Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Krémes Garnélás Tészta: Egy Kifinomult és Gyors Ebédötlet

2024. december 12. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Krémes Garnélás Tészta: Egy Kifinomult és Gyors Ebédötlet

 

Ez a recept tökéletes választás mindenkinek, aki könnyen elkészíthető, mégis elegáns ebédötleteket keres. A krémes tejszín, a szaftos garnélarák és az aromás fehérbor íze tökéletes harmóniában találkozik, így garantáltan lenyűgözheted a családodat vagy vendégeidet ezzel a fogással.

kremes_garnelas_teszta_egy_kifinomult_es_gyors_ebedotlet.JPG

Hozzávalók (4 személyre)

 

  • 200 g tészta (spaghetti vagy tagliatelle ajánlott)
  • 200 g hámozott garnélarák
  • 150 g koktélparadicsom
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 90 ml száraz fehérbor
  • 300 ml 20%-os tejszín
  • 50 g reszelt parmezán
  • 20 g vaj
  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 1 teáskanál citromhéj
  • Friss petrezselyem (aprítva)
  • Só és fekete bors ízlés szerint

Elkészítési Mód

 

1. Tészta előkészítése

  • Forralj fel egy nagy fazék sós vizet, és főzd meg a tésztát az utasításoknak megfelelően. Szűrd le, és tedd félre.

2. Garnélák elkészítése

  • Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes lángon. Add hozzá a garnélákat, és ízesítsd sóval és fekete borssal.
  • Süsd 1-2 percig mindkét oldalukat, majd vedd ki őket a serpenyőből, és tedd félre.

3. Szósz alapjának elkészítése

  • Olvaszd meg a vajat ugyanabban a serpenyőben. Add hozzá a finomra vágott hagymát, és dinszteld üvegesre.
  • Add hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd további 1 percig.

4. Paradicsom és fehérbor

  • Add hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat, és ízesítsd sóval és fekete borssal. Kevergetve főzd 2-3 percig, hogy a paradicsomok kissé megpuhuljanak.
  • Öntsd hozzá a fehérbort, és alacsony lángon főzd további 3-5 percig, hogy az alkohol elpárologjon, és az ízek koncentrálódjanak.

5. Krémes szósz elkészítése

  • Öntsd hozzá a tejszínt, és keverd simára. Lassú tűzön főzd 2-3 percig, hogy a szósz kissé besűrűsödjön.
  • Vedd le a serpenyőt a tűzről, és keverd hozzá a reszelt parmezánt, hogy krémes állagot kapj.

6. Az étel összeállítása

  • Tedd vissza a garnélákat a serpenyőbe, és keverd bele a kifőtt tésztát. Szórd meg citromhéjjal, és forgass rajta egyet, hogy az ízek összeérjenek.

7. Tálalás

  • Tálald friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórva. Az ételt melegen fogyaszd, és ízlés szerint kínálj hozzá extra parmezánt.

Miért Válaszd Ezt az Ebédötletet?

 

Ez az egyszerű, mégis ínycsiklandó fogás ideális választás mindenkinek, aki szeretné különlegessé tenni a hétköznapi étkezéseit. A krémes garnélás tészta gyorsan elkészíthető, tele van friss ízekkel, és garantáltan elnyeri a tetszésedet. Próbáld ki, és győződj meg róla, hogy a legjobb ebédötletek között tartod számon! Jó étvágyat! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9518750432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása