudinggal és frissítő mártással – Kiváló ebédötlet!

2025. január 01. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Sajtos sertésszelet krémes burgonyapudinggal és frissítő mártással – Kiváló ebédötlet!

 

Ez a recept nemcsak a hétköznapokat, hanem az ünnepi asztalt is különlegessé teszi. A szaftos, sajtos sertésszeletek pirított gombával és paprikával kerülnek a sütőbe, míg a burgonyapuding és a könnyű mártás harmonikusan egészítik ki az ízeket. Ez az ebédötlet garantáltan az egész család kedvence lesz! 🍴✨


sajtos_sertesszelet_kremes_burgonyapudinggal_es_frissito_martassal.jpg

Hozzávalók

Sertésszelethez:

  • Sertéshús: 800 g

  • Mozzarella: 200 g

  • Gomba: 6 db

  • Fokhagyma: 2 gerezd

  • Paprika: ½ db

  • Só: 1 tk

  • Fekete bors: ½ tk

  • Olívaolaj: 30 ml

Burgonyapudinghoz:

  • Burgonya: 5 db

  • Tojás: 4 db

  • Tej: 200 ml

  • Szerecsendió: ½ tk

  • Fekete bors: ½ tk

  • Só: ½ tk

  • Növényi olaj: 20 ml

Mártáshoz:

  • Uborka: 1 db

  • Kapor: 1 csokor

  • Fokhagyma: 1 gerezd

  • Tejföl: 30 ml (2 evőkanál)

  • Só: ½ tk


Elkészítési mód

Burgonyapuding elkészítése

  1. Előkészítés:

    • A burgonyát hámozd meg és reszeld le finomra.

    • Egy nagy tálban keverd össze a tojásokat a tejjel, sóval, borssal és szerecsendióval.

  2. Puding összeállítása:

    • Add a reszelt burgonyát a tojásos keverékhez, és dolgozd össze alaposan.

    • Kivajazott vagy olajjal kikent sütőtálba öntsd a keveréket.

  3. Sütés:

    • Sütőben 180°C-on (350°F) süsd 40 percig, amíg aranybarnára pirul.


Sertésszeletek elkészítése

  1. Előkészítés:

    • A sertéshúst szeleteld fel, majd klopfold ki, hogy egyenletes vastagságú legyen. Sózd és borsozd mindkét oldalát.

    • A gombát szeleteld fel, majd növényi olajon pirítsd meg. A paprikát vágd kis darabokra. Az újhagymát aprítsd finomra, és a paprikával együtt keverd össze egy tálban.

  2. Hús pirítása:

    • Forró serpenyőben hevíts olívaolajat, majd pirítsd meg a hússzeleteket mindkét oldalukon, amíg szép színt kapnak.

  3. Mozzarella és zöldségek hozzáadása:

    • Helyezd a húsokat egy tepsibe, szórd meg a tetejüket a gombával, paprikával és újhagymával.

    • Tedd rá a mozzarellaszeleteket, majd süsd 180°C-on (350°F) további 30 percig.


Frissítő mártás elkészítése

  1. Alapanyagok előkészítése:

    • Az uborkát reszeld le vagy vágd nagyon apróra, a kaprot finomra aprítsd.

    • A fokhagymát préseld át vagy reszeld le.

  2. Mártás összeállítása:

    • Keverd össze a tejfölt az uborkával, a kaporral és a fokhagymával.

    • Sózd ízlés szerint, és tálalásig tartsd hűtőben.


Tálalás

 

Tálald a szaftos, sajtos sertésszeleteket a burgonyapudinggal, és kínáld mellé a frissítő mártást. Ez a fogás nemcsak látványos, de az ízek is tökéletes harmóniában vannak, így garantált a siker!


Miért válaszd ezt az ebédötletet?

 

Ez az étel nemcsak laktató és ízletes, hanem elegáns is, mégis egyszerűen elkészíthető. Az olvadt mozzarella és a zöldségek egyedi ízt adnak a húsnak, míg a krémes burgonyapuding és a friss mártás tovább fokozzák az élményt. Ha valami különleges "ebédötletet" keresel, ez a recept tökéletes választás lesz!

Jó étvágyat hozzá! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6718764440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása