Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Töltött csirkemell filé, kukoricával és sárgarépával egy egyszerű, mégis elegáns étel

2024. december 10. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Töltött csirkemell filé, kukoricával és sárgarépával egy egyszerű, mégis elegáns étel

 

Ha egy igazán ínycsiklandó és különleges ételt keresel, próbáld ki ezt a töltött csirke filét! A szaftos csirkemell filé ropogós szalonnával körülvéve, míg a töltelék friss spenót, gazdag gomba és krémes mozzarella keverékéből készült. Ez az étel tökéletes választás egy gyors, de elegáns vacsorához, legyen szó hétköznapról vagy ünnepi alkalomról.


toltott_csirkemell_file_kukoricaval_repaval.JPG

 

Hozzávalók:

 

  • 2 csirke filé
  • 6 szelet bacon
  • 200 g gomba
  • 1 hagyma
  • 100 g friss spenót
  • 150 g mozzarella
  • Só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál olívaolaj

Körethez:

  • 2 nagy sárgarépa
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál friss kakukkfű
  • 200 g kukorica (friss vagy konzerv)
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 tk paprika

Elkészítés:

 

  1. A csirkemell filéket vágjuk 4 szeletre, majd takarjuk le fóliával, és klopfoljuk ki őket. Ezzel biztosítjuk, hogy a hús egyenletesen sül majd.
  2. Sózzuk, borsozzuk a csirkeszeleteket ízlés szerint.
  3. Egy serpenyőben, olívaolajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a gombát, és pirítsuk aranybarnára.
  4. A gombához keverjük a spenótot, és pár perc alatt pároljuk össze. 
  5. Miután a töltelék kihűlt, osszuk el egyenletesen a 4 csirkeszeletre, és szórjuk meg reszelt mozzarellával.
  6. A fólia segítségével szorosan tekerjük fel a csirkét, majd a bacon szeletekbe csomagoljuk.
  7. A körethez a sárgarépát vágjuk fel vékony szeletekre. Egy tálban keverjük össze a mézzel, kakukkfűvel és paprikával, majd öntsük bele a sütőtálba, amiben a hús is lesz. A karikákra vágott kukoricát kenjük be vajjal, majd forgassuk bele só és pirospaprika keverékébe. Ezután rakjuk őket a tepsibe a sárgarépával együtt.
  8. Süssük az ételt 220°C-on, 40 percig, amíg a bacon ropogósra sül, és a hús átsül.

Záró gondolatok:

 

Ez a töltött csirke filé egy könnyen elkészíthető, de mégis elegáns étel, amit akár hétköznap is megfőzhetsz. A ropogós bacon, a gazdag töltelék és a finom köret minden étkezést különlegessé varázsol. A recept gyorsan elkészíthető, és garantáltan elnyeri a család és a vendégek tetszését! Ne felejtsd el megosztani tapasztalataidat kommentben! Jó étvágyat kívánok!

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6618749220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása