Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Húsgombócos Tésztafészkek: Egy Aromás és Gyors Ebédötlet

2024. december 12. - Anitep

 

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Húsgombócos Tésztafészkek: Egy Aromás és Gyors Ebédötlet

 

Ez a recept tökéletes választás, ha ízletes és egyszerű ebédötleteket keresel! A darált hússal töltött tésztafészkek aromás fűszerezéssel és szaftos mártással készülnek, miközben az elkészítésük minimális időt vesz igénybe. Kiváló megoldás lehet családi ebédhez vagy egy rohanós hétköznapon is!

husgombocos_tesztafeszkek_egy_aromas_es_gyors_ebedotlet.JPG

Hozzávalók (4 személyre)

 

  • 1 kis hagyma (vagy fél közepes méretű hagyma)
  • 300 g darált hús (sertés- és marhahús keveréke ajánlott)
  • 1 tojás
  • Fűszerek:
    • 1 teáskanál oregánó
    • 1 teáskanál szárított fokhagyma
    • 0,5 teáskanál füstölt paprika
    • só és bors ízlés szerint
  • 6 tagliatelle tésztafészek
  • 1 evőkanál paradicsompüré (helyettesíthető paradicsomszósszal vagy ketchuppal)
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 450 ml meleg húsleves (vagy meleg víz)
  • 100 g sajt
  • Apróra vágott zöldhagyma a tálaláshoz

Elkészítési Mód

 

1. A húsgombócok elkészítése

  • Vágd finomra a hagymát. Egy nagyobb tálban keverd össze a darált húst, a hagymát, a tojást, és az összes száraz fűszert: oregánó, szárított fokhagyma, füstölt paprika, só, és bors.
  • Gyúrj belőle kis méretű húsgombócokat, amelyek mérete pont illeszkedik majd a tésztafészkek közepébe.

2. A tésztafészkek előkészítése

  • Helyezd a tésztafészkeket egy nagyobb, hideg serpenyőbe vagy lábasba. Tedd a húsgombócokat a tésztafészkek közepébe.

3. A mártás elkészítése

  • Egy kisebb tálban keverd össze a paradicsompürét, a tejfölt, és a meleg húslevest. Adj hozzá egy csipet sót, és keverd simára. Öntsd a keveréket a tésztafészkekre úgy, hogy azok 1/3-át ellepje.

4. Főzés

  • Fedd le az edényt, és közepes vagy alacsony lángon párold a tésztát és a húsgombócokat 20 percig.

5. A sajt hozzáadása

  • Szórd meg a tésztafészkeket a reszelt sajttal, majd párold további 5 percig alacsony lángon, fedő alatt, hogy a sajt ráolvadjon és krémes legyen.

6. Tálalás

  • Tálald a kész ételt apróra vágott zöldhagymával megszórva. Az eredmény egy laktató, szaftos, és ízekben gazdag étel!

Miért Válaszd Ezt az Ebédötletet?

 

Ez a recept egyszerre gyors és látványos, így ideális választás lehet, ha valami különlegeset szeretnél készíteni minimális időráfordítással. Az aromás fűszerezés és a gazdag mártás miatt garantáltan az egész család kedvence lesz. Kínálhatod friss salátával, vagy akár egy szelet friss kenyérrel is.

Próbáld ki ezt a receptet, és írd meg, hogy neked hogy sikerült! Az ebédötletek közül ez biztosan bekerül a gyakran elkészített fogásaid közé. Jó étvágyat! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1718750410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása