Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Balzsamecetes Sertéshús Recept: Egy Új Kedvenc Ebédötlet!

2024. december 23. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Balzsamecetes Sertéshús Recept: Egy Új Kedvenc Ebédötlet!

Ez a recept egyszerű, mégis különleges ízvilágával mindenkit lenyűgözhet az ebédasztalnál. A balzsamecettel és mézzel karamellizált sertéshús mennyei ízét a parmezános sült burgonya egészíti ki. Az ízek harmóniája tökéletes választás lehet, ha igazán ízletes ebédötletek között keresgélsz.


balzsamecetes_serteshus_recept_egy_uj_kedvenc_ebedotlet.jpg

Hozzávalók (4 személyre):

A hús elkészítéséhez:

  • Sertéshús: 900 g
  • Só, fekete bors: ízlés szerint
  • Paprika, szárított fokhagyma: ízlés szerint
  • Sütőpor: 10 g (2 teáskanál)
  • Balzsamecet: 2 evőkanál
  • Kukoricakeményítő: 3 evőkanál
  • Növényi olaj: sütéshez

A burgonyakörethez:

  • Burgonya: 3-4 darab
  • Só, kapor: ízlés szerint
  • Parmezán sajt: 50 g
  • Növényi olaj: 2 evőkanál

A szószhoz:

  • Fokhagyma: 3 gerezd
  • Vaj: 1 evőkanál
  • Gyömbér: ízlés szerint
  • Balzsamecet: 2 evőkanál
  • Méz: 1 evőkanál
  • Szezámmag: ízlés szerint

Díszítéshez:

  • Friss kapor
  • Paradicsom

Elkészítési mód:

1. A sertéshús előkészítése és pácolása

  1. A sertéshús szeletekre vágjuk, majd ételfóliával lefedjük, és gyengéden kiklopfoljuk.

  2. Egy tálban keverd össze a húst sóval, borssal, paprikával és szárított fokhagymával.

  3. Adj hozzá 2 teáskanál sütőport és 2 evőkanál balzsamecetet, majd jól keverd össze.
  4. Szórd meg 3 evőkanál kukoricakeményítővel, és hagyd állni pár percig.

2. A burgonya előkészítése

  1. A burgonyákat tisztítsd meg, hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra.
  2. Sózd meg, szórd meg apróra vágott kaporral és reszelt parmezánnal, majd locsold meg egy kis növényi olajjal.
  3. Terítsd sütőpapírra, és süsd 200 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig, amíg aranybarnára sül.

3. A hús sütése

  1. Egy serpenyőben hevíts fel növényi olajat, és nagy lángon süsd a húst 3-5 perc alatt aranybarnára.
  2. A megsült húst tedd félre egy tányérra.

4. A szósz elkészítése

  1. Egy tiszta serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a fokhagymát, és pirítsd aranybarnára.
  2. Add hozzá a gyömbért, 2 evőkanál balzsamecetet és 1 evőkanál mézet, majd alaposan keverd össze.
  3. Tedd vissza a húst a serpenyőbe, fedd le, és párold alacsony lángon 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

5. Tálalás

  1. A kész húst szórd meg szezámmaggal és friss kaporral.
  2. A sült burgonyát helyezd a hús mellé, és díszítsd friss paradicsomszeletekkel.

Miért érdemes elkészíteni ezt a receptet?

Ez az étel nemcsak könnyen elkészíthető, de ízekben is gazdag, így garantáltan felkerül majd a kedvenc ebédötletek listádra! A balzsamecet, méz és gyömbér ízvilága különleges harmóniát alkot, amely tökéletesen passzol a parmezános burgonyához. Ideális választás lehet családi összejövetelekre vagy akár egy hétköznapi ebédre is, ha valami újat szeretnél kipróbálni.


Jó étvágyat kívánok ehhez az ínycsiklandó recepthez! Ha tetszett, ne felejtsd el megosztani, hogy mások is inspirációt kapjanak a legjobb ebédötletekhez! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4318757652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása