Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Szalonnás Spagetti Gombás Tejszínmártással és Friss Salátával

2024. december 12. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Szalonnás Spagetti Gombás Tejszínmártással és Friss Salátával

 

Ez a szalonnás spagetti gombás tejszínmártással, egy igazán ínycsiklandó étel, amely gyorsan elkészíthető, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését. A saláta frissessége remekül kiegészíti a gazdag és krémes tésztát.


szalonnas_spagetti_gombas_tejszinmartassal_es_friss_salataval.JPG

Hozzávalók (4 személyre)

 

  • 300 g spagetti
  • 4 tojás
  • 50 g sajt (reszelve)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 200 g húsos szalonna
  • 40 g vaj
  • 150 g gomba
  • 200 ml tejszín
  • Só és bors ízlés szerint
  • Olívaolaj (kb. 1 evőkanál)

A salátához:

  • 1 uborka
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 100 g saláta (pl. rukkola vagy fejes saláta)
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 evőkanál szója szósz
  • 1 teáskanál méz
  • Chili paprika (ízlés szerint)
  • Friss citromlé (1 evőkanál)

Elkészítési Mód

 

1. Tojások előkészítése

  • A 4 tojást szétszedjük sárgájára és fehérjére.
  • A tojássárgáját egy tálba tesszük, és hozzákeverjük a reszelt sajtot (50 g).
  • A tojásfehérjét félretesszük.

2. Spagetti főzése

  • Forralj fel egy nagy fazék vizet, adj hozzá sót, majd főzd meg a spagettit a csomagoláson található utasítások szerint (kb. 8-10 percig, amíg al dente lesz).
  • Miután kész, szűrd le és tartsd melegen. Egy kevés olívaolajat locsolhatsz rá, hogy ne ragadjon össze.

3. Szalonna és gombás mártás elkészítése

  • A szalonnát felkockázzuk, és egy serpenyőben, közepes lángon, a vajon pirítjuk.
  • A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és a szalonnával együtt pirítjuk, amíg a szalonna ropogós nem lesz és a hagyma üvegesedik.
  • Hozzáadjuk a felvágott gombát, és 2-3 percig tovább pirítjuk.
  • Ezután hozzáöntjük a tejszínt, sóval és borssal fűszerezzük, majd hagyjuk, hogy a mártás egy kicsit besűrűsödjön (kb. 5-7 perc).
  • A tojássárgájás-sajtos keveréket a mártásba keverjük, és alacsony hőfokon jól összekeverjük, hogy a tojás és a sajt simán beleolvadjon.

4. Spagetti és mártás összekeverése

  • A kész spagettit hozzáadjuk a gombás-tejszínes keverékhez, alaposan összekeverjük, hogy minden tészta jól bevonódjon a mártással. Tálalás előtt reszeljük rá a sajtot és keverjük el.

5. Friss saláta készítése

  • Az uborkát, paradicsomot és paprikát felkockázzuk.
  • A salátát egy tálba tesszük, és hozzáadjuk az előkészített zöldségeket.
  • Egy külön kis tálban keverjük össze az olívaolajat, szója szószt, mézet, chili paprikát és citromlevet.
  • A salátát öntözzük meg az elkészített öntettel, majd alaposan keverjük össze.

Tálalás

 

A spagettit tálaljuk, és a friss, ropogós salátával kínáljuk. Ha szeretnéd, egy kis extra reszelt sajttal is megszórhatod a tésztát.


Miért válaszd ezt az ebédötletet?

 

Ez a szalonnás spagetti gombás-tejszínes mártással és friss salátával egy igazán finom, laktató étel, ami gyorsan elkészíthető, de mégis tele van gazdag ízekkel. A friss saláta kiválóan kiegészíti a krémes, ínycsiklandó tésztát, így ez az étel tökéletes választás egy kiadós ebédhez vagy vacsorához.

 

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3718750506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása