Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Mézes Vajas Csirke – A Ropogós, Édes Élvezet!

2024. december 15. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Mézes Vajas Csirke – A Ropogós, Édes Élvezet!

 

Ez a mézes vajas csirke egy igazi ínycsiklandó fogás, amely biztosan elnyeri a tetszésed! A csirkecombok ropogós külsője és a mézes-vajas szósz édessége tökéletes harmóniában vannak, miközben a fokhagyma és a szójaszósz mélységet adnak az ízeknek. Ez a recept gyors, egyszerű és garantáltan függőséget okoz!

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • A csirkéhez:

    • Avokádó olaj a sütéshez
    • 1 szobahőmérsékletű tojás
    • 700 g csirkecomb, falatnyi darabokra vágva (kb. 1,5 font)
    • 1/2 teáskanál só
    • 1/2 teáskanál fekete bors
    • 1/4 csésze kukoricakeményítő
    • 1/2 teáskanál sütőpor
  • Mézes-vajas szószhoz:

    • 3 evőkanál sótlan vaj
    • 6 gerezd fokhagyma, finomra vágva
    • 3 evőkanál barna cukor
    • 2 evőkanál szójaszósz
    • 2 teáskanál méz
    • 1 evőkanál pirított szezámmag
    • Zöldhagymák a díszítéshez

Elkészítési Módszer:

 

  1. A csirkemell előkészítése:

    • Egy tálban verjük fel a tojást, majd adjuk hozzá a sót, borsot, kukoricakeményítőt és a sütőport. Keverjük össze alaposan.
    • A csirkecombokat falatnyi darabokra vágjuk, majd jól keverjük össze őket a tojásos keverékkel, hogy minden darabot bevonjon.
  2. A csirke sütése:

    • Egy wokban vagy mély serpenyőben melegítsünk avokádóolajat közepes lángon.
    • Egyenként adjuk hozzá a csirkedarabokat a forró olajhoz, és süssük őket 3-5 percig, amíg aranybarnára sülnek és átsülnek.
    • Amikor kész, vegyük ki a csirkét, és csepegtessük le papírtörlőn.
    • A maradék csirkehúst is süssük meg hasonlóképpen.
  3. Mézes-vajas szósz elkészítése:

    • Egy tiszta wokban közepes lángon olvasszuk fel a vajat.
    • Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, és pirítsuk 30 másodpercig, amíg illatos lesz.
    • Ezután adjuk hozzá a barna cukrot, a mézet és a szójaszószt. Keverjük össze, és főzzük alacsony hőmérsékleten még 20 másodpercig.
  4. A csirke bevonása a szósszal:

    • Tegyük vissza a csirke darabokat a wokba, és alaposan keverjük össze, hogy minden darabot bevonjon a sűrű, édes szósszal.
    • Szórjuk meg pirított szezámmaggal, és díszítsük zöldhagymával.
  5. Tálalás:

    • Az elkészült mézes vajas csirkét tálaljuk frissen, ropogósan. Tálalhatjuk rizzsel vagy salátával, de akár önálló ételként is megállja a helyét.

Ez a mézes vajas csirke valóban egy olyan étel, amely bármilyen alkalomra tökéletes választás lehet. A ropogós csirke és az édes, sós szósszal bevont darabok egyszerűen megunhatatlanok. Az ízek egyensúlyban vannak, és garantáltan mindenki imádni fogja. Ha gyors és ínycsiklandó receptet keresel, akkor ezt mindenképpen próbáld ki!

Ha ebédötletre van szükséged, ne habozz ezt a receptet elkészíteni! Tökéletes egy gyors vacsorához, amit mindenki szeretni fog.

 

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/18752102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása